TACK för Tintin-peppen!

 

TACK hörrni! Vad kul att få sån PEPPPPPP på Basilikas namn! 💖🙌🏻 Hmmm – eller ska vi börja kalla henne Tintin nu kanske…? 🤔 Nää – det blir märkligt. Hon får nog fortsätta heta Basilika ett slag till, det känns liksom mest naturligt så länge hon är i magen i alla fall.

Minns att vi inte började kalla Iggy för Iggy förrän han var nåt drygt år gammal. Det kändes liksom weird att kalla en sån liten plutt för ett ”riktigt” namn. Lite samma känsla som när man kallar sin mamma vid förnamn i stället för att säga ”mamma” ni vet? Lite strängt typ. Så han fick heta Grodan, Piggly, Igster osv – en rackarns massa smeknamn tills dess att vi kände oss bekväma med att kalla honom för just Iggy.

Hursomhelst – JÄTTEKUL att ni verkar lika förtjusta som vi i  namnet Tintin!🎉 Roligt också att Billie och Lola hittade hem hos många av er. Kanske blir det några Billies och Lolas hos er andra preggofierade som följer el bloggo?

Några föreslår även att Lola borde få vara med som ett tredjenamn, men eftersom Niklas inte gillar det så är det inte riktigt ett alternativ. Så ni får det i stället!😘

Känns skönt att vi hittat något som båda tycker om. Lätt att det blir en smula infekterat kanske, det där med namn. Så viktigt ju att båda gillar det man bestämmer sig för. Men inte helt lätt att hitta gemensamma favoriter såklart.

Hur går det på den fronten för er andra preggosar, har ni hittat rätt än? Ni behöver inte avslöja vad ni lutar åt, bara kul att höra hur diskussionen går därhemma. Eller är ni kanske såna som tycker det känns märkligt att bestämma namn innan ni träffat bebisen? Så är det ju för många. Berätta gärna! Har ni hittat rätt (hur gjorde ni i så fall – namnappar, namnlistor, kollade tidningar/böcker?), är ni överens med er partner eller är det svårt att komma överens – eller vill ni vänta med namn tills ni träffat er bebelino? Så kul att höra hur andra tänker kring detta ju!😍

 1. Johanna skriver:

  Gud vilket fint namn ni valt till er dotter! 😍 ja har ju en förkärlek till lite annorlunda namn. Sånna namn som inte alla har. När jag väntade min första son döpte vi han redan i vecka 20. Han fick namnet Loar, vilket inte är så vanligt😜men han hette Loar i magen hela tiden, så när han väl kom ut kunde han liksom inte vara något annat än en Loar oavsett hur han såg ut. 😍

  Jag har följt dig sen gravid vecka för vecka. Så roligt att ännu en gång få följa dig i din gravidresa. Jag fick mitt andra barn för 4 veckor sen. Han fick heta Lias❤️Kram kram!

 2. Bf+2 här med andra barnet. Har en son på 21 månader som heter Harry och vi har nu 2 pojknamn och 1 flicknamn som vi båda två gillar. Pojke: Bo/Bosse och Sixten. Flicka: Märta. Fast man vet ju aldrig om det passar när väl bebis kommer ut. Harry skulle hetat Clinton (efter min morfar) men det passade inte alls 😛

 3. Sandra skriver:

  Tintin är supercoolt! Powernamn! Själv har jag snöat in på Sia.. 🙂

  1. Sia är jättefint, ett av de namn vi funderade på faktiskt. Great minds osv! 😉

 4. emma (: skriver:

  Vi har så svårt att komma överens om ett namn till lillebror som beräknas anlända i mars. Sambon har alltid sagt att om vi får en pojke till ska han heta Holger, vilket jag inte varit särskilt förtjust i alls, jag gillar Fred och det tycker inte sambon om istället. Storebror heter Knut och både Holger och Fred passar ju ihop med det. Annars har vi varit inne på Ture, något båda kan tänka sig men som ändå inte känns helt hundra. Storebror tycker bebisen ska heta Lambi men det är uteslutet, haha! Vi får nog helt enkelt se vem lillebror är när han bestämmer sig för att titta ut. 😊

 5. Malin skriver:

  Vi har två namn vi båda gillar, ett gillar jag mer o ett gillar maken mer men vi kan tänka oss båda namn bägge två.. men vi vill låta hans utseende tala o avgöra 😀 Hoppas ju på ”mitt” favoritnamn såklart 😛 Vi får se vad han ser ut som… kanske de ena, kanske de andra..eller inget alls?! Tintin är grymt iaf! Bra val! Kram och trevlig helg till er! <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..