Mina bästa Sri Lanka-tips!

 

Efter februaris MAGISKA resa till FANTASTISKA Sri Lanka, så kommer här en liten miniguide med mina bästa tips, baserade på det vi upplevde där. Vi åkte ju som en barnfamilj med en fyraåring + en preggofierad la mama i gravidvecka 26 och 27, dessutom med en mormor och en farmor så det vi valde att göra var ju sånt som passade just precis en sån uppsättning. Men oavsett om man är 19 bast och ska backpacka, eller om man är en fyrabarnsfamilj som vill ha en härlig badsemester så tror jag nog att ni kommer få er ett par riktigt bra tips till livs i det här inlägget. Nu kör vi! ☀️

RESA DIT

Vi flög från Stockholm med Emirates via Dubai. Emirates som flygbolag var FANTASTISKT, måste jag säga. Hade aldrig flugit med dem tidigare, men det var verkligen superlyxigt och SÅ bra service. Rekommenderas varmt! Vi åkte ekonomiklass, men fick ändå superbekväma stolar, matmenyer med olika val till middag och lunch (god mat!), bra utbud i nöjesstationen med filmer, serier och spel, fri dricka och väldigt fina flygplan. Bästa jag åkt med faktiskt.

Eftersom det blev superstrul på både dit- och hemväg skulle jag nog iofs rekommendera att man köper en direktbiljett istället för att mellanlanda i Dubai. Kanske hade vi bara världens oflyt, eller så är det ofta strul just här, I don´t know. Men nästa gång vi åker till Sri Lanka kommer vi köpa direktbiljetter. Resan skulle tagit 11 timmar totalt, men slank upp emot 16, 17. Inget man är sugen på, särskilt inte när man reser med barn och är gravid.

Kostnaden för biljetterna var 5500 kr per person, tur och retur, vi hittade dem på Momondo. På Momondo kan man ju se vilka dagar som är billigare resp dyrare att åka på, och anpassa resan efter det om man har möjlighet. Bra sätt att komma ner i pris.

ALLMÄNT

Något som är toppen med Sri Lanka är att klimatet är väldigt exotiskt och härligt, men tidsskillnaden inte så stor. Extra bra när man reser med barn. Sri Lanka ligger 4,5 timmar före Sverige.

Klimatet var optimalt för vår del. Temperaturen (i februari 2018) låg mellan 27-31 grader, alltså aldrig för varmt. Till skillnad från exempelvis Bali där man knappt kunde röra sig dagtid på grund av hettan under samma period. Vattnet var perfekt (samma temperatur som luften ungefär), stränderna var rena och vackra, människorna oerhört vänliga och ofta bra på engelska. Känslan var genuin; restaurangerna ägdes av lankeser, det var lankeser på stranden och i butikerna – man kände sig som en varmt välkommen gäst i någon annans land – inte som en ockupant. Väldigt fint.

Priserna var låga, så man hade råd att lyxa till det på alla fronter utan att för den delen känna att man utnyttjade lokalbefolkningen. Man kände sig väldigt säker var man än befann sig, och personligen tycker jag att Sri Lanka är det bästa resmålet av det här slaget (exotiskt, varmt klimat, strandhäng och surf) jag varit på.

Angående barnvänlighet så tycker jag att det var extremt barnvänligt. Vi såg en massa barnfamiljer och andra gravidisar också, så det var inte bara vi som tyckte det. Det fanns bra mat till kids, bra stränder för barn, det var perfekt temperatur, vänliga mänskor och rent. Det minst barnvänliga var väl att vi åkte tuktuk överallt, det skulle jag inte göra med en spädis. Men självklart kan man åka taxi istället, och bor man i hus kan de alltid fixa chaufför som dessutom kirrar barnstol. Sånt går alltid att lösa.

BOENDE 

Som alltid när vi reser så hyr vi hellre hus än bor på hotell. Härligare, lyxigare och mycket mer prisvärt tycker vi. Vi letar alltid på Airbnb. Där är det lätt att se vad priset blir, om huset är ledigt de datum man är sugen på att åka och kontakten med husägarna brukar flyta supersmidigt. De kan i princip alltid dessutom fixa transfer till och från flygplatsen om man vill, så att man inte behöver mecka med sånt när man kommer fram. Det kostar extra såklart, men vi tycker att det är sjukt värt det. Glöm inte att pruta på huspriserna, det brukar alltid gå att få ner kostnaden en smula.

