Iggys nya fina barnrum, före- och efterbilder!

Inlägget innehåller annonslänkar

Nu kikar vi på Iggys rum! Hann inte ta några ”perfekta” bilder i dagsljus, utan dessa tog vi efter inredningsplåtningen. Kommer ta fler i dagsljus sen, men detta funkar för nu tycker jag. Visst blev det fint?😍 Ska vi påminna oss om hur det såg ut innan vi gjorde om rummet?🙈

Mmmm. Så….härligt.

Kreativt, snyggt och instagramvänligt till tusen. Eller inte.

Nåväl, nu kör vi! Vi ville att Iggy skulle SE sina leksaker, och inte behöva stänga in dem i skåp. Det man inte ser leker man inte med, typ. Så detta öppna ljusgrå skåp som ni ser till vänster kändes perfekt. Vi hittade det på Babyshop. Hyllorna i trä med läderband ovanför skåpet är från Hübsch.

Men. Även om man vill att ens kiddo ska kunna se det mesta, så vill inte VI se allt. He he. Så alla småleksaker (i skrikig gul och röd plast) la vi i två korgar som vi hittade på Åhlens. Från Åhléns kommer även trumman, den stora räven, den lilla räven, den stora kaninen och de fina klossarna i pastellfärger.

Vi hade beställt en tokfin säng från Babyshop, men den hann inte fram i tid för plåtningen (den ser ut såhär). Så Iggys gamla spjälis fick duga. Vi ville ju dock kirra en koja/soffa, så vi skruvade av fronten på den. Blev ju toppen.

Sänghimlen hittade vi på rea på Jollyroom. Sen inredde jag kojan med en pom pom-gardin från Indiska (den rosa med bollar längs kanten) och en massa fina kuddar. Den stora grå (som är suuupermjuk och gossig!) är från Åhléns, den runda rosa är från Åhléns, molnkudden likaså.

På Babyshop hittade vi också en massa fina kuddar. Den senapsgula prickiga, den vit/rosa prickiga, den gammelrosa med prickar och den avlånga med senapsgula tofsar på.

På väggen till höger om kojan satte vi upp de här grå hyllorna/tittskåpen, också från Babyshop. Klistermärkena på väggen satte Iggy upp själv (blev så fint!), de kommer från Monyay Club.

Mattan är från Ellos, och väggdekalerna i form av gråa prickar köpte vi på Fyndiq för ett gäng år sen. De grönprickiga lakanen kommer från Åhléns, det gammelrosa överkastet likaså. Den grovstickade pläden är från Ellos, men verkar vara slut för jag kan inte hitta den på deras sajt.

Älskar, älskar, ÄLSKAR skrivbordshörnan vi fixade. ”Här kan jag sitta och pyssla!” sa Iggy när han såg den. GULLE.💘 Skrivbordet med tillhörande stol fyndade vi på rea på Jollyroom, skrivbordslampan likaså.

De grå och rosa anslagstavlorna kommer från Babyshop (man köper bokstäver separat till), även den urgulliga knoppen som ser ut som en säl. Inför inredningsplåtningen ville vi skriva nåt fräsigt på den ena tavlan (den andra hade Iggy pysslat ihop), så vi frågade honom vad han ville bli när han blev stor. ”Jag vill bli storebror!”, blev svaret. 😍 Så då skrev vi det.

Vi köpte ett gäng såna där djurknoppar. De är ju fina att antingen hänga saker på, eller så låter man dem bara vara en del av inredningen. Alla olika djurknoppar hittas här.

Happylampan hittade vi på rea på Jollyroom (man ÄLSKAR ju reor!), klädbyrån är från IKEA. Den gulliga kaninpåsen är från Moodie, och jeansjackan som det står IGGY på har min Instagramkompis Matilda gjort. Hon har ett ASCOOLT barnmärke som heter Patchy Tiger där man kan beställa fina grejer med sina ungars namn på.

Sådär! Nu tror jag att ni sett det mesta. Vi är galet nöjda (hela familjens nya favoritrum), och Iggy likaså. Att skapa ett fint barnrum gick ganska lätt ändå tycker, det här med att hitta grejer alltså. Man släpper prestigen på ett skönt sätt och kan gå loss på gulliga färger och söta detaljer. Det var SÅ kul att planera upp Iggys rum!

