ANNONS

Hur man går från trött småbarnsmorsa till rosig gullplupp på 8 min

/

Inlägget innehåller annonslänkar

För ett tag sedan utlovade jag ett mastodontinlägg om mina absoluta sminkfavoriter, och NU KÖR VI!💄🎉 Som ni säkert har märkt är jag ingen sminktjej på så sätt att jag experimenterar med vilda ögonskuggor och starka läppstift. Nää, jag vill mest se fräsch ut – som en piggare och snäppet snajdigare version av mig själv. Så mina favoritprodukter går i linje med det: enkla, snabba grejer man kan göra för att se lite fräsigare ut på ett kick.

Här är de – mina vardagshjältar i necessären. Har jag dessa till hands kan jag gå från pangtrött småbarnsmorsa till roskindad gullplupp på cirkus 8 minuter. Ska vi ta å kika lite närmre på dem då? YES!😍

Vi börjar från början, med basen. Efter att i ett snart decennium varit ett fan av mineralpuder har jag nu bytt sida och övergått till flytande foundation sen nåt år tillbaka. Är så galet nöjd med detta, tycker det ger huden en helt annan lyster. Jag använder Instant Glow Beauty Serum från Lumene och tycker att det är helt magiskt.✨ Det täcker det som behöver täckas, men låter ändå huden skina igenom så att man får ett naturligt resultat. Helt fantastisk produkt!

Den finns i tre nyanser, och jag har faktiskt den mörkaste (som heter ”Dark”). Då får jag en något mörkare hudton vilket jag gillar, men eftersom produkten är så lätt och låter min egen hy skina igenom ser det inte kakigt eller onaturligt ut. Jag tar också ganska lite, och stryker ut produkten noggrant. Lagret på huden blir alltså rätt tunt, och den mörkare färgen ger bara en lite solbrun touch.

Highlighter är nästa steg, även där tycker jag Lumene har lyckats ofantligt bra. Jag använder deras Instant Illuminizer i nyansen Shimmering Dusk. Det är en flytande highlighter som ger ett perfekt glow på ett subtilt sätt. Inga stora glitterkorn, bara det där optimala skimret.

Foundationen stryker jag på med en borste – Face Buffer från IsaDora. Och highlightern duttar jag på kindbenen och lite ovanför ögonbrynens slut med en sån här genialisk grej. När jag duttar på highlighter använder jag den rundade baksidan, när jag duttar ut concealer använder jag den spetsiga framsidan. Så himla användbar produkt.🙌🏻

Och på tal om concealer så har jag hittat en ÜBERFAVVO (tack underbara Lovajsa för dina grymma sminktips!) sen nåt år tillbaka som är hands down den bästa concealer jag någonsin testat: Double Wear Stay In Place Flawless Concealer från Estée Lauder. Jag använder nyansen Light, och den är bara så förbenat BRA. Har dessutom SPF 10, sicken bonus! Den täcker superbt, men är ändå lätt som en fjäder. Lägger sig alltså minimalt i rynkorna.

Alla concealers lägger sig ju en smula i rynkorna, det går liksom inte att undvika – men den här gör det verkligen så lite som möjligt. Jag brukar undvika att ha concealern för långt ut under ögonen också just för att den inte ska lägga sig i linjerna.

Jag duttar ett gäng concealerprickar runt näsvingarna, på nästippen, där ögonen möter näsan (där det brukar vara mörkblått ni vet 😜), mellan ögonbrynen och på hakan. Sen kör jag den spetsiga änden på smartingsvampen jag nämnde tidigare och duttar tills concealern blandats ut med min hud.

På bilden ovan ser ni också en annan megafavvo – mitt Eyebrow Shaping Wax, även det från Lumene, i nyansen Grey Brown. Jag gjorde ju ett hyllningsinlägg till det för några månader sen, slänger in några bilder från det här så att ni kan se lite närmre hur det ser ut på brynen:

Vaxet formar och lägger sig på stråna så att det ser ut som att man har mycket mer hår i dem än vad man faktiskt har. Magi! Såhär ser det ut när jag bara har brynskugga, och inte vax:

Ja, ni ser ju skillnaden.

Innan jag lägger på ögonbrynsvaxet fyller jag i mina bryn med brynskugga. Jag använder en ögonskugga från MAC i nyansen Coquette, och applicerar den med en ögonbrynsborste, även den från MAC.

När ögonbrynen är klara går jag på ögonfransarna. Först böjer jag dem med min ögonfransböjare från Tweezerman. Den är dubbelsidig (har två gummilister), nåt som de makeupartister som sminkat mig alltid sagt varit viktigt. Då blir resultatet mjukare.