De flesta som åker till Sri Lanka hänger på sydkusten, och sydvästkusten. Det gjorde även vi. Vi hade först tänkt oss att bo i Hikkaduwa, men eftersom det hus vi hyrt där blev förstört av en storm två veckor innan vi skulle komma fick vi tänka om. Alla boenden inom vår budget var då fullbokade i Hikkaduwa, så vi gjorde mera research och bokade två boenden lite längre söderut: ett i Habaraduwa och ett i Unawatuna. Båda låg ca 3,5-4 timmars bilresa från huvudstaden Colombo som vi flög till.

I Habaraduwa hyrde vi huset ”Sudu Gedara” – ”The White House”. Fyller man husets fyra dubbelrum kan man bo 8 pers där. Med de priser som gällde när vi var där i februari 2018 blev det ca 300 kr per person och natt. Då ingick frukost och personal. Vi bodde dock fyra personer (plus Iggy) och betalade ca 600 kr per natt och person.

Huset låg vid Lake Koggala vilket var väldigt vackert (inget man badar i dock, det finns krokodiler där), och det tog fem minuter med tuktuk (som kostade ca 7 kr) ner till stranden och havet. Här kan ni läsa mer om huset i ett inlägg jag skrev när vi var där, och här kan ni se en house tour i detta hus som vi gjorde på YouTube. Vill ni hyra huset hittar ni direktlänk här.

Habaraduwa som område var jättefint, väldigt genuint och o-turistigt.

Efter 6 dagar i Habaraduwa flyttade vi till huset Lassana Villa i Unawatuna, några minuter norrut. Här bodde vi resten av resan, och detta hus var MAGISKT! Otroligt fint, en GIGANTISK pool, apor som konstant hängde i den stora trädgårdens palmer och fantastisk personal. Rekommenderas VARMT! Direktlänk till huset hittas här.

Såhär såg vår frukost ut varje dag. MUMS!

Huset låg tio minuter från stranden med tuktuk. Att ta sig dit kostade ca 10 kr. I det här huset kunde man bo 9 vuxna om man fyllde det. Priset låg på ca 2000 kr/natt när vi var där, vilket blir ca 220 spänn per person och natt om man är 9 pers. Då ingår frukost, personal som städar rummen varje dag, bäddar sängarna, det finns en trädgårdmästare som även håller poolen ren – och en nattvakt. Kostnaden för eventuell mat som man önskar tillkommer.

Husföreståndarinnan Jajanthi var en STJÄRNA som kunde fixa alltalltallt, var supermysig och dessutom en grym kock. Här kan ni se en house tour på YouTube som vi gjorde, om ni vill se mer av detta hus.

Lassana Villa var verkligen PERFEKT för oss, och jag skulle rekommendera det till alla jag känner. Barnfamiljer som kompisgäng. Hit vill vi gärna återvända.

Huset låg en bit in från stranden och själva området Unawatuna. Unawatuna upplevde jag som väldigt turistigt, så det var ingen plats vi spenderade någon tid på. Det är ett surfigt, bohemiskt område vid stranden som påminner lite om Santa Teresa i Costa Rica – fast det är liksom för mycket av allt. Det är fullproppat med caféer, restauranger, små butiker, fruktstånd, tuktuks – och folk. Stranden var dessutom överbefolkad, och sanden grov. Inget för oss.

Jag upplevde Unawatuna som nästintill klaustrofobiskt på dagen, däremot var det mysigt att äta där på kvällen. Mer om det i avsnittet om mat och restauranger.

STRÄNDER

I början hängde vi några dagar på Koggala Beach som var i det närmaste folktom och väldigt vacker. Len, vit sand. Ganska mycket vågor dock, så inte superbadvänligt för småttingar.

Där fanns ett ställe som hette ”Wiener Dschungel”, som drevs av en väldans mysig tyskvurmande (han hade bott i Tyskland i många år och därför döpt sin restaurang till ett tyskt namn) lankes. Maten där var helt okej, det bästa vi åt var när vi bad dem laga en genuint lankesisk måltid en kväll. Det var SUPERGOTT!

Efter två dagar vid Koggala Beach var vi sugna på något annat och fick tips om restaurangen WijayaTurtle Beach. Och detta är verkligen två SUPERTIPS! Vi börjar med stranden, så får ni läsa mer om Wijaya i restaurangdelen av detta inlägg.

