När man gör missen att blicka utåt istället för inåt

Inlägget innehåller annonslänkar

 

ÄNTLIGEN har jag hittat hem på doftfronten igen.🙌🏻 I 20 års tid använde jag Angel från Thierry Mugler. Det var min signature scent – ett begrepp jag för övrigt älskar. Just det där att man liksom har ”sin” doft. En parfym som får en att känna sig stark, härlig, som boostar självförtroendet och som skänker vardagsglädje. Att känna en whiff av den då och då under dagen är för mig som en typ av positiv affirmation som påminner mig om att vara den mänska jag VILL vara.

Men. För några år sen gick jag i fällan att börja spana utåt istället för att blicka inåt och tänkte att ”Nämen, jag kan ju inte ha SAMMA doft i 20 år till, det är väl tråkigt? Jag måste hitta en ny!”. Och så skrotade jag Angel. Och inledde jakten på Min Nya Signature Scent. Trots att jag fortfarande tyckte att just Angel var den godaste parfym jag någonsin sniffat på.

I tre års tid har jag sen försökt hitta en ny älskling. Någon som kunde fylla Angels tomrum och vara en värdig ersättare. Men DET GICK INTE. Har jag nu äntligen insett.

Så när vi åkte till Portugallien slank jag in på taxfreen på Arlanda, högg tag i första bästa Angelflaska, tog en sniff och kände: ”Ahhhhhh! Här hör jag hemma!”. Och sen kapitulerade jag fullständigt och köpte flaskan fortare än kvickt.

Och det känns SÅ SKÖNT. För mig som känner mig naken utan parfym har det på riktigt (yes, på riktigt) varit EN GREJ att inte kunna dutta på mig något som jag verkligen älskar. Det är lite som att tvinga på sig kläder som sitter helt okej, eller ha en frippa man liksom nästan gillar. Inte kul.

Så numera ingår ovan raring återigen i min morgonrutin, och jag har lärt mig att:

 1. STRUNTA i att ens FUNDERA på att göra grejer för att man ”kanske borde”. För även om det ”bara” är en sån struntsak (kanske någon tycker) som att välja bort en parfym man älskar så är det att talla på sin personlighet i ett första steg, och sin självkänsla i ett andra steg. Man ska göra det MAN SJÄLV vill, bära det MAN SJÄLV vill, och dofta samma doft resten av livet om MAN SJÄLV vill. Såklart.
 2. Satan i gatan vad livet blir härligare (faktiskt!) när man har en signature scent som ger en den där dagliga dosen av vardagsglädje, pepp och POWERBOOST!⚡️💪🏻 Så om du är en doftperson – se till att hitta DIN signature scent, det ger verkligen mervärde till livet och kan göra otippat mycket på självförtroendefronten.

 

 1. Agnes skriver:

  Hade också Angel men blev så sjukt allergisk av den. Försökte med att bara ta en sprutt i håret eller i typ halsduken eller i hallen innan jag gick men pallade inte. ”Doftfri” sedan ca 10 år tillbaka och extremt känslig för andras parfymer. Hur gott de än luktar. Tråkigt ::(

 2. Sahar skriver:

  Hade PRECIS samma ”problem” Kan ju inte fortsätta ha min vanliga, gamla parfym som jag haft 10-12 år. Så idag köpte jag första bästa efter provat i butik. Kommer hem & näää inte alla bra än så länge. Mannen tycker dessutom det luktar herrparfym (är unisex parfym) Så blir nog att klicka hem min gamla goding igen.

 3. Vilket magiskt ställe ni har, sån lyx! Lyssnade på er senaste poddis, så svår det där med tomten alltså. Har inte barn själv, men jobbar mycket på förskola så stöter även på barns funderingar kring tomten. En sak som jag kan tycka är bra att fundera på är tomten ska vara rättvis. När barn pratar med varandra vad de har fått av tomten och vissa får en ipad och andra strumpor så kan det ju skapa funderingar hos barnen varför vissa får större grejer, och andra mindre. Det kanske därför är bättre att säga att själva som föräldrar ge barnen de ”bästa presenterna” och att tomten ger något mindre!

  Tack för världens bästa pepp! ❤️

  1. Bra fundering! Ska absolut fnurla på det där till nästa gång! Jätteklokt. <3 Kram finis!

 4. Angel är även ”min” signature scent sedan tusen år. Älskar och återvänder alltid till den,
  Kram och fortsatt trevlig semester 💕

 5. emzi skriver:

  Den måste jag nog ta och gå och sniffa på någon dag 🙂 Jag har använt Viva La Juicy av Juicy Couture en hel del. men vet nog inte om det är min signature scent. Hmm.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..