ANNONS

Ytterligare en magisk dag + att vara i Beyoncé-mode!

/

Eftersom vår första dag var en sån hit, körde vi copy paste på den och gjorde i princip samma sak i går. Här ser ni en liten groda, väntandes på tuktuken som skulle ta oss till stranden.

Här ser ni även en del av huset (fler bilder kommer). Lägg märke till julpyntet; rosa glitter över porten och julkulor i lamporna. Så sött!

LYCKAN att få åka tuktuk – flera gånger varje dag!

Vi slank ner till ”vårt ställe”, som är tokmysigt. Eftersom det heter ”Wiener Dschungel” och det står en tysk flagga på stranden bredvid den lankesiska så trodde vi att det var en tysk ägare. Kändes på nåt sätt sisådär. Men nu har vi lärt känna ägaren, och det är en sjukt mysig lankes som dock är monumentalt tyskvurmande efter att ha bott i Tyskland i tio år. Så när han flyttade tillbaka till Sri Lanka och startade sin restaurang gav han den ett tyskt namn, menyn är på tyska, och han servererar tyskt kaffe och tyska kakor till den som vill.😅

Men såklart har de även lankesisk mat, och lite västerländska prylar. I går ville jag gärna ha grillad fisk till lunch, så då kom de och visade dagens fångst. Såg finfin ut tyckte jag, och beställde ett stycke firrelurre.

Det här kom tillbaka till bordet, smarrylarry!

Med fötterna i sanden snaskade vi sen i oss lunchen. Och det här med att befinna sig i en gigantisk sandlåda har sina fördelar även på kiddofronten. I går satt Iggy och byggde ”en vulkan som sprutar LAVAAAA!” i nästan EN HEL TIMMA – medan vi vuxna kunde käka, dricka kaffe å snickesnacka. Bra rackarns grej alltså.

Efter lurren tog Niklas och Iggy en tuktukutflykt. Det skulle letas surfspots, brädvax och flippisar till grodan. Hang loose, dude!🏄🏻‍♂️

Och medan de var borta passade la mama och Basilika på att jäsa i en solstol, med finfin utsikt och en espresso på magen. Gött mos.

På tal om magen, så har jag nu förvandlats till en magfoting.

Fick ett Insta DM av Jossan som var så gulligt, hon hade sett mina stories och tyckte jag såg så fin ut i min mage. Och jag svarade henne att jag kände mig såhär: 💁🏼‍♀️🌟👌🏻. För det gör jag verkligen. Jag känner mig SÅ SNAJDIG faktiskt!

Märkligt att det kan svänga så snabbt. För bara någon vecka sen mådde jag ju som en påse skridskor, och kände mig allt annat än snajdig om man säger så. Men nu. Alltså Beyoncé-mode is ON känner jag!💃🏼⚡️ Väldigt skönt.

Jag känner att min hud är finare också, på nåt gravidaktigt sätt. Tror att en del av det beror på att jag är lätt svullen över hela kroppen, och såklart även i fejan. Det ger ju någon slags naturlig fillereffekt tänker jag, ha ha!

Men sen är det nåt med jämnheten i hudtonen också. Tycker jag. Ni som följt mig länge vet ju att jag haft ganska så mycket issues med min hud, att jag haft extremt svårt för att visa mig osminkad osv. Just för att min hud är ganska ojämn; färgskiftningar till höger å vänster och genomskinlig till tusen.

Men ICKE NU. Har spenderat all tid i Sri lanka hittills OSMINKAD eftersom jag trivts så rackarns bra i mitt naturliga tillstånd, och för mig är det faktiskt ganska stort. Jag inser att det låter komplett befängt för vissa av er, men jag har ALLTID duttat på mig i alla fall en smula concealer – även när jag befinner mig på strandsemester. Självförtroendet på hudfronten har varit för lågt helt enkelt.

Men som sagt – ICKE NU. Känner mig på riktigt jättefin, och tror att det antingen beror på något magiskt preggoglow (?) eller att jag helt enkelt känner mig så mysig i mitt preggofierade tillstånd att det på nåt sätt smittar av sig till hela min varelse. Att jag kanske egentligen ser EXAKT likadan ut som för ett halvår sen, en att jag har en annan KÄNSLA kring mig själv just nu. Vad det än beror på, så är jag glad å tacksam. Och så får jag hoppas att det håller i sig, att skridskopåsehumöret håller sig på avstånd.

När Iggy och Niklas kom tillbaka blev vi ännu mer kära i vår strand här i Habaraduwa (Koggala som jag nämnde i går ligger tydligen strax bredvid). På utflykten hade Niklas nämligen hittat såväl surspots som brädvax – men också en RACKARNS massa turister och en i princip förstörd strandremsa. Så vi håller oss nog här i närheten.

Resten av dagen spenderade vi med att leka med vågorna…

…spana på båtar…

..och NJUTA. Iggy är så sjukt nöjd här. Massa mänskor att leka med, strand att gräva på och spännande djur överallt. I vår trädgård finns det apor – bara det!

Flygresan gick också som en rackarns dröm. Vi hade ju bokat nattflyg vilket var toppen, så trots allt kaos vi råkade ut för på vägen kunde Iggy sova sig igenom det mesta. Och annars funkade paddan bra att leka med och titta på. Så om det är någon av er som är taggade på att göra en liknande långresa med kids i samma ålder som Iggy – GÖR´T, BARA GÖR´T!

Vi stannade kvar på stranden och såg solen gå ner i havet.

Sen bad vi vår tyskvurmande lankesiske vän om en redig lankesisk middag, och fick denna festmåltid uppdukad. Det var SÅ GOTT! Linsröran alltså, shitoberto! Bland det godaste jag ätit.

Trodde det skulle ha mycket mer indiska influenser i smakerna, men maten kände väldigt egen. Supersmarrig kyckling, räkor, gröna bönor, aubergine- och lökröra, potatis, ris, papadam och linser.

Precis som kvällen innan somnade Iggy i min famn efter middagen. Sri Lanka alltså, skulle kunna åka hem i morgon och ändå vara toknöjd med den här resan. Älskar allt med detta magiska ställe.😍

5
67

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00