ANNONS

Lassana Villa – vårt magiska hem i Sri Lanka!

/

Ni fick ju en House Tour i det första huset vi bodde i i Sri Lanka, och självklart ska ni även få se hus nr 2. Vi tyckte jättemycket om hus nr 1, men hus nr 2 blev vi fullkomligt TOKFÖRÄLSKADE i.😍

Även det hittade vi på Airbnb, det heter Lassana Villa (Lassana betyder ”vacker” på singalesiska) och här har ni en direktlänk till det. Bilderna i annonsen gör dock inte ALLS stället rättvisa. När vi skulle flytta dit hade jag förberett de andra på att vi skulle flytta till ett ”sämre” hus. Det första var ju liksom väldigt snyggt. Men när vi kom fram kände vi tvärtom – Lassana Villa var ju till och med ÄNNU bättre!🙌🏻

Det är byggt i en mer klassisk stil, med ljusa väggar och mörka träslag. När vi kom fram kom Jajanthi (föreståndarinnan) och de andra i personalen och mötte oss med en bricka hemgjord lemonad. De visade oss runt och sa ”Consider this YOUR home, now”, och fick oss att känna oss så galet välkomna med en gång.

Första kvällen bad vi Jajanthi att laga lankesisk mat, och då styrde hon upp en så SJUKT GOD middag så vi höll på att gå av. Olika curries med kyckling, räkor och grönsaker – och den smarrigaste daal (linsgryta) jag någonsin ätit. Egna papadam gjorde hon också. En sån stjärna, och en så rackarns bra kock.😋

Den stora byggnaden jag står framför är the lounge area, typ. med soffor och mys. Till höger i bild ser ni en stenlagd gång under tak, den leder till sovrumsbyggnaden där man hittar tre urvackra sovrum med tillhörande badrum. Huvudsovrummet har till och med en egen uteplats. Till vänster finns en till byggnad med kök, ytterligare ett sovrum med tillhörande badrum och en toalett som hör till loungedelen.

Vill ni se hur huset ser ut inuti, så spana in klippet ovan. I det får ni även en rundvandring i den underbara trädgården.

Nåt vi tyckte var helt magiskt med Lassana Villa var den enorma (ja – ENORMA!) poolen. Den var helt galet stor, och i perfekt kondition. Inte minsta skräp, och städades varje morgon.

Förutom en massiv simdel med större djup, så fanns en perfekt grund barnavdelning i form av de tre breda trappstegen som ledde ner i poolen.

Här ser ni huset från poolsidan, med köket närmast – sen loungedelen och sist sovbyggnaden. Trädgården var också helt enorm, och bjöd på ett helt fantastiskt djurliv. Ekorrar sprang upp och ner i träden, apor svingade sig i palmerna (såg apor varje dag, helt magiskt🐒💘) – och i skymningen svärmade en flock fladdermöss i ett speciellt träd som de verkade gilla alldeles särskilt. FANTASTISKT.

Ps – Måste bara ge ett litet bonustips nu när jag ser min fina kimono som ligger på solstolen. Den är från svenska Cornelia Sun som syr om asiatiska kvinnors använda saris till bohemiska plagg, och hela produktionskedjan har ett ekologiskt, etiskt och rättvist tänk. De designas i Sverige men sys i Nepal av ett litet familjeföretag under bra förhållanden med schyssta löner osv. BRA grej, alltså! Dessutom skitsnygga plagg. Heja heja!💪🏻⚡️

Till frukost beställde vi färsk frukt varje dag – vattenmelon, papaya, mango, banan och ananas…

…sen ville vi också ha yoghurt, pankisar, bacon och kaffe. Så SABLA smarrigt! Den mat man önskade (ex om man beställde middag, lurre eller frukost) åkte Jajanthi och köpte. Så man betalade för varorna, men sen ingick själva matlagandet i priset för huset. Toppendeal tycker jag. Då kan man ju välja om man vill äta hemma eller ute, utan att känna att man ”slösar bort” pengar genom att äta ute om maten ingår i priset.

Huset ligger i Unawatuna, och det tar bara ett par minuter med tuktuk till stranden. Kostnaden för att åka dit var 10 kr. Till urmysiga staden Galle tar det ca 20 minuter med tuktuk, det kostade mellan 35-50 kr beroende på om det var dag eller kväll (lite dyrare på kvällen).

Och ja – jag är medveten om att mina tänder ser bisarrt vita ut på den här bilden.😂 Jag har inte photoshoppat dem, det måste vara solen som studsade på dem eller nåt i precis just det där ögonblicket.🙈

Delar av Sri Lanka-gänget (Niklas med sin mamma farmor Barbro och min mamma mormor Eva), tillsammans med husets föreståndarinna och STJÄRNA – Jajanthi!🙌🏻💘 Denna überkompetenta kvinna alltså, det fanns liksom INGET hon inte kunde lösa. Om vi var sugna på en god lunch så styrde hon upp en grillad pinfärsk firre med ljuvliga tillbehör. När wifit i huset inte var bra nog för att jag skulle kunna jobba drog hon in till Galle och kirrade en dongle till mig (hennes strålande idé) vilket gjorde att jag de sista dagarna kunde få åtminstonde NÅGOT gjort, och när mamma råkade tappa sin mobil i stengolvet så att skärmen gick i tusen bitar hittade Jajanthi en mänska som lagade den på två dagar – för 175 spänn…!

Hon var en fixer av rang, dessutom vansinnesvänlig och väldigt intressant. Vi pratade en hel del, och hon berättade bland annat att hon klarat sig under tsunamin genom att klamra sig fast i en trädtopp. Det första trädet hon höll fast i bröts sönder så att hon for vidare med vattnet, men träd nummer två höll – och hon klarade sig.❤️

Hon blev lite som en extra familjemedlem, och det var faktiskt med en tår i ögat som vi sa hejdå. Vill dock verkligen tillbaka till Lassana Villa, så jag hoppas att vi får ses igen. Jajanthi är superpeppad på att säga hej till Basilika när hon lämnat magen, vore så fint om de fick träffas.

Priset per natt för det här huset ligger just nu på ca 2000 kr. Det finns totalt fyra sovrum, och om man fyller huset kan man sova 9 vuxna i det. Så delar man på kostnaden med ett fullt hus blir det 222 kr per person och natt. Då ingår personal som städar rummen varje dag, bäddar sängarna, det finns en trädgårdmästare som även håller poolen ren – och en nattvakt. Kostnaden för eventuell mat som man önskar tillkommer.

Vi trivdes så enormt bra i det här huset som är helt perfekt för både par, kompisgäng och barnfamiljer.

Tummen upp för magiska Lassana Villa, hoppas innerligt att vi ses igen.💘

20
62

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00