Sri Lanka fortsätter att överraska

 

När vi inte glassar vid poolen, sätter i oss nåt smarrigt på någon restaurang eller badar på en av paradisstränderna här – så hänger vi i staden Galle som vi upptäckte för några dagar sen. Tänkte att ni skulle få följa med dit. Detta magiskt vackra tågspår korsar man på vägen dit.

Har man tur får man se ett lika magiskt vackert tåg fara förbi.

I Galle har vi framförallt hängt i Galle Fort-delen av stan. Det är ett fort med anor från 1500-talet. På den gamla fortmuren kan man ta en sjukt snygg prommis och spana ut över havet.

Den fräsigaste fyr jag någonsin sett tronar uppe på muren.

Innanför murarna hittar man mängder av väldigt mysiga och snajdiga butiker och restauranger. Helt klart turistigt, men på ett mysigt sätt.

Looken och viben påminner ganska mycket om Canggu på Bali. Fräsiga inredningsbutiker, kläder och surfshoppar. Och så määäängder med juvelerarbutiker.

Sri Lanka är rikt på juveler och har många väldigt skickliga guld- och silversmeder, så man kan köpa smycken till riktigt bra priser. Mycket är dock väldigt pråligt, med stora glittriga stenar. Jag hade svårt att hitta något jag tyckte om, men lyckades ändå haffa en fin ring i form av en stjärna. Ska visa den senare.

I Galle Fort finns det mängder av mysiga caféer…

…som är superfint inredda…

…och erbjuder en massa gott att äta och dricka.

Det finns vackert skruffiga delar…

…men största delen av Galle Fort ser ut såhär ungefär. Rätt så snajdigt. Ska man shoppa betalar man garanterat mer för i princip allt här, än om man köper exakt samma saker utanför fortmuren. Men mysigheten gör att det är värt det. Smycken och lädervaror är extremt prisvärt här, och vi har köpt en skinnstol som vi hoppas ska göra sig finfint hemma i lyan.

Så mysigt ställe att strosa runt på!

Efter en dag på stranden är det perfekt att slinka in till Galle Fort på eftermiddagen, ta en glass, gå i några butiker och sen käka middag på någon av alla grymma restauranger som finns där. Vi har ätit tre gånger (!) på A Minute By Tuk Tuk som ligger i Old Dutch Hospital. Sjukt god mat (ta deras Ghodamba chicken!) och man sitter på en balustrad vid vattnet och äter. SÅ mysigt.

En flörtig lax med en lime soda (livselixiret här) och min cappo. Missa INTE Galle Fort om ni är i Sri Lanka, ytterligare ett överraskningsmoment som det här landet bjussar på. Känns som att vi blir glatt överraskade här lite hela tiden. Sri Lanka alltså, ett så grymt ställe!

 1. Dani skriver:

  Hej vanja! Kul att ni gillar Sri Lanka. Var där förra året och älskar landet. Vi har nu en liten bebis och nästa år tänkte vi resa till Asien en månad. Jag funderar mycket på det här med trafiken. Hur gör ni med iggy? Finns ju inte direkt bilbarnstol etc när man är iväg… Kram!

  1. Om ni har ett babyskydd som bebisen får plats i kan ni ju ta med det, och använda det där det funkar. Annars får nog det sunda förnuftet avgöra. Den här resan har vi åkt tuktuk med Iggy ett par gånger varje dag, i en sån finns ju varken bilbarnstol eller bälte. Och trafiken är ganska kaosig. Men på nåt sätt får man nog bestämma sig för vad man själv känner är okej. Faror finns ju överallt, även här hemma i trygga Sverige. Självklart ska man inte utsätta sig eller sitt barn för dumheter, men det blir också väldigt svårt att göra något öht om man konstant ska säkra upp mot alla faror. Jag tänker att så länge det känns bra i magen så får det vara bra. Att åka tuktuk kändes exempelvis bra, men jag skulle ALDRIG hyra egen bil/moppe och försöka manövrera Sri Lanka-trafiken på egen hand eftersom min erfarenhet av trafik är en helt annan. Så det känns som att det är svårt att svara på din fråga, man får helt enkelt känna efter själv. <3 Kram!

 2. Amanda skriver:

  Hej och tack för alla fina resetips om Sri Lanka!
  Vi ska åka dit i mars och har inte bestämt helt vart vi ska. Blir sååå sugen på att åka dit ni är 😍 Hur är det med restauranger, finns det mer i närheten än dem på stranden du skriver om? Undrar också hur ni tar er till Galle och hur långt tid det tar?

  Tack för en fin blogg!

  1. KUUUUL att ni ska dit, så ljuvligt land! jag ska skriva ett tipsinlägg, kommer snart! Där får du massa tips om just området vi var i. Kram!

 3. Karin skriver:

  Önskeinlägg: bilder från när du var barn/tonåring! Vardagsliv, några på dig och lite sådär. 🙂

  1. Svårt iom att alla bilder är i pappersformat (är så gammal ha haaaaa!) och ligger i källaren, men ska se vad jag kan rota fram! 🙂

 4. Tove skriver:

  Får sån reseinspo! Härligt att nu trivs och har det så bra. 🌟 Måste fråga var den magiska klänningen kommer ifrån? 👌🏼

  1. Kuuuuul! Klänningen i inlägget köpte jag i en strandshop på Bali, kändes ju fräsigt och globetrottigt att skriva. 😉

   1. Tove skriver:

    Haha underbart jetsettigt svar 😜😎

 5. Hej Vanja (och alla Vanjas läsare)!
  Älskar när en hittar inredning på resor, att få med sig en bit av världen hem. Ser magiskt ut i Sri Lanka!

  Jag är tyvärr inte en av alla som får räcka upp handen när du berättar om dina gravidveckor och frågar läsarna om deras – men jag hoppas att jag blir en snart! Jag kommenterar då och då och när du gick ut med graviditeten skrev jag att vi var på utredning för ivf. Nu har vi hur som helst fått ett datum då vi ska börja våran ivf-behandling och då har jag startat en ivf-blogg för att jag tycker att det ska skrivas mer om det. Till en början kommer jag blogga anonymt eftersom vi ännu inte berättat för våra familjer att vi börjar med detta nu. Förhoppningsvis kommer det bli en mamma/bebis-blogg så småningom! 🙂

  Satt och spånade på namn till bloggen och när jag slutligen valt ett och reggat namnet så kom jag på att det var snarlikt eran gravidresan så jag blev nog undermedvetet inspirerad, hoppas det är okej!

  Hoppas att du och kanske någon annan läsare vill ta en titt på min blogg och att den kommer fylla något litet tomrum för alla ivf-are. Kram! <3

  1. Hej fina du! KUUUUUUL att IVF-resan har börjat för er del, och TOPPEN med en blogg där man kan följa den! Säkert många härinne som kan tycka att den är väldigt intressant. kan tyvärr int spana in den just nu pga uselt internetzzzzz här, men kikar n’är jag är hemma igen. megasuperduperkRAM! <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..