Rundvandring i min optimalt planerade godisskål

 

Det är löööördag, och vad passar då bättre än ett inlägg om GODIS? 🍭😋🍬 Jag tänkte att ni skulle få se hur en optimalt planerad godisskål à la Vanja Wikström ser ut.

Här har ni en toppvy. Som ni ser är det ganska mycket svart och brunt – dock med några väl valda färgglada inslag. Nu tar vi en närmre titt!

För mig måste en godisskål ha den perfekta mixen. Och såhär ser den ut, enligt mina smaklökar:

 1. Nummer ett är givetvis saltlakritsen. Det är kring den som hela min godisupplevelse byggs. Ett flertal olika saltlakritssmaker måste ingå, de ska gärna ha salmiakinslag. Sötlakrits undanbedes. Så meningslös ju?
 2. Nummer två är de sura inslagen. De utgör den perfekta balansen till de salta bitarna. Sega ska de gärna vara, och skummiga. Inte hårda. Avskyr hårda godisar överlag. Not for me.
 3. Sen kommer chokladen – det söta. Den tar jag till när det bubblar omkring för mycket i gommen av allt sött och surt. Chokladen lägger sig som en len filt över alltihop och liksom planar ut det hela. Så att man kan börja om från början med det salta och det sura igen.
 4. Sist men inte minst – minten! Den behövs för uppfräschningens skull och poppas in då och då för att pigga upp munnen liksom. Kan även med fördel kombineras med saltlakritsen, SÅ GOTT!

Eftersom saltlakrits är lite av min expertiiiiiiis, så tänkte jag tipsa fellow enthusiasts om några nyupptäckta favoriter. Länge länge länge var häxvrål det som dominerade mina godisskålar. Såna här, ni vet? Men efter att ha slurpat i mig kilovis (tonvis?) med såna det senaste decenniet har jag nu tröttnat en smula och vandrat vidare till nya upptäckter.

De här raringarna fick jag upp ögonen för nyligen, och nu är jag BESATT. Det är en saltlakritsblandning med salmiak (alla rätt alltså! 🙌🏻) som innehåller fyra olika bitar som alla är skitgoda. Perfekt konsistens har de också – tuggiga UTAN att fastna i tänderna.

De här fyra bitarna ingår: snäcka, stjärna, piratpeng och fisk. NOM NOM. Denna blandning finns bara där de säljer lösgotte från Karamellkungen, och blandningen heter Kungens lakritsmix. Är överlag impad över just Karamellkungens lakritsutbud. Tyvärr tar inte så många butiker in alla deras goda sorter, men för er som bor i Estocolmo hittas både ovan mix och ett helt gäng med andra skitsmarriga lakritsar i alla fall på ICA inne i Ringens centrum på Söder. Så nu är det bara att börja vallfärda! 🤤

Och nu när vi ändå är inne på att tipsa om riktigt god saltlakrits – har också precis upptäckt denna påse: saltade lakritsfiskar från Kolsvart. AAAAAHHHHHHHHHH vad goda de är! 😍 Perfekt smak (mycket salta, dragning åt salmiak) och perfekt konsistens (fastnar inte i tänderna). ÄLSKAR! 🖤

Sådär, nu har ni fått en rundtur i min godisskål. Hoppas ni blev inspirerade – och sugna! 😜

Mmmmm. En OPTIMAL gotteskål. Som jag ska gå loss på nu i kväll, HURRA! Hoppas ni också lyxar till det med nåt riktigt härligt. Och förresten – kan inte ni dela med er av era godisfavoriter? Vad ingår i er optimala skål liksom? Vi kanske kan inspirera varandra till ÄNNU bättre godismixar? 😋🙌🏻

 1. Amanda skriver:

  Sura skumskallar från Bubs är bäst och perfekt för oss som inte diggar gelatin! De rosa (färgen är från svart morot istället för löss så de är alltså helt vego) är absolut godast, mmm!

  Sen älskar jag också nästan all form av choklad! 😀

 2. Hanna skriver:

  Haha kul inlägg!! Älskar ditt extremt välplanerade upplägg. Nu till den mycket viktiga följdfrågan: Hur ställer du dig till att blanda in något helt annat snacks (alltså typ chips eller ostbågar) i samband med godisätandet? Eller är det fullt godisfokus som gäller? Och en till viktig följdfråga…. vilken är den optimala drickan till godisskålen enligt dig? Kram!

 3. Kajsa skriver:

  Jag tar gärna den där skålen😋😋😋👌👌👌

 4. Johanna skriver:

  Gillar du salmiakpulver? Tror de kallas hockeypuckar, vet du vad jag menar?

  1. Jo det är gott men tycker att det blir lite ynkligt med bara pulver. Vill ha mer att bita i liksom… 😀

 5. Allie skriver:

  Gelatinfria rosa band typ😮De är sura och finns på Ica i lösgodishyllan om man har tur. Mumsiii

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..