Gravidvecka 30 – mellanmjölksbebisar och frågestund!

 

Ooooops! Då var vi officiellt inne i 30-någontingveckorna – det känns som att nedräkningen har startat! 🚀

Vad har hänt den här veckan då – gravidvecka 30? Well, jag har varit på kontroll hos MVC. Där lyssnade vi på Basilikas hjärta (slog jämnt å fint ❤️), tog diverse prover på moi (allt såg fina fisken ut) och mätte magen.

Precis som Iggy när det begav sig, så ligger Basilika stadigt på sin mittenkurva. Mittemellan de där två strecken ni vet, som berättar hur lång och tung ens bebelino är. Minns inte vad Iggy vägde när han kom ut (#BadMom 🙊) men det var sådär mellanmjölkigt det med. Runt 3 pannor tror jag. Verkar som att Basilika följer storebror i spåren på sås vis, än så länge verkar hon vara en klassisk mellanbebis i alla fall.

Passade på att väga mig också, och har nu gått upp omkring 9 kilo. Give or take ett kilo hit eller dit. Äger ingen våg så vet inte exakt vad min startvikt var, men den brukar ligga mellan 52-54 pannor, beroende på hur mycket saltlakrits som slinker ner. 👹

Så även på viktfronten verkar den här preggofieringen följa samma mönster som den förra. Då tror jag att jag landade på totalt 15 eller 16 kilo plus.

Kolla här då! Jag upptäckte nåt när vi tog just veckans preggobilder; att magen inte är rund hela tiden. Ovan mage är till exempel lite småspetsig, och en smula knölig. Basilika som busar runt. 😍

Min barnmorska kände på magen under besöket och konstaterade att hon ligger (Basilika alltså, inte barnmorskan 😜) med huvudet neråt och ryggen utåt vänster. Kul att veta tycker jag.

Frågade även min bm om det här med de sammandragningar som jag känner så ofta. Tydligen är de mycket mer vanligt förekommande när man väntar sitt andra (eller tredje, fjärde osv) kiddo. Och börjar ofta tidigare. Skönt att höra.

På stressfronten har det också varit bättre den här veckan. Mycket bättre. Trots det faktum att Iggy (SÅKLART) blev sjuk, och har varit hemma från föris sen i torsdags. En klassisk sån grej som ställer till det mest avslappnade jobbschema. Men jag och Niklas har pusslat och hjälpt varandra, så det har ändå känts rätt bra jobbmässigt tycker jag.

Framöver ser kalendern också tippetopp ut. Lagom mycket att göra, och nästan bara roliga grejer. I morgon ska jag vara med i P5 Radio Stockholm och snacka om hur man hanterar situationer i vardagen då man blir tokfrustrerad på sin unge. Det blir ett spännande samtal, he he. I såna situationer har vi nog alla varit, va?

På tisdag är jag med i Malou Efter Tio´s föräldrafika igen. De andra som är med är Annika och Ken Ring – som jag var klasskompis med i mellanstadiet. Min claim to fame. 😜 Undrar om han ens minns det? Ska hursomhelst bli kul att träffa honom igen. Senast vi sågs var vi 12 bast.

Veckan bjussar även på spännande grejer som kickoff med Mama-gänget och ett vääääldigt roligt möte för min och Niklas gemensamma företagsbebis Babyloonz. KUL!

HUR fin amningsbh förresten? Från GlamMom såklart!✨

Och vet ni? Jag tänkte att vi skulle avsluta den här veckouppdateringen med en frågestund. Tänker att jag säkert inte alltid skriver om just precis det ni vill veta, så ställ alla gravidrelaterade frågor ni har i kommentarsfältet så svarar jag på dem inom kort! ✨

Läs om gravidvecka 29 här!
Läs om gravidvecka 28 här!
Läs om gravidvecka 27 här!
Läs om gravidvecka 26 här!
Läs om gravidvecka 25 här!
Läs om gravidvecka 24 här!
Läs om gravidvecka 23 här!
Läs om gravidvecka 22 här!
Läs om gravidvecka 21 här!
Läs om gravidvecka 20 här!
Läs om gravidvecka 19 här!
Läs om gravidvecka 18 här!
Läs om gravidvecka 17 här!
Läs min hemliga graviddagbok (vecka 3-16) här!

 1. Astrid skriver:

  Du är så himla vacker! 😍
  Funderar på om du har oro/tankar över om förlossningen skulle starta innan det planerade kejsarsnittet?

 2. Ida skriver:

  Inte gravidrelaterat alls, men undrar hur du gör när du bär så många ringar och ska tvätta händerna? Jag tycker det är skittrixigt att stå och ta av alla och sätta på de igen men hatar känslan av att vara blöt under ringarna?! Kan inte du dela med dig av detta 🙏🏻💕⭐️🌟⚡️

 3. Jessica skriver:

  En kanske lite konstig fråga angående bebisens kurva – hur mäter BM den? Jag ör i v 30 med barn nr 2 men har aldrig blivit informerad om någon kurva 😬Är det vid extra UL el liknande? Tack på förhand!

 4. Vilka vackra magbilder! Älskar kimonon också!

 5. A skriver:

  Hej! Världens konstigaste fråga kanske… Men: Jag undrar om du är ”orolig” av dig när det gäller graviditeten? Jag är själv en tok-googlande person som kollar alla tänkbara scenarion för att typ inte missa något och vara förberedd, vilket ju inte är så himla skön inställning alla gånger 🙂 Du känns mer chillad, men vill ändå fråga om du har lite sån ”orolig-gravid-sida” också och hur du tänker kring det?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..