ANNONS

BETALT ANNONSSAMARBETE MED Bonnierförlagen

Varför är kvinnligt alltid sämre än manligt?

/

Nåt av det jag tycker allra, allra bäst om med att jobba som influencer är att jag får hänga med så många kloka, kompetenta, driftiga och inspirerande brudar. Under mina 25 år i arbetslivet har jag aldrig haft nöjet att frottera mig med fantastiska kvinnor på samma sätt som jag får nu. Och vad kan då vara bättre än att göra ett samarbete kring en sjukt driftig kvinnlig författare (Nora Roberts), som går ut på att man ska käka lurre med två andra grymma brudar (Leone och Knivis) – under vilken vi ska diskutera kvinnliga fenomen? ÄLSKART!😍

Vi sågs på Miss Clara häromveckan, för att tillsammans med Nora Roberts förläggare här i Sverige äta lunch och dels få veta mer om Nora Roberts herself – men också för att snacka kvinnlig empowerment. Och vi hade SÅ mycket att prata om!

Dels funderade vi kring den trista attityd som vi upplever finns gentemot den här typen av författarskap. Böcker inom Romance-genren som har en tydlig formel (som såklart blir förutsägbar ju fler böcker man läser), som handlar om kärlek och spänning och som är fantastisk underhållning för stunden. Ett ”guilty pleasure”.

Varför ska det vara så guilty egentligen, att konsumera Romance? Och varför har den manliga motsvarigheten (om man får generalisera och hårddra en smula) inte samma låga status? Jag tänker såklart på deckarna. Också böcker med en tydlig formel, som även de blir förutsägbara ju fler man läser – men som också är fantastisk underhållning för stunden. Är det måhända för att Romance mestadels produceras av – och konsumeras av – kvinnor?

Det känns lite dassigt tycker jag. På samma sätt som jag vrider mig av frustration när andra klassiskt kvinnliga saker anses mindre värda. Det är coolt att vara en pojkflicka och kunna åka skateboard, men att vara en balettsnubbe står inte lika högt i kurs. Att vara ”rak och manlig” i sin kommunikation hyllas, men att upplevas som ”kvinnligt känslig” är inte lika ”bra”. And the list goes on. Obs obs att detta såklart inte omfattar allt och alla, men att ovanstående existerar i vårt samhälle går inte att förneka.

Nej, dags att uppvärdera Romancegenren i allmänhet och Nora Roberts i synnerhet tycker jag. Roberts har ju dessutom den goda smaken att förutom att bjuda på engagerande historier även strössla dem fulla med starka, intressanta och kompetenta kvinnor. Tipsade ju tidigare om hennes senaste bok Kidnapparen. Den och flera av hennes andra titlar hittas här som både ljudböcker och fysiska verk. Och pssssst! …anger ni koden Vanja i kassan får ni 30 pix i rabatt!

Det blev också en hel del föräldrasnack på lurren; mycket igenkänning och mycket skratt. Vi snackade om svårigheterna som uppstår i en relation när man får barn, vikten av att verkligen FÖRSTÅ varandra för att kunna få det att funka – och den viktiga rollen som vi tror att delad föräldraledighet spelar i just det där med ömsesidig förståelse. Mycket intressant.

Jag och Knivis konstaterade även att vi som vanligt såg en smula ut som tvillingar. Hennes förkärlek för kepor är nämligen lika massiv som min egen. Alltid trevligt att hänga med andra hattfnattar.

En supermysig lunch med en rackarns massa bra snack. Och ytterligare en jobbdag spenderad i sällskap av grymma brudar.👊🏻✨

0
31

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00