En sån där jobbigt stolt morsa

 

I måndags tog mormor med Iggy till kvarterets blomsterbutik efter att hon hämtat honom på föris. Där fick han välja två buketter; en till mamma och en till pappa. Det var ett tack från mormor för att vi styrt upp resan till Sri Lanka. Och nu måste jag skryta lite på ett sådär småvidrigt ”Jag tror minsann mitt barn är ett GENI!”-sätt, ni vet.

Men titta här…! Iggy fick alltså välja HELT själv, fritt bland alla blommor som fanns i butiken. Den här buketten valde han till mig, och den är ju bara SÅ SABLA FIN…! Så ljuvligt komponerad vad gäller både färger och former. Cool är den också. Tistlarna var viktiga, tydligen.

Det här är pappas bukett. Också magiskt snajdig ju! Och så fint ihopsatt, med den fluffiga brudslöjan kring den ruffigare vadsjuttsingendetnurärförblomma.

Mormor SVOR på att Iggy valt helt, helt själv – och jag blev så rackarns impad. Han är med mig rätt ofta när jag köper blommor, så han har nog fått lite koll genom åren. Men ändå – när en unge får gå loss tänker jag (TÖNTIGT nog – att man TROTS att man som päron överraskas VARENDA DAG av sin unges kompetens ÄNDÅ underskattar dem) att hen väljer knakiga färger och brokiga kombos?

Men ungar, de kan. SÅ HIMLA MYCKET.

Det känns lite tråkigt och tomt nu när mormor åkt hem igen, och man inte längre lever i kollektiv. Det märktes så himla väl på framförallt Iggy hur mycket han stormtrivdes med sin lilla by omkring sig. På söndag återuppstår den dock, då är det dags för fyraårskalas.

Och hörrni – i kväll kommer veckans preggouppdatering. Fick en önskan från min instakompis Johanna att skriva om det här med att resa som gravid. Ett jättebra tema tycker jag. Så jag tänker att vi fokuserar på det i kvällens veckouppdatering. Har ni några frågor om hur det är att vara utomlands, resa, flyga etc när man är på smällen – gå loss i kommentarsfältet så svarar jag i kväll!

 1. Louise skriver:

  Blivande florist de ser ju jag de 😍

 2. Linda skriver:

  Alla tips du kan tänkas ha ! 🙂 finns några måsten/big no nos etc.

 3. Agnes skriver:

  När ska ni säga nya arbetsnamnet?

  1. Tror faktiskt vi bestämt oss. Kommer senast nästa vecka, så många inlägg som ska upp nu då jag ligger sjukt efter pga noll wi-fi i Sri Lanka. Men senast nästa vecka!😽

 4. Matilda skriver:

  Åh vilket toppentema! Bokade en vecka på Teneriffa igår kväll och nu snurrar tankarna lite kring hur det kommer vara att flyga och ratta twinsen på 3,5år när en är preggo i v29-30 🤔 Inte så långt och inte så avancerat vilket såklart känns väldigt hanterbart men ändå… Min förra graviditet, med tvillingar då, var jag inlagd på sjukhus v28-32 och sedan sjukskriven med ordinerad vila ända till förlossningen v38 så jag har dålig koll på hur en kan förväntas må och känna som gravid under de här lite halvsena veckorna trots att det är andra graviditeten. Mår prima nu i v25 och flög till Island med vänner (utan barn) i v21 och det var ju inga som helst problem!
  Men berätta gärna om hur du upplevde flygresan, behov av stödstrumpor, trötthet av miljöombyte, rattande av kido, ev svårigheter kring ”gravid ok” mat osv.
  Ni ser ut att ha haft det alldeles fantastiskt med sol och familjehäng så jag är så glad att vi slog slag i saken och bokade denna lilla miniresa som en härlig ”ägna tid åt varandra innan lillasyskonet gör entré (och såklart förgyller vår familj än mer men också försvårar resandet en aning till att börja med)” pryl ❤

 5. Johanna skriver:

  Iggy du ditt lilla skapargeni! Jag har diggat alla åldrar fram tills nu men det kan nog vara att 4 blir min favorit 😉 de är ju påriktigt som små genier. Så påhittiga, företagsamma och självständiga men ändå fortfarande så kramiga och gosiga.

  1. Jag håller med – LJUVLIG ålder detta alltså! BÄSTA hittils, utan tvekan! <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..