Sen är det dags för mascaran, och nu ska ni få träffa den av mina hjältar som bott allra längst i min necessär, snart 25 år faktiskt: Définicils från Lancôme i färgen 01 Black. Det är den ÖVERLÄGSET bästa mascara jag någonsin provat. ALLT med den är perfekt: borsten är smal och kommer åt minsta strå, man får precis rätt mängd mascara på borsten (inte för mycket) så att man kan bygga upp fransarna med flera lager om man vill förlänga och förtjocka, och den sitter som berget utan att vara vattenfast. Den är BÄST, helt enkelt!🙌🏻😍 Tror nog den kommer få bo kvar i min necessär i (minst) 25 år till.

För att ögonen inte ska kännas helt ”nakna” drar jag snabbt, snabbt på en brun krämögonskugga från MAC – Pro Longwear Paint Pot i färgen Groundwork. Den lägger jag i ögongloben och även lite under ögat. Här är det inte så noga, det ska bara duttas runt lite med borsten så att ögat får snäppet mera djup.

Nu är jag nästan klar! Vill dock lägga på rouge, men innan dess duttar jag på lite transparent puder på kinderna för att ”avkladda” den flytande foundationen just där. Så att inte rouget liksom klistras fast i en ensam fläck.

Och på puderfronten har jag också ett megasuperdupertips: Hyaluronic Hydra Powder från By Terry (kvinnan som uppfann ikoniska Touche Éclat för YSL). BÄSTA PUDRET EVER! Så är det bara. Silkeslent och helt osynligt som dessutom återfuktar huden. Håller EN EVIGHET – både på huden och i burken. Började använda denna produkt för fyra år sen, och har på dessa år bara behövt köpa TVÅ burkar…! Drygt som tusan alltså.

Sen är det dags för rouge – kanske en småbarnsmammas allra bästa vän? 😂

Rouge tycker jag är superdupersvårt dock. Att hitta den där EXAKT rätta nyansen. Ni vet, den som får en att se pigg ut, utan att man blir en clown – och som samtidigt ska gå ihop med ens färger, hudton etc. Svårt!

Det här är dock min absoluta favorit just nu: Air Blush från Marc Jacobs i färgen 504 kink & Kisses.

Sen är det dags för läpparna. Eftersom jag pussar konstant på Iggy vill jag inte använda något som är för klistrigt eller har för stark färg. Tack vare makeupartisten som sminkade mig för JC´s reklamfilmer fick jag tips om en produkt som jag numera helst aldrig är utan, nämligen denna:

Addict Lipglow Color Reviver Balm från Dior, i färgen 001 Pink. Det är typ ett färgat lypsyl som ger läpparna den där perfekt rosa färgen. Man ser fräsch ut, men inte sminkad. ÄLSKAR!💖

Nåt annat som alltid bor i min väska är Dr Lipp Nipple Balm For Lips. Det är ursprungligen en bröstvårtskräm (består till 100% av naturligt medicinklassat lanolin) som jag blev kär i när jag drev GlamMom och sålde den i vår webbshop. De nya ägarna har kvar produkten, och den är ASGRYM – både som bröstvårtskräm när man ammar och som läppglans/lypsyl.

Brukar dessutom stryka den på Iggys haka när han somnat om han slickat sig om munnen mycket när det varit kallt väder (ni vet, då får man ju såna där röda jobbiga märken som kan utvecklas till sår😩), och morgonen efter är märkena alltid 100% borta – tack vare denna grymma kräm. Använder den också om jag är snorig och snytit mig så mycket att jag fått sår runt näsan. Det trollar denna lilla tub bort över en natt. Fantastisk produkt, och helt naturlig. Utvinns från fårull (givetvis utan att skada fåren) och är inte testad på djur.

Jehupp. Då återstår bara en sak innan jag känner mig 100% klar – min parfym. Utan den känner jag mig naken. Bar ovan parfym i 15 år (älskar att ha en signature scent), var sen ute och halkade runt bland andra dofter ett tag men har nu återvänt till min gamla favorit – Angel från Thierry Mugler.

Ett sprut i nacken med den, och sen är jag tadaa – klar! 💁🏼‍♀️Hoppas ni tyckte detta inlägg var roligt, att ni fick lite inspo på bra produkter – och det är såklart bara att hojta i kommentarsfältet om ni har några ytterligare sminkundringar!💅🏻

10
78

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00