Turtle Beach är en MAGISK plats, och när vi väl hittat dit så stannade vi där resten av resan. Ett rev går ca 50 meter ut i vattnet, vilket bryter vågorna och skapar en långgrund, varm och stilla ”pool” innanför. PERFEKT för alla som inte gillar att bada i vågor, alt har små barn som vill bada lugnt.

Sanden är vit och len och revet bjuder också på finfin snorkling. Två stora havssköldpaddor bor strax utanför revet, och kommer in på insidan på eftermiddagen och mumsar sjögräs och simmar omkring. Vi såg dem flera gånger och jag fick äran att snorkla med dem. Magiskt. De är helt orädda och mycket vana vid människor.

Turtle Beach är det inte folktomt, men heller inte överbefolkat. Man kan hyra en solstol om man vill (kostar runt 50 kr för en heldag). Fantastiskt vackert ställe, optimalt skulle vilja säga.

RESTAURANGER / MAT

Eftersom jag var gravid på vår resa åt jag ingen streetfood alls, utan käkade bara på restauranger. Det mesta vi åt var fantastiskt gott, men här gäller det att få lokala tips, för tyvärr funkar inte Tripadvisor (som vi annars använder oss av rätt flitigt på resor) alls i Sri Lanka.

Restauranger betalar för recensioner, vilket gör att usla ställen får fantastiska betyg. Vi försökte ett par tre gånger och gick på några av de ställena i Unawatuna som fått absolut bäst betyg – alla var HEMSKA. Ett av ställena hade till och med en neonskylt utanför där de stoltserade med att de var ”No 1 restaurant in Unawatuna on Tripadvisor”, och det var nog det ofräschaste stället vi var på under hela resan – dessutom var maten oätlig. Så ett gott råd är att INTE gå efter Tripadvisors rekommendationer, utan bara lita på lokala tips eller såna ni fått via typ bloggar etc.

En av våra favoritrestauranger var Wijaya, som ligger på Turtle Beach. Missa inte deras magiska pizzor (bilden ovan, min favvo var den med fetaost och oliver), FANTASTISKA cappuccinos, fina tonfisk och smarriga pasta.

Perfekt ställe att ta en solnedgångsdrink på också. Eller en milkshake…

En annan favorit var Bedspace i Unawatuna (bilden). Grymt käk, mysigt ställe.

I Galle Fort (URMYSIGT ställe, mer om det senare) ca 20 minuter norr om Unawatuna fanns det hur mycket härliga restauranger och caféer som helst. Våra favoriter var A Minute By Tuk Tuk (konstigt namn, FANTASTISKT ställe) i Old Dutch Hospital som erbjöd crossover lankesisk mat med modern touch uppe på en balkong med utsikt över havet (missa inte deras Ghodamba Chicken!). Samt The Fort Printers som var ett lyxepyxeställe (utan att kännas stelt eller otillgängligt) med grymma hummertacos.

Vi åt i princip alla luncher och middagar på restaurang eftersom det var så gott och så prisvärt. Som ett exempel kostade en brakmiddag på A Minute By Tuk Tuk för fyra vuxna och ett barn inklusive förrätter, varmrätter, drinkar innan maten, dryck till maten och en efterrätt på 500 kr totalt. 100 pix per man alltså.

Rocket Burger och Poonie´s Kitchen i Galle Fort ska också vara fantastiska matställen, de hann vi dock inte besöka.

I Unawatuna ville vi inte spendera många minuter dagtid, men på kvällen var det väldigt mysigt att åka dit och äta på en restaurang vid stranden. Vår favorit var The Kingfisher. Fantastiskt fint ställe med lika fantastisk mat. Mycket fokus på fisk och skaldjur, magisk stämning och perfekt för en solnedgångsdrink med påföljande middag.

Den lankesiska maten var jättegod, dock inte alls så lik indisk mat som vi trodde att den skulle vara, vilket var kul. Alla ställen vi var på kändes fräscha och vi var aldrig rädda för att bli magsjuka (förutom på stället som låg som nr 1 på Tripadvisor…). Är man nojig över magsjuka så klarar man sig bra om man följer de klassiska reglerna:

 • Tvätta händerna OFTA.
 • Drick inte kranvattnet.
 • Ät inte streetfood.
 • Välj bort is i drycken om stället känns lite fishy.
 • Fråga om salladen är sköljd i kranvatten, välj bort den i så fall.

Packa ner Imodium och vätskeersättning om olyckan skulle vara framme. Vaccinera med Dukoral om du vill, jag har dock gjort det vid resor till ex Bali och ändå åkt på turistdiarré, så det är verkligen inget 100%-igt skydd. Sket (höhö) därför i Dukoralen inför denna resa.