När Iggy fick se sitt rum färdigt för första gången i torsdags kväll sprang han runt och YLADE av glädje. På riktigt. Och hoppade! Han var så otroligt glad, och då höll ju jag och Niklas på att GÅ AV av nöjdhet. Det var så himla fint.💘

Hoppas ni fått lite barnrumsinspo nu, och har ni några frågor kring hur vi tänkt eller så, så är det bara att fråga loss i kommentarsfältet!🎉

(Nåt som kanske dyker upp är frågor om var Iggy sover, så jag svarar på det direkt. Han sover i spjälisen, och jag sover i den stora sängen. Runt 04 brukar han knata över till mig, då sover vi i samma säng fram till morgonkvisten. Och just eftersom Iggy fortfarande vaknar minst en gång per natt är det bättre att jag sover i hans rum, eftersom Niklas sömn är så usel och vi inte vill utsätta den för mer störningar än vad son redan finns.)

 1. Det blev superfint! En nyfiken fråga – har ni betalat alla möbler själva, eller kan man höra av sig till företagen och tala om att man vill styla upp inför en inredningsplåtning, och grejerna kommer naturligtvis nämnas i bildtext – och då få allt gratis? Skulle förklara varför det alltid ”råkar” vara så att mer än hälften av grejerna på olika inredningsbilder i hemma hos reportage finns att köpa i butik just nu. I vårt eget barnrum är ju merparten så pass gammalt att det inte längre säljs, men det vore ju drömmigt att få gå lös på nytt 😍

  1. Oj, vilken smart grej! Anledningen till att nästan allt är nytt i just Iggys rum är ju att det liksom inte fanns nåt där innan, och att det som fanns var sånt som vi inte ville ha. Så vi köpte nästan allt nytt. I övriga lyan är det inte alls så, där är ju allt sånt som vi samlat på oss genom åren.

 2. Såååå fint! Å tack för massa bra inspo till vårt kommande barnrum! Det där med att göra en mysig soffa av spjälsängen, briljant! 😀😍👏🏼

 3. Gulligt och mysigt! Jag förstår att Iggy blev pirrigt glad ☺ Pjuh att ni hann, press i all ära men nästa gång får du lova att inte tänka för optimistiskt…Minns väl känslan när man fick rummet omtapetserat och nytt skrivbord, säng, möbler osv. Lyckan över egen soffa och video när man blev lite äldre och hade pojkvän, haha:) Lycka till på flygresan idag, tror och hoppas allt flyter på för er alla! Ska bli så kul att följa er på resan. Lyssnat på senaste podden, Fabian vad bra ni är! Lyssnar på 5-6 poddar och måste säga att ni utmärker er på flera sätt och då enbart positivt ska tilläggas. Framförallt så är ni det mest samspelta paret, ni låter varandra tala till punkt och man både hör och nöd tan ser att ni lyssnar och ser den andra med respekt och nyfikenhet, att ni på riktigt lär er av varandra och vill höra vad den andre säger. Vissa pladdrar på och nästan ”eh vad sa du jag satt i andra tankar..” Hoppas du förstår! För den timmen man spelar en tycker jag man ska göra ALLT för att göra det man ska-podda😄 Man blir stolt över er😉 Kram!

 4. så fint, också med alla de olika ljuskällorna som skapar värme i rummet. Blir alltid imponerad över att ni orkar lägga ned tid och engagemang i inredning (blir alltid sjukt imponerad av folk som gör saker jag själv är halvt blind för). Men så är det väl alltid, man ser vad alla andra gör imponerande men märker inte vad man själv är engagerad i. bra jobbat och vad härligt att ni kan å bara njuta nu efter det lite hårda panikslitet <3

  PS chockad över att vi är två Ulrika i kommentarsfältet nu! brukar inte vara så, blir så förvirrad. hej hej andra ulrika!

 5. Riktigt bra jobbat på så kort tid, det är ju inte alltid helt lätt att försöka hitta det man behöver och verkligen vill ha med så kort varsel! Det blev så himla fint och mysigt! 😀

 6. SÅ jäkla fint! Har alltid tänkt i rätt egentligen trött färgskala när jag ska fixa iordning kommande bebis lilla hörna… Men nu ska jag bannemig tänka om!

  1. Tror det står i texten? 🙂 Vi köpte dem på Fyndiq för några år sen. Googla väggdekal så hittar du massa fint! 🙂

 7. Så fint rum! Och sängen verkar super! Kan du snälla berätta vart den är köpt, den är låg men ligger inte mot golvet, exakt en sån lösning behöver vi få till. Tack på förhand//Nina

  1. Om du menar spjälisen så hittade vi den på lekmer (märke: BabyTrold) för några år sen. Vi ska dock sälja den eftersom vi nu kirrat en ny, för 500 pix blir den din om du vill. 🙂 Hämtas på folkungagatan på söder, kram!

 8. Du inspirerar så mycket! Och nu när vi själva fått en liten plutt å ska styra ihop ett barnrum så kikar jag ofta in på detta inlägg:)

  Vad kommer den rosa saccosäcken (?) till höger om spjälsängen? Hittar det inte i säcken nämligen.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..