ANNONS

När man gör missen att blicka utåt istället för inåt

/

Inlägget innehåller annonslänkar

ÄNTLIGEN har jag hittat hem på doftfronten igen.🙌🏻 I 20 års tid använde jag Angel från Thierry Mugler. Det var min signature scent – ett begrepp jag för övrigt älskar. Just det där att man liksom har ”sin” doft. En parfym som får en att känna sig stark, härlig, som boostar självförtroendet och som skänker vardagsglädje. Att känna en whiff av den då och då under dagen är för mig som en typ av positiv affirmation som påminner mig om att vara den mänska jag VILL vara.

Men. För några år sen gick jag i fällan att börja spana utåt istället för att blicka inåt och tänkte att ”Nämen, jag kan ju inte ha SAMMA doft i 20 år till, det är väl tråkigt? Jag måste hitta en ny!”. Och så skrotade jag Angel. Och inledde jakten på Min Nya Signature Scent. Trots att jag fortfarande tyckte att just Angel var den godaste parfym jag någonsin sniffat på.

I tre års tid har jag sen försökt hitta en ny älskling. Någon som kunde fylla Angels tomrum och vara en värdig ersättare. Men DET GICK INTE. Har jag nu äntligen insett.

Så när vi åkte till Portugallien slank jag in på taxfreen på Arlanda, högg tag i första bästa Angelflaska, tog en sniff och kände: ”Ahhhhhh! Här hör jag hemma!”. Och sen kapitulerade jag fullständigt och köpte flaskan fortare än kvickt.

Och det känns SÅ SKÖNT. För mig som känner mig naken utan parfym har det på riktigt (yes, på riktigt) varit EN GREJ att inte kunna dutta på mig något som jag verkligen älskar. Det är lite som att tvinga på sig kläder som sitter helt okej, eller ha en frippa man liksom nästan gillar. Inte kul.

Så numera ingår ovan raring återigen i min morgonrutin, och jag har lärt mig att:

  1. STRUNTA i att ens FUNDERA på att göra grejer för att man ”kanske borde”. För även om det ”bara” är en sån struntsak (kanske någon tycker) som att välja bort en parfym man älskar så är det att talla på sin personlighet i ett första steg, och sin självkänsla i ett andra steg. Man ska göra det MAN SJÄLV vill, bära det MAN SJÄLV vill, och dofta samma doft resten av livet om MAN SJÄLV vill. Såklart.
  2. Satan i gatan vad livet blir härligare (faktiskt!) när man har en signature scent som ger en den där dagliga dosen av vardagsglädje, pepp och POWERBOOST!⚡️💪🏻 Så om du är en doftperson – se till att hitta DIN signature scent, det ger verkligen mervärde till livet och kan göra otippat mycket på självförtroendefronten.
14
46

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00