BESÖK

Galle Fort är ett MÅSTE tycker jag. Det är ett fort ute på udden vid staden Galle med anor från 1500-talet, ursprungligen byggt av portugiser. Supervackert, UNESCO-världsarv.

Innanför de uråldriga murarna finns en extremt pittoresk stadsdel full med fantastiska restauranger, caféer och butiker. Ett gäng spa:n finns också om man vill ta en massage.

Här spenderade vi många eftermiddagar; åt glass, strosade runt och avslutade med middag.

Perfekt efter en dag på stranden.

Från Unawatuna tog det ca 20 minuter till Galle, resan kostade 35-50 kr beroende på om det var dag eller kväll (dyrare på kvällen).

Sri Lanka är rikt på juveler och har många väldigt duktiga silver- och guldsmeder, så passa på att köpa vackra smycken! Jag gick loss på ett helt gäng ringar, till exempel de som sitter på mitt ringfinger och långfinger på bilden ovan.

I Galle Fort finns hur många juvelerarbutiker som helst, om man vill kan man pruta rätt rejält på priserna som först kommuniceras. Jag köpte dock mest från en urduktig juvelerare (de på bilden exemepelvis) som var en kompis till Jajanthi som var husföreståndare i Lassana Villa. Jag sa att jag gillade silver och mest ringar, då kom han till huset och tog med sig allt han hade på den fronten. Så kunde jag prova i lugn och ro. Specialbeställde även lejonringen på bilden ovan av honom, med två rubiner som ögon.

Läderprodukter är också väldigt prisvärt, vi köpte med oss den här stolen och puffen hem. Gick på 700 kr, enkelt att ta med som specialbagage.

Annat man kan göra (men som vi inte gjorde på grund av för varmt för mig som preggo, finns ingen AC förutom att öppna fönstret + för meckigt med en fyraåring) är att åka tåg. Det verkar magiskt, tågspåret går längs kusten och det gör jag gärna en annan gång. Typ ta tåget från kusten uppåt och in i landet till exempelvis Kandy där naturen ser helt annorlunda ut och där man också kan besöka vackra téodlingar bland bergen Får bli nästa gång.

Vi valde också bort valskådning eftersom det KAN innebära ganska många timmars väntan ute på havet i en båt (inte så kompatibelt med en fyraåring). Sri Lanka ska dock vara fantastiskt på den här fronten, och ska man spana in havsdjur vill man såklart göra det på ett respektfullt sätt. Här har jag fått bra insidertips om Raja & The Whales som ska vara bra på alla sätt som finns.

Det finns också nationalparker att besöka, där man kan stanna över natten och åka på morgonsafari för att se elefanter, detta valde vi också bort.

Snorkla ska man ju absolut göra, det gör man enkelt och vackert vid Turtle Beach som jag nämnde tidigare.

SURF

Lyckades inte ta en endaste surfbild på Niklas den här resan, framförallt för att han mest surfade på morgnarna när vi fortfarande sov hemma i huset. Men den här flörtbilden är så god, så vi kör på den. 😘 Han drog ofta till Kabalana Beach, ca tio minuter med tuktuk söder om Habaraduwa. Det stället var toppen, för både nybörjare och mer erfarna smurfare.

Det gick att surfa ibland på Turtle Beach också, men på grund av revet och ganska mycket stenar och klippor skulle jag nog säga att man inte ska vara nybörjare om man ska surfa där.

Är man supernybörjare är stranden som ligger precis innan Galle perfekt. Ingen mysig strand för strandhäng, men perfekt för nybörjarsurf.

Solnedgång utanför restaurang Wijaya, på Turtle Beach. 💜

PRISER

Som jag nämnt tidigare är Sri Lanka väldigt prisvärt. Om man vill kan man bo och äta superbilligt. Vi lyxade dock loss en hel del, men som sagt så var våra jättefina boenden inte alls dyra med svenska mått mätt. Och riktigt bra middagar med flera rätter på ett fräsigt ställe med dryck till maten gick på någon dryg hundralapp. Vin är dyrt i förhållande till vad annat kostar, öl är billigt.

Att åka tuktuk är extremt smidigt och kostar väldigt lite. Man behöver ha cash till i princip allt (inte många restauranger eller butiker tar kort), men bankomater finns utströsslade här och var så det är inte svårt att få tag på mer kontanter om man behöver.

