ANNONS

BETALT ANNONSSAMARBETE MED Pampers & mama

DIY – gör en megafräsig blöjtårta!

/

Keeeeeej hörrni. Nu ska jag ge mig på nåt som jag inte är så himlans van vid – jag ska PYSSLA!🙊 Jag har nämligen blivit utmanad av (extreeemt kreativa! #prestationsångestdeluxe😂) Knivis att delta i Pampers blöjtårteutmaning. Hon vann den förra året, och i år är det jag, Annika och Emily som tävlar mot henne om den åtråvärda titeln.

Eftersom jag inte riktigt är någon pysslare, så har jag aldrig ens kommit i närheten av att skapa en blöjtårta. HUR SJUTTSINGEN GÖÖÖÖR MAN?! Som tur är finns ju kompisen Google alltid nära till hands, så med hjälp av denna fiffiga tjänst lyckades jag ratta rätt på lite tutorials. Vad behöver man då för att skapa en blöjtårta? Det här, enligt mig:

  1. Blöjor (sicken no brainer 🙃). Jag använde Pampersblöjor i minsta storleken, de som heter Pampers Premium Protection new baby. Man får ju ofta tårtan på en babyshower eller liknande innan man får bebisen, så det känns logiskt att använda minsta storleken på blöjorna.
  2. En avskalad hushållspappersrulle.
  3. En blompinne.
  4. Tejp.
  5. Sax.
  6. Diverse dekoration.
  7. Tid. Det tar TID att göra en sån här. För mig som är sjukt orutinerad och inte så pysslig tog det 3,5 timma. Kan säkert gå snabbare om man är fiffig, och garanterat ta längre tid också.

När man går på maskerad tycker jag alltid det är roligast att skapa en utklädnad utifrån det man redan har hemma. Att slinka till en butik och köpa en färdig kostym är liksom ingen sport.

Jag resonerade på samma sätt vad gällde blöjtårtan, och köpte NADA (förutom blöjorna då). Allt som användes hade jag redan hemma. Gör man så tvingas man bli kreativ, och att upptäcka saker som att kakformar faktiskt kan bli fantastiskt snajdiga torn är ju liksom…KUL! Tycker jag.😃 Nu sätter vi igång!

Steg ett är att rulla EN RACKARNS MASSA BLÖJOR. Tejpa fast ändarna, snåla inte med tejpen för då rullar de upp igen. Några rulltips:

  1. Rulla inte blöjorna för hårt. Då blir de toksmala och man måste göra mååånga fler. Bättre med lite mer fluffig rullning.
  2. Bestäm dig för vilket håll du ska rulla blöjorna åt, så att alla blir likadana (om man gillar enhetlighet vill säga). Rulla antingen med mönstret (det där som är längst upp på blöjorna ni vet) innerst för att få vita rullar, eller med mönstret längst ut för att få en mer färgglad tårta.

Sätt hushållsrullen i mitten, och bygg utifrån den. Jag ville göra tre våningar på tårtan, till det krävdes drygt ett paket blöjor.

Glöm inte att ha ett stadigt underlag till din skapelse, så att du kan förflytta den när du är klar. Fiffigt om man vill ge bort den i present ju. Jag tog en bricka vi hade hemma.

När det första lagret känns lagom stort – bind ihop det med ett snöre så att det förankras.

Sen bygger du vidare, och gör våning nr 2 runt toppen på hushållsrullen.

För att se till att våning 3 inte skulle slinka omkring tog jag en blompinne och stack ner i hushållsrullen. Sen byggde jag vidare kring den. Funkade tippetopp.

Tadaa – basen klar!

Mååånga rullar blev det…

Jag ville att tårtan skulle stå på nåt festligare än brickan, så jag lånade en snajdig kjol från Iggys utklädningslåda. Den blev perfekt som underlag.

Sen plockade jag fram en massa olika grejer att dekorera med.

Jag tyckte att det skulle vara kul om tårtan även innehöll lite härligheter till gravidisen (och inte bara bebisen), så jag rattade tag i lite härligheter som i alla fall jag skulle uppskattat: ansiktmasker, läppglans, parfym och örhängen. Just det inslaget får man såklart anpassa efter gravidisens preferenser.

Kakformar som jag hittade i ett köksskåp fick också åka med, och klistermärken från Monyay Club. Klart att min tårta skulle signalera Dream Big!🌈✨

Första dekorationssteget var att dölja snörena runt våningarna med sidenband.

Sen snodde jag Iggys spargris och satte den på toppen. Enhörningar och regnbågar känns ju klockrent i en Dream Big-blöjtårta!🦄✨

Jag satte kakformarna på varannan blöja för att skapa mönster och ”torn”, och sen gick jag loss med stickers.🍭🌟🍒 Fäääärdig! 💁🏼‍♀️ Visst blev den flådig ändå? Jag är i alla fall mäkta stolt över mitt livs första blöjtårta, och tycker det var en kul idé att göra den med enbart grejer som redan fanns hemma.

Drömma stort – det ska alla ungar få möjlighet att göra.💘

Mammahörnan på blöjtårtan.😘

Jaaa hörrni. Jag är faktiskt oförskämt nöjd. 🙃 ROLIGT SOM TUSAN var det också att svänga ihop en sån här, rekommenderas verkligen!

Och vet ni vad? Om ni blir sugna på att gå loss på pysslandet ni med, så delta i Pampers blöjtårteutmaning vettja! Det är superenkelt: skapa en blöjtårta med Pampers blöjor, och dela bilden under hashtaggen #PampersBabyshower samt tagga @tidningenmama och @pampersworld på Inspirationstagram så kan ni vinna EN ÅRSKONSUMTION av blöjor från Pampers, hurra!🎉

Här kan du läsa mer om Pampers blöjor…

…och här kan du se en inspirationsvideo om hur man bygger sin egen blöjtårta. Perfekt inspo!

Och ja just det, ja. Så var det det där med tävlingen. Slink in här för att rösta på min, Knivis, Annikas eller Emilys tårta (alla är TOKFINA!). Genom att göra det är ni också med och tävlar om ett eget blöjtårtekit. Himla fiffigt.💝

Hoppas ni tyckte denna DIY var skoj, och att jag kunde få era pysseljuices flowing en smula!

6
29

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00