ANNONS

And the njut goes on

/

Sri Lanka-njutet fortsätter… ✨Tror jag talar för alla i vårt lilla resegäng när jag säger att vi blivit kära i detta magiska land, denna magiska plats.💘

Efter två dagar på vår ”hemmastrand” i Habaraduwa tog vi en tuktuk en kvart norrut för att upptäcka nåt nytt. Vi hade fått tips av personalen i vårt hus om ett ställe som hette Wijaya Beach, och slank därför in genom den här porten.

På andra sidan dolde sig ett genomljuvligt ställe. En magiskt vacker strand, och en restaurang med sjukt god mat. Vi planterade oss på några solstolar och njöt.

Runt lunchdags beställde vi in ett gäng pizzor, och min med oliver och fetaost som ni ser längst ner i bilden är på riktigt en av de godaste pizzor jag ätit i hela mitt liv. Vi stannade tills solen gick ner, och åt även middag på Wijaya Beach. Då gick jag loss på en kokosnötsoppa och friterade räkor med citronmajonnäs – även det toppklasssmarrigt.😋

En (SUPERGOD!) cappo på det, så var lurren 100% i hamn.

Efter lurren slank vi i spat. Och den här stranden var verkligen PERFEKT på så sätt att det gick ett rev ett trettiotal meter ut, som bröt alla stora vågor. Vilket innebar att det innanför revet var lugnt som en filbunke i vattnet. Perfekt för barnfamiljer alltså, och folk som rent allmänt inte är förtjusta i att bada bland starka vågor.🙋🏼‍♀️

Stranden heter Dalawella och är verkligen ett bra tips. Mer befolkad än vår hemmastrand i Habaraduwa (men ändå inte för mycket mänskor), en GRYM restaurang iom Wijaya Beach (där man även kan ta yogaklasser och få massage) och lugnt vatten. Långgrunt dessutom. OCH massor av fiskar som slinker runt vid revet – så det är också grymt för snorkling.

Vi åkte tillbaks dit i dag, och farmor Barbro fick då uppleva nåt rätt så rackarns coolt – medan hon simmade dök en enorm havssköldpadda upp strax bredvid och hängde med henne ett tag när hon slank runt i vattnet. HUR magiskt?😍

Eftersom Iggy är ganska skraj för vågor var det perfa att hänga i den långgrunda ”grytan” som bildades innanför revet. Först var det fortfarande lite läskigt att vara i vattnet…

…men efter en stund var det mest kul att hoppa i de små, små vågorna som letade sig in innanför revet.

Kände att det var lite av ett instamoment, så jag och Igster passade på att ta en sån där snygg bloggmamma/unge-bild ni vet. Vår specialitet.😜

När vi hängde i vattnet kom ett gäng lankesiska barn och började leka med oss.

Först var Iggy lite blyg, men efter ett tag var de bästisar hela gänget. Vi kastade boll och hade superkul, och Iggy var salig. Han kände sig så himla fräsig som fick leka med så stora barn.

Några toppenbra bonusgrejer med lekstunden var att han dels såg hur bekväma de lankesiska kidsen var i vattnet (vilket absolut gjorde honom mindre rädd), och dessutom glömde han bort att det fortfarande var lite småläskigt att vara i havet när han fokuserade på att leka och kasta boll. Värsta braiga (och roliga!) vattenterapin, typ.

Iggys nya bästis.❤️ Vi letade efter samma kids i dag, men till Iggys stora besvikelse var inte ”Sri Lanka-kompisarna” på plats.

Så mysigt gäng!💘 Måste säga att en av de saker vi älskar med att vara här är att det känns väldigt genuint. Genuint på så sätt att man liksom KÄNNER att man befinner sig I SRI LANKA. Inte som på Bali där man ofta upplevde att man befann sig i ett paradis, dock 100% uppbyggt för turister – med perfekt Instagramvänliga smoothiebowls å allt. De enda balineser man kom i kontakt med var de som jobbade på (de utlandsägda) caféerna och butikerna. Men här är det lankeser på restaurangerna, det är lankeser på stranden, området vi bor i är uppblandat med såväl ”turistvillor” som lankesiska familjehus och de restauranger etc som vi besökt hittills har haft lankesiska ägare.

Turisterna är (i alla fall nu och i alla fall här där vi är) helt klart enormt mycket mer sällsynta på gatorna än lankeser. Det känns att man är en (varmt välkommen) gäst i någon annans fantastiska land, inte som att man mer eller mindre ockuperat det.

I solnedgången sög vi i oss ytterligare varsin pangsmarrig cappo.

Iggy undantagen såklart. Han gick loss på en chokladmilkshake istället.

Skatten passade på att spana in vågorna.

Och jag njöt, njöt, njöt, å njöt. Åsså njöt jag lite till.

Sri Lanka alltså. Ställenas ställe!

10
58

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00