Smycken, lädervaror, té och kryddor är extremt prisvärt att köpa i Sri Lanka. Ett tips är att ta med bilder på ett smycke man tycker om (men kanske inte har råd med), och låta en duktig lokal juvelerare göra en kopia på det.

Summan av kardemumman är att Sri Lanka är ett FANTASTISKT resmål, och perfekt oavsett om man är en barnfamilj eller ett kompisgäng. Vi ÄLSKADE detta land och kommer garanterat att återvända. 💖

Hoppas att jag fått med det mesta nu, om ni har ytterligare frågor – ställ dem i kommentarsfältet så svarar jag!✨

Här hittas alla inlägg från vår Sri Lanka-resa!

 1. Åh så kul att läsa! Vi har nog Sri Lanka som nästa vinterdestination!

  Jag är dock snäppet mer harig vad gäller transporter och barn. Är det lika lätt att åka taxi som tuktuk? Finns det större taxibilar (med plats för fem)? Törs man hyra bil och köra själv?

  Vi var på Mauritius för ett par veckor sedan, och hyrde då taxi för en hel dag vid ett par tillfällen. Det kostade ca 700 kr per dag, men då kunde vi åka vart vi ville, och lämna kvar babyskydd och bilkuddar i bilen under dagen. Och i jämförelse med att hyra egen bil tyckte vi att det var hyfsat prisvärt!

  1. Jag skulle inte rekommendera att köra själv, trafiken är ganska kaosartad och dessutom är det vänstertrafik. Så att köra själv är ett big no no skulle jag säga. Taxi såg vi inte så mycket, men det enklaste tror jag är att hitta en chaufför som man kan ha under dagen eller hela tiden man är där från och till. Det kan huset ni hyr eller hotellet hjälpa er med. Många har små minibussar där man sitter säkert och där man också kan ordna barnstolar etc. 🙂 Plats för fem är inga problem.

 2. Tack för superbra tips!
  Nyfiken bara på varför ni ville bo i hikkaduwa om ni vill bort från turismen? 🙂 Tänker att Hikkaduwa är som Thailands Phuket.

  Ni åkte aldrig till Hikkaduwa över dagen heller? Tänkte avståndet mellan H och Turtle Beach som ser superfint ut.

  Vi åker till Sri Lanka tre veckor på måndag! En bekant som är där nu sa att säsongen är över och att det är väldigt lite turister där nu. Vi får
  Se 🙂 Hs en fin dag!

  1. Vi hade hört blandade meningar om Hikkaduwa från kompisar som varit där. Vissa älskade det och vissa avskydde det. Vi skulle inte bott mitt i Hikkaduwa, utan en bit inåt landet, precis som vi gjorde i Unawatuna. Då är man inte mitt i turistcentrumet, men har ändå tillgång till strandbarer, restauranger och butiker som vi gärna vill ha närhet till. Vi åkte aldrig till Hikkaduwa, vi kände inget behov av det eftersom vi tyckte så mycket om Turtle Beach och Galle Fort – och Unawatuna på kvällen. 🙂

 3. Alltså WOW så lööövly det låter och ser ut! Tack för en toppenguide. Sri Lanka har funnits med på ”resebucketlisten” länge men får defenitivt klättra upp ett par placeringar efter denna suveräna läsning!

 4. Fantastisk guide! Kommer vara av stor nytta när vi tar oss dit nästa år vilket är planen :).

  Måste fråga lite kring det här med att hyra hus där. Vi kommer bara vara vår lilla familj på 4 pers, kan man ändå hitta lika underbara hus till förmånliga priser tror du? Eller är det till och med så att man kan bo i ett större hus med kapacitet för fler men ändå betala per skalle? Brukar ju vara så att man betalar ett totalbelopp och då har man hela huset men kanske inte på just Sri Lanka (önsketänk) 🙂

  1. Ja, vad kul att ni ska dit! Ni kommer älska! Det finns absolut hus i olika storlekar att hyra, vi kikade även på mini”hotell” på airbnb med typ fyra bungalower med gemensam pool som man då delar med de andra (få) gästerna som bor på minihotellet. Vi hade kontakt med ett ställe som kunde husera 14 pers men där man kunde betala mindre om man inte fyllde huset, men enligt min erfarenhet gör de flesta inte så. Sen kan man säkert få till en sån deal om huset inte är uthyrt de datum man vill åt, och det är typ två dagar kvar. Då hyr ju ägarna hellre ut billigare än inte alls. Men fråga när du har kontakt med ägarna, de allra flesta går att deala med rätt bra. 🙂

 5. Åh, vad jag blev sugen på sri lanka nu. Men visst nämnde du nåt om ormar i trädgården i nåt inlägg när ni var där? Många ormar? Hur nära huset? Är rädd och fascinerad på samma gång.

