ANNONS

Sri Lanka fortsätter att överraska

/

När vi inte glassar vid poolen, sätter i oss nåt smarrigt på någon restaurang eller badar på en av paradisstränderna här – så hänger vi i staden Galle som vi upptäckte för några dagar sen. Tänkte att ni skulle få följa med dit. Detta magiskt vackra tågspår korsar man på vägen dit.

Har man tur får man se ett lika magiskt vackert tåg fara förbi.

I Galle har vi framförallt hängt i Galle Fort-delen av stan. Det är ett fort med anor från 1500-talet. På den gamla fortmuren kan man ta en sjukt snygg prommis och spana ut över havet.

Den fräsigaste fyr jag någonsin sett tronar uppe på muren.

Innanför murarna hittar man mängder av väldigt mysiga och snajdiga butiker och restauranger. Helt klart turistigt, men på ett mysigt sätt.

Looken och viben påminner ganska mycket om Canggu på Bali. Fräsiga inredningsbutiker, kläder och surfshoppar. Och så määäängder med juvelerarbutiker.

Sri Lanka är rikt på juveler och har många väldigt skickliga guld- och silversmeder, så man kan köpa smycken till riktigt bra priser. Mycket är dock väldigt pråligt, med stora glittriga stenar. Jag hade svårt att hitta något jag tyckte om, men lyckades ändå haffa en fin ring i form av en stjärna. Ska visa den senare.

I Galle Fort finns det mängder av mysiga caféer…

…som är superfint inredda…

…och erbjuder en massa gott att äta och dricka.

Det finns vackert skruffiga delar…

…men största delen av Galle Fort ser ut såhär ungefär. Rätt så snajdigt. Ska man shoppa betalar man garanterat mer för i princip allt här, än om man köper exakt samma saker utanför fortmuren. Men mysigheten gör att det är värt det. Smycken och lädervaror är extremt prisvärt här, och vi har köpt en skinnstol som vi hoppas ska göra sig finfint hemma i lyan.

Så mysigt ställe att strosa runt på!

Efter en dag på stranden är det perfekt att slinka in till Galle Fort på eftermiddagen, ta en glass, gå i några butiker och sen käka middag på någon av alla grymma restauranger som finns där. Vi har ätit tre gånger (!) på A Minute By Tuk Tuk som ligger i Old Dutch Hospital. Sjukt god mat (ta deras Ghodamba chicken!) och man sitter på en balustrad vid vattnet och äter. SÅ mysigt.

En flörtig lax med en lime soda (livselixiret här) och min cappo. Missa INTE Galle Fort om ni är i Sri Lanka, ytterligare ett överraskningsmoment som det här landet bjussar på. Känns som att vi blir glatt överraskade här lite hela tiden. Sri Lanka alltså, ett så grymt ställe!

35
50

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00