House Tour i vårt Sri Lanka-hus!

 

Nu ska ni få se hur vi bor! Som ni vet är vi fans av att hyra hus istället för att bo på hotell när vi reser, och oftast kollar vi på Airbnb.com för att hitta nåt som vi tycker om. Där hittade vi detta fina boende: ”Sudu Gedara”, som betyder ”Det Vita Huset” på singalesiska.

Såhär ser huset ut. Det har en stor härlig trädgård där vi sett såväl apor som varaner som stooooora ormar 🙈 (helt ofarliga dock). En fin pool med rymlig och grund barnavdelning ligger precis intill och de fyra rummen är fina, alla med eget badrum. Fyller man huset kan man bo 8 vuxna här. I så fall blir kostnaden cirka 300 kr per person och natt. Då ingår personal och frulle.

Såhär ser det ut åt andra hållet. Huset ligger precis vid Koggala Lake, väldigt härligt att bo vid vattnet. Fem minuter åt andra hållet med tuktuk ligger stranden, den här tokfina och nästintill obefolkade ni vet:

Området heter Habaraduwa och är nästintill fritt från turister. Helt ljuvligt.

Att hyra hus är ju lite som att ha ett hotell för sig själv. Det här serverar den urgulliga personalen oss till frulle på morgnarna: fruktjuicer, äggröra, toast med sylt och smör, yoghurt, kaffe och massor av färsk frukt.

Luncher och middagar har vi ätit ute. Det är så billigt här. I går åt vi en redig kalasmiddag på ett superhärligt ställe vid havet i staden Galle. Förrätter, varmrätter, drinkar innan maten, dryck till maten och en efterrätt. Hela schabraket gick på 500 svenska pix för fem personer. 100 pix per man alltså. Det är väldigt härligt att känna att man HAR RÅD. Till skillnad från när vi var på Bali och det var i princip lika dyrt som hemma…

Självklart finns det kokospalmer i trädgården. Häromdagen skalade vi en, drack upp saften och åt kokosen. Iggy tyckte det var supersmarrigt!

Och på tal om Iggy – så har han gjort såna enorma framsteg på simfronten här. Han är en försiktig själ, så när vi kom vågade han sig knappt ner till vattenbrynet på stranden. Men nu, några dagar senare, plumsar han obrytt omkring i såväl hav som pool med sina simpuffar – tack vare mormors fiffiga mutande. Yes – mutande. Hon är nämligen en stjärna på att lära Igster en massa grejer. Hon lockar honom med presenter förstår ni, himla bra metod har det visat sig.😂

När vi var på Bali mutade hon honom att sluta med blöja, och nu har hon lärt honom att simma med armpuffar genom att locka med sjörövargrejer och låtsatstatueringar. ”Mormors Mutmetod” – kanske ska ta patent på den?😜

Lyckades fånga de första simpuffstagen på film. 😍💦 OCH mormors mutande. 😂 I klippet ovan gjorde vi även en House Tour av ”Sudu Gedara”, så är ni sugna på hur det ser ut inuti huset tycker jag att ni ska spana in klippet. Uppdaterar även på preggofronten – gravidvecka 26 i rörlig bild alltså!💃🏼

Det var det hele! Hoppas ni tyckte det var kul att få spana in hur vi bor!

 1. Ser så härligt ut och oj oj vad billigt! Härligt värre! 🙂

 2. Sofia skriver:

  Toppenbra inlägg!😀👍☀

 3. Dincer skriver:

  Fantastiskt fint hus !
  Från och med nästa fredag bor jag där med min lilla familj i hela 10 dagar. TACK för inspo!

  1. Åååå vad kul att höra! Vad magiskt! Då mååååste ni åka ner till ”vår” strand (personalen vet vilken det är, den vid Wiener Dschungel), och sen äta luncher och middagar och bada på dalawella beach! Ni kommer ha det så ljuvligt här! 😍😍😍🌴🌴🌴☀️☀️☀️

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..