  1. He he, vi såg bara en orm – men den var stor. Och lång. Men helt ofarlig. Den låg precis utanför huset och solade sig. Såg en gigantisk spindel också, men allra mest krabbor på stranden, eremitkräftor i skymningen, havssköldpaddan i havet, massa fiskar och vackra fåglar – och apor överallt i trädgårdens palmer. Samt en varan i vår trädgård. MAGISKT!

 6. Hej!
  Låter helt underbart och jag är mkt sugen på att åka med familjen.
  Jag är dock orolig för läkarvården. Har du ngn erfarenhet av vården där? Jag har inte hittat så mkt på nätet mer än att det är klassat som ett high risk land att åka till. Vi var i Thailand i januari och behövde uppsöka vården fyra gånger och vi blev även inlagda på sjukhus där i fyra dygn pga av influensa. Det var bara otur men det har satt lite ärr och när man reser med barn är det viktigt att det finns bra vård om man skulle behöva den. Tack //Elin

  1. men hjälp, vilken otur att behöva uppsöka vård så mycket i Thailand, förstår VERKLIGEN att ni blivit ärrade. Vi behövde ingen vård när vi var i Sri Lanka, och vi kollade heller inte upp den. Jag tänker att folk blir ju sjuka över hela världen, och så länge man befinner sig någorlunda nära en större stad borde det mesta gå att lösa. Kram!

 7. Hej!

  Supetack för alla bra tips! Vart ligger turtle beach? Är det långt från Unawatuna? Vart köpte du din butterfly stol? Jag är i Galle nu och skulle vilka köpa en likadan!

  Tack för svar 🙂

  1. Turtle beach ligger jättenära Unawatuna, be tuktukchauffören att köra till restaurangen Wijaya Beach så hamnar du rakt på Turtle beach (den ligger på stranden på Turtle beach). Vi köpte stolen i en liten vägbutik mittemot Rampart hotel and restaurant i Galle Fort. de hade massor av olika skinnklädslar att välja på. 🙂

 8. Tack för ett väldigt bra och matnyttigt inlägg Vanja! Dina bilder är heeeelt fantastiska 🙂 Vi funderar på att åka till Sri Lanka i vinter med våran dotter (då snart tvååring) så ditt inlägg var toppen att läsa. Kram

 9. Hej! Vi har bokat en rundresa till Sri Lanka i november.Min fråga är nu klarar man värmen när man är 70+ och inte solbadar längre.Jag upplever
  den värme som vi just nu har som jobbig.
  M.v.h Birgitta

  1. Min mamma (född 48) hälsar att Sri lanka gick toppen. En förutsättning är dock att man har tillgång till pool/bad och skugga. Solstolar med parasoll finns för billig peng på stränderna. När vi var där hade vi tur, det var molnigt och 25,26 grader. Vi var där i februari, vet inte hur klimatet är i november. Är det regnperiod är det ofta svalare. Men Sri lanka är underbart, ni kommer älska!

 10. Vilken bra guide! Vi håller just nu på och tittar på flygbiljetter till vintern, men har inte hittat ngt i närheten av priset du angav än…man får väl ha lite is i magen. Hur skulle du beskriva prisläget om man jämför med Thailand (om du varit där)? Nämligen hört ganska olika ang det.

 11. Hej, tack för ett Superhärligt inlägg fullspäckat av bra tips! Matställena ska vi absolut testa när vi åker dit i februari😊
  Jag blir ju lite nyfiken på shoppingen! Vad kostar det att köpa silversmycken? Finns det några butiker med härliga läderskor/väskor och framförallt bohemiska kimonos i och omkring området där ni bodde?

  1. Å vad gött att ni ska dit. Lyllosar! Silver är billigt och det finns ett helt område med maaaaassor av silver, guld och juvelerarbutiker, minns dock inte vad det hette men googla så hittar du. Snajdigaste shoppingen (smycken, kläder, inredning) hittar ni i Galle, gamla delen. Där äter ni ruskigt gott också och tar vackra promenader. 🙂

 12. Hejsan jag är i sri lanka och är väldigt sugen på att köpa med mig skinnstol och puff hem. Hur gjorