ANNONS

BETALT ANNONSSAMARBETE MED Apotek Hjärtat

Superfiffigt vabruaritips om hur man får kids att ta sin medicin!

/

Nämen heeeeeej VABRUARI!👋🏻🤧 ”Vabruari” är ett sånt där begrepp man inte ens visste fanns innan man blev förälder. Typ som ”egentid”. 😬Men när man begåvats med ett kiddo så GÅR det inte att undvika de elaka krafterna som härjar i just februari; barnbacillerna är helt plötsligt ÖVERALLT, och sjukdomsdagarna många. Vi åkte just på en (eller fler blir det nog 🤧) för övrigt, i dag är Iggy hemma från föris. Att ta sig igenom en hel februari månad utan att vabba tror jag är få förunnat.

Förutom att det såklart är überjobbigt att se sitt goda lilla barn krassligt, så kan ett lika stort problem vara att just råda bot på sjukdomen – framförallt om botemedlet innefattar medicin. Att få små barn att ta medicin är enligt min erfarenhet lika svårt som att ta sig igenom en hel februari månad utan att vabba. Men – nu finns det ett tokbra hjälpmedel som jag gärna är med och sprider ordet om, nämligen…

”Stjärnaporna i Gränslandet” – en digital saga framtagen av Apotek Hjärtat, särskilt utformad för att hjälpa föräldrar att få sina små att ta sin medicin, vätskeersättning, nässpray med mera.

Berättelsen kretsar kring stjärnaporna Dunder och Galax som ger sig ut på en lång vandring för att hitta sin bortblåsta vän Kosmos (ÄLSKAR namnen på dessa figurer för övrigt! 🙌🏻😍).

Sagan är uppdelad i tio avsnitt, och en gång per avsnitt behöver Dunder och Galax (återigen – namnen!😍) barnets assistans. Berättarrösten vänder sig då direkt till barnet och ber det om hjälp. Nu är det viktigt att du som förälder har förberett medicinen som ska tas, så att den redan är upphälld och finns nära till hands.

För att hjälpa Dunder och Galax att komma vidare i historien måste barnet ta sin ”trolldryck” (medicinen). Trolldrycken ger sagofigurerna magiska krafter, som gör att de kan ta sig ur knipan de befinner sig i – och fortsätta leta efter sin försvunne vän Kosmos.

Jag tycker att det här är en strålande idé, för även om man som förälder försökt sig på nåt liknande på egen hand, så blir det liksom en helt annan grej när rösten i sagan vänder sig direkt till kiddot och ber det om hjälp. Barn kan ofta se igenom föräldrars knep (minns själv hur Iggy VÄGRADE äta glass i flera veckor efter att jag och Niklas pulat ner krossade tabletter i vaniljglass för att få i honom dem), men när själva sagan faktiskt uppmanar dem att ta sin trolldryck – då blir det liksom på riktigt, och chanserna ökar markant att få i sin unge medicinen.

”Stjärnaporna i Gränslandet” är dessutom jättefin. En gullig historia, fint illustrerad, ackompanjerad av lugn, vacker musik. Iggy tyckte jättemycket om den, och när del 1 var slut (avsnitten är ca 5, 6 minuter långa) ville han direkt höra del 2. Bra betyg. 👍🏻

Alla knep å knåp, tips and trix och eventuella hjälpmedel som underlättar vabbande välkomnas med öppna armar av vår familj – och den här smarta sagan är verkligen ett sånt. Alla tio avsnitt hittas på YouTube och finns samlade i den här spellistan. ✨ Bokmärk vettja, himla fiffig att ha till hands när bacillerna slår till.👾

Hoppas att det inte är alltför många av er som befinner er i vabbträsket just nu, men om ni gör det så hoppas jag att ”Stjärnaporna i Gränslandet” kanske kan göra bacilltillvaron liiiite mera uthärdlig.😘

8
34

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00