Lassana Villa – vårt magiska hem i Sri Lanka!

 

Ni fick ju en House Tour i det första huset vi bodde i i Sri Lanka, och självklart ska ni även få se hus nr 2. Vi tyckte jättemycket om hus nr 1, men hus nr 2 blev vi fullkomligt TOKFÖRÄLSKADE i.😍

Även det hittade vi på Airbnb, det heter Lassana Villa (Lassana betyder ”vacker” på singalesiska) och här har ni en direktlänk till det. Bilderna i annonsen gör dock inte ALLS stället rättvisa. När vi skulle flytta dit hade jag förberett de andra på att vi skulle flytta till ett ”sämre” hus. Det första var ju liksom väldigt snyggt. Men när vi kom fram kände vi tvärtom – Lassana Villa var ju till och med ÄNNU bättre!🙌🏻

Det är byggt i en mer klassisk stil, med ljusa väggar och mörka träslag. När vi kom fram kom Jajanthi (föreståndarinnan) och de andra i personalen och mötte oss med en bricka hemgjord lemonad. De visade oss runt och sa ”Consider this YOUR home, now”, och fick oss att känna oss så galet välkomna med en gång.

Första kvällen bad vi Jajanthi att laga lankesisk mat, och då styrde hon upp en så SJUKT GOD middag så vi höll på att gå av. Olika curries med kyckling, räkor och grönsaker – och den smarrigaste daal (linsgryta) jag någonsin ätit. Egna papadam gjorde hon också. En sån stjärna, och en så rackarns bra kock.😋

Den stora byggnaden jag står framför är the lounge area, typ. med soffor och mys. Till höger i bild ser ni en stenlagd gång under tak, den leder till sovrumsbyggnaden där man hittar tre urvackra sovrum med tillhörande badrum. Huvudsovrummet har till och med en egen uteplats. Till vänster finns en till byggnad med kök, ytterligare ett sovrum med tillhörande badrum och en toalett som hör till loungedelen.

Vill ni se hur huset ser ut inuti, så spana in klippet ovan. I det får ni även en rundvandring i den underbara trädgården.

Nåt vi tyckte var helt magiskt med Lassana Villa var den enorma (ja – ENORMA!) poolen. Den var helt galet stor, och i perfekt kondition. Inte minsta skräp, och städades varje morgon.

Förutom en massiv simdel med större djup, så fanns en perfekt grund barnavdelning i form av de tre breda trappstegen som ledde ner i poolen.

Här ser ni huset från poolsidan, med köket närmast – sen loungedelen och sist sovbyggnaden. Trädgården var också helt enorm, och bjöd på ett helt fantastiskt djurliv. Ekorrar sprang upp och ner i träden, apor svingade sig i palmerna (såg apor varje dag, helt magiskt🐒💘) – och i skymningen svärmade en flock fladdermöss i ett speciellt träd som de verkade gilla alldeles särskilt. FANTASTISKT.

Ps – Måste bara ge ett litet bonustips nu när jag ser min fina kimono som ligger på solstolen. Den är från svenska Cornelia Sun som syr om asiatiska kvinnors använda saris till bohemiska plagg, och hela produktionskedjan har ett ekologiskt, etiskt och rättvist tänk. De designas i Sverige men sys i Nepal av ett litet familjeföretag under bra förhållanden med schyssta löner osv. BRA grej, alltså! Dessutom skitsnygga plagg. Heja heja!💪🏻⚡️

Till frukost beställde vi färsk frukt varje dag – vattenmelon, papaya, mango, banan och ananas…

…sen ville vi också ha yoghurt, pankisar, bacon och kaffe. Så SABLA smarrigt! Den mat man önskade (ex om man beställde middag, lurre eller frukost) åkte Jajanthi och köpte. Så man betalade för varorna, men sen ingick själva matlagandet i priset för huset. Toppendeal tycker jag. Då kan man ju välja om man vill äta hemma eller ute, utan att känna att man ”slösar bort” pengar genom att äta ute om maten ingår i priset.

Huset ligger i Unawatuna, och det tar bara ett par minuter med tuktuk till stranden. Kostnaden för att åka dit var 10 kr. Till urmysiga staden Galle tar det ca 20 minuter med tuktuk, det kostade mellan 35-50 kr beroende på om det var dag eller kväll (lite dyrare på kvällen).

Och ja – jag är medveten om att mina tänder ser bisarrt vita ut på den här bilden.😂 Jag har inte photoshoppat dem, det måste vara solen som studsade på dem eller nåt i precis just det där ögonblicket.🙈

Delar av Sri Lanka-gänget (Niklas med sin mamma farmor Barbro och min mamma mormor Eva), tillsammans med husets föreståndarinna och STJÄRNA – Jajanthi!🙌🏻💘 Denna überkompetenta kvinna alltså, det fanns liksom INGET hon inte kunde lösa. Om vi var sugna på en god lunch så styrde hon upp en grillad pinfärsk firre med ljuvliga tillbehör. När wifit i huset inte var bra nog för att jag skulle kunna jobba drog hon in till Galle och kirrade en dongle till mig (hennes strålande idé) vilket gjorde att jag de sista dagarna kunde få åtminstonde NÅGOT gjort, och när mamma råkade tappa sin mobil i stengolvet så att skärmen gick i tusen bitar hittade Jajanthi en mänska som lagade den på två dagar – för 175 spänn…!

Hon var en fixer av rang, dessutom vansinnesvänlig och väldigt intressant. Vi pratade en hel del, och hon berättade bland annat att hon klarat sig under tsunamin genom att klamra sig fast i en trädtopp. Det första trädet hon höll fast i bröts sönder så att hon for vidare med vattnet, men träd nummer två höll – och hon klarade sig.❤️

Hon blev lite som en extra familjemedlem, och det var faktiskt med en tår i ögat som vi sa hejdå. Vill dock verkligen tillbaka till Lassana Villa, så jag hoppas att vi får ses igen. Jajanthi är superpeppad på att säga hej till Basilika när hon lämnat magen, vore så fint om de fick träffas.

Priset per natt för det här huset ligger just nu på ca 2000 kr. Det finns totalt fyra sovrum, och om man fyller huset kan man sova 9 vuxna i det. Så delar man på kostnaden med ett fullt hus blir det 222 kr per person och natt. Då ingår personal som städar rummen varje dag, bäddar sängarna, det finns en trädgårdmästare som även håller poolen ren – och en nattvakt. Kostnaden för eventuell mat som man önskar tillkommer.

Vi trivdes så enormt bra i det här huset som är helt perfekt för både par, kompisgäng och barnfamiljer.

Tummen upp för magiska Lassana Villa, hoppas innerligt att vi ses igen.💘

 

 1. Åhhh.. Det ser så otroligt härligt ut 😍 Jag försöker övertala sambon att åka till Sri Lanka/Bali eller liknande som bröllopsresa och bo i bemannat hus. Men.. min sambo tycker inte att det känns rätt i magen rent etiskt att ha personal och liknande. Han vill vara 100 på att de trivs och inte blir utnyttjade. Har du någon aning på vad huspersonal tjänar i dessa länder? 🧐

  1. En undring – känner han samma sak inför att bo på hotell? För det är precis samma sak, bara att du betalar mer för privilegiet att ha ”hotellet” för dig själv. Jag vet inte lönerna som erbjuds (men man får ju en ganska god uppfattning av vad saker kostar i landet + att man vet vad man betalar för huset så ett hum får man ändå), men i samtliga hus vi bott i har vi lärt känna personalen väl, man lever ju ihop med dem. Och min ärliga uppfattning är att de trivts med sina jobb och tyckt om dem. Så länge lönerna ligger i linje med vad saker kostar (reallöner) så handlar det ju mest om yrkesval. Inte ifrågasätter man alla ungdomar i Sverige som väljer att gå hotell- och restaurangutbildning exempelvis? Jag tror det handlar mycket om att man i Sverige är så ovan vid den här typen av service. Den gör oss obekväma och vi får automatiskt en känsla av att vi utnyttjar de som arbetar med service. Det tycker jag kan kännas lite som att man nedvärderar och underskattar de mänskor som faktiskt tycker om att jobba med service och skötsel. Trädgårdsmästare, kockar, vaktmästare och städare finns ju i alla delar av världen, men den känslomässiga problematiken för oss (jag förstår din sambo också) ligger nog i att vi är ovana att få den servicen på ett privat plan, och att man känner obalansen i att man har råd med mer i ett billigare land. Första gången jag bodde i ett hus med personal var jag väldigt obekväm, ville fixa min egen frulle osv för att de skulle ”slippa”. Men det blev bara jättefel, inte skulle man gå ut i köket efter att man ätit på restaurang för att de som jobbar där ska slippa? Det är ju deras jobb, som de (enligt min erfarenhet) valt, och så länge lönerna ligger i linje med vad saker kostar i landet så tycker jag att det är fullkomligt rimligt att jobba i en villa eller på hotell, precis som att man jobbar i en matbutik. Det kommer alltid finnas folk som har råd med mer och folk som har råd med mindre, oavsett land. Så är det ju även i Sverige. Sen får man inte glömma att turism är en stor del av många länders inkomster, och att man kan göra skillnad för de man möter. Magiska jajanthi gav vi en månadslön i dricks som tack för hennes fantastiska insats under vår vistelse, och vi handlade smycken och lagade smycken hos en vän till henne som är juvelerare men som hade det kämpigt eftersom hans butik blivit rånad. Jag tycker absolut ni ska testa på hus, och kanske be din sambo att fundera på varför han tycker det är ok att bo på hotell (om han gör det)? Kram!💘

 2. Åh det ser verkligen lovely ut! Jag är supersugen på att åka till Sri Lanka, men undrar lite över hur ni tog er från Colombo till Unawatuna? Har hört att vägarna inte är de bästa och att en ganska kort sträcka kan ta många timmar i bil…? Men en blir ju sjukt peppad när en ser dina fina bilder och allt härligt med poolen och goda maten och allt!

  1. Hyr man hus kan man be dem kirra en bil som hämtar en på flygplatsen och kör en till boendet. Vi bad om det och betalade 750kr för en stor bil, det tog lit drygt två timmar från Colombo till unawatuna. Lite skumpig väg men motorväg största delen. Upplevde tvärtom att det gick snabbt och smidigt att åka på vägarna, både de gånger vi åkte bil (till och från flygplatsen) och när vi åkte runt i tuktuk. 👍🏻

 3. Magisk bild på dig, Iggy och Basilika precis ovanför den där du ligger och glassar i poolen. Den måste ni nästan framkalla och sätta upp, SÅ fin ju!

  1. Emirates! Vi åkte ekonomi men det var superlyxigt. God mat (man fick välja huvudrätt från en meny), snacks, drinkar om man ville ha, de tog polaroidbilder på alla barn som ville. Väldigt härligt och grym service. Rekommenderas verkligen. 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

 4. Vilken underbar semester ni verkar ha haft!!! Är så sugen på att göra detta själv med min familj. Vad kostade maten på boendet under vistelsen?

  Kram <3

  1. Maten som lagades i huset var superbillig. Bara för att ge dig ett hum: köpte man en pinnglass i ett glasstånd kostade den 1,50 kr. På en fin restaurang kostade en varmrätt mellan 35-60 kr ungefär. Det är ett väldigt billigt land.

 5. Så underbart det verkar! Gillar verkligen din bikini och blir sugen på en till mig själv… vart kan man få tag på den?

 6. Jösses vad glad man blir av att läsa din blogg, vackra bilder (med färg!) och peppig text!
  Jag undrar om du möjligen kan skriva ett komplett inlägg om att komponera resan själv? Hur priset står i jämförelse? Försäkringar? Att tänka på? Jag vill veta ALLT! Är så resovan men vill resa mer och med mina barn!

 7. Vilket otroligt hus och husfixare i J! Så fint att ni kom varandra så nära😇 Låter ljuvligt gott och fint med all fantastisk service🌟 Underbara färger på alla foton, har aldrig riktigt tänkt på Sri Lanka som resmål, men får verkligen ett sug efter en resa ngn gång. Haha, dina tänder är så vita och fina! Kanske jag ska våga bleka i vår… Kram

  1. JA! Denna Jajanthi alltså, en sån stjärna! och Sri Lanka is the SHIIIIT altlså, så sjukt bra resmål! Och mina tänder är väl lite väääääl vita på just den här bilden dock he he. Har blekt dem dock, rekommenderas! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..