And the njut goes on

 

Sri Lanka-njutet fortsätter… ✨Tror jag talar för alla i vårt lilla resegäng när jag säger att vi blivit kära i detta magiska land, denna magiska plats.💘

Efter två dagar på vår ”hemmastrand” i Habaraduwa tog vi en tuktuk en kvart norrut för att upptäcka nåt nytt. Vi hade fått tips av personalen i vårt hus om ett ställe som hette Wijaya Beach, och slank därför in genom den här porten.

På andra sidan dolde sig ett genomljuvligt ställe. En magiskt vacker strand, och en restaurang med sjukt god mat. Vi planterade oss på några solstolar och njöt.

Runt lunchdags beställde vi in ett gäng pizzor, och min med oliver och fetaost som ni ser längst ner i bilden är på riktigt en av de godaste pizzor jag ätit i hela mitt liv. Vi stannade tills solen gick ner, och åt även middag på Wijaya Beach. Då gick jag loss på en kokosnötsoppa och friterade räkor med citronmajonnäs – även det toppklasssmarrigt.😋

En (SUPERGOD!) cappo på det, så var lurren 100% i hamn.

Efter lurren slank vi i spat. Och den här stranden var verkligen PERFEKT på så sätt att det gick ett rev ett trettiotal meter ut, som bröt alla stora vågor. Vilket innebar att det innanför revet var lugnt som en filbunke i vattnet. Perfekt för barnfamiljer alltså, och folk som rent allmänt inte är förtjusta i att bada bland starka vågor.🙋🏼‍♀️

Stranden heter Dalawella och är verkligen ett bra tips. Mer befolkad än vår hemmastrand i Habaraduwa (men ändå inte för mycket mänskor), en GRYM restaurang iom Wijaya Beach (där man även kan ta yogaklasser och få massage) och lugnt vatten. Långgrunt dessutom. OCH massor av fiskar som slinker runt vid revet – så det är också grymt för snorkling.

Vi åkte tillbaks dit i dag, och farmor Barbro fick då uppleva nåt rätt så rackarns coolt – medan hon simmade dök en enorm havssköldpadda upp strax bredvid och hängde med henne ett tag när hon slank runt i vattnet. HUR magiskt?😍

Eftersom Iggy är ganska skraj för vågor var det perfa att hänga i den långgrunda ”grytan” som bildades innanför revet. Först var det fortfarande lite läskigt att vara i vattnet…

…men efter en stund var det mest kul att hoppa i de små, små vågorna som letade sig in innanför revet.

Kände att det var lite av ett instamoment, så jag och Igster passade på att ta en sån där snygg bloggmamma/unge-bild ni vet. Vår specialitet.😜

När vi hängde i vattnet kom ett gäng lankesiska barn och började leka med oss.

Först var Iggy lite blyg, men efter ett tag var de bästisar hela gänget. Vi kastade boll och hade superkul, och Iggy var salig. Han kände sig så himla fräsig som fick leka med så stora barn.

Några toppenbra bonusgrejer med lekstunden var att han dels såg hur bekväma de lankesiska kidsen var i vattnet (vilket absolut gjorde honom mindre rädd), och dessutom glömde han bort att det fortfarande var lite småläskigt att vara i havet när han fokuserade på att leka och kasta boll. Värsta braiga (och roliga!) vattenterapin, typ.

Iggys nya bästis.❤️ Vi letade efter samma kids i dag, men till Iggys stora besvikelse var inte ”Sri Lanka-kompisarna” på plats.

Så mysigt gäng!💘 Måste säga att en av de saker vi älskar med att vara här är att det känns väldigt genuint. Genuint på så sätt att man liksom KÄNNER att man befinner sig I SRI LANKA. Inte som på Bali där man ofta upplevde att man befann sig i ett paradis, dock 100% uppbyggt för turister – med perfekt Instagramvänliga smoothiebowls å allt. De enda balineser man kom i kontakt med var de som jobbade på (de utlandsägda) caféerna och butikerna. Men här är det lankeser på restaurangerna, det är lankeser på stranden, området vi bor i är uppblandat med såväl ”turistvillor” som lankesiska familjehus och de restauranger etc som vi besökt hittills har haft lankesiska ägare.

Turisterna är (i alla fall nu och i alla fall här där vi är) helt klart enormt mycket mer sällsynta på gatorna än lankeser. Det känns att man är en (varmt välkommen) gäst i någon annans fantastiska land, inte som att man mer eller mindre ockuperat det.

I solnedgången sög vi i oss ytterligare varsin pangsmarrig cappo.

Iggy undantagen såklart. Han gick loss på en chokladmilkshake istället.

Skatten passade på att spana in vågorna.

Och jag njöt, njöt, njöt, å njöt. Åsså njöt jag lite till.

Sri Lanka alltså. Ställenas ställe!

 1. Linda skriver:

  Hej! Vi har en resa bokad till Sri Lanka. Kan du tipsa om några bra stränder och restauranger (gärna budgetvänliga)? Vore toppensnällt!

 2. Kattis skriver:

  Så vackra bilder, härligt ni verkar ha det! Nicklas ser ut som tagen ur en tavla, gillar din klänning och Iggy verkar då lycklig med de andra barnen. Min fråga ang Bali sri lanka. Slapp ni Bali belly där och har ni fått vaccinera er mycket för resan här?

  1. Taaaack! 😀 Vi slapp Bali Belly när vi var där, var noga med att tvätta händerna, skölj all frukt, ät inte gatumat och be om drickor utan is om ni är på något lite lurigare ställe så ska det gå bra. 🙂 Ingen sjukdom härpå Sri Lanka heller, än så länge. Vad gäller vaccinationer har vi inte lagt till något inför den här resan, vi tog allt inför Bali (som vi ev behövde fylla på, var ganska välvaccinerade sen innan). Iggy ska fylla på nu när han kommer hem, då håller ju skyddet i tio år eller nåt sånt. Vaccinationsställena har benkoll på vad du behöver beroende på vart man ska åka, och Iggy fick ingen sjukdomseffekt av de sprutor han tog inför Bali. Kram!

   1. Kattis skriver:

    Tack för attdu alltid tar dig tid att svara, Vanja! Önskar er en fortsatt ljuvlig resa!

 3. Mb skriver:

  Sååååååå drömmigt 🙂

 4. Sofia skriver:

  Oh så härligt ni ser ut att ha det!☀☀jag blir så inspirerad av att åka på en sån semester med min familj, jag är ingen ”all-inclusive”-typ så en sån här resa skulle va super för oss om ett tag när minstingen, just nu 7 månader, blivit lite äldre🙂 När du kommer hem kanske du kan skriva nåt om vad resan ungefär kostat er totalt, så man vet om det är möjligt… Blev som sagt väldigt ressugen! Tur vi ska åka till Teneriffa om ett par veckor, där har vi bokat hus via airbnb🙂 o en annan grej, vi ska till Stockholm framöver o du är ju bäst på att tipsa om bra ställen o äta på. Skulle du vilja göra ett nytt sånt inlägg? Eller kanske länka mig till ett av dina gamla.🙂(Jag har förresten följt dig sen du var med i gravid vecka för vecka med Iggy, men har aldrig vågat kommentera innan 🙈)

  1. Alltså vi har det SÅ GÖTT! Vi ÄLSKAR Sri Lanka, och JA – ni borde åka hit! Det är fantastiskt för barnfamiljer, massor med kids här (lokala såklart, men massor av västerländska turistkiddos också), både yttepyttebebisar och treåringar och elvaåringar och allt däremellan 🙂 kan säga nu att flygbiljetterna kostade 5500 kr per peson, boendet (där har vi lyxat till det, går ju att bo mycket billigare såklart) kostar 30 000 för 14 nätter, men då är vi också tre sällskap som delar så det blir ca 700 kr per sällskap och natt, och maten och att leva här är superbilligt! Även de lyxiga ställena är med våra mått mätt billiga, åt grymt god lyxmiddag idag på jättefint ställe – min huvudrätt kostade 35 kr… Så KOM HIT tycker jag! 😀 Ang Stockholm så¨hittar du en massa tips här: http://blogg.mama.nu/vanja/category/mina-basta-stockholmstips/ Spana också in Kategorin Södermalm i bloggen så hittar du en massa bra. Borde uppdatera mkin Stockholmshguide, men många tips är fortfarande jättebra. .-D Hojta om du undrar nåt! KUL med Teneriffa och KUUUUUL att du säger hej nu efter fyra år! ;-D Massa kramar och välkommen till Estocolmo sen!

 5. Hanna skriver:

  Dina bilder är fullkomligt magiska! Inte bara motiven men dispositionen och framför allt hur de är redigerade. Riktigt feel-good-filter! Är det fortfarande VSCO du kör på? Oavsett, just wow!

  1. åååå TACK! Använder inte VSCO längre, redigerar i programmet Lightroom, SÅ kul och man kan göra SÅ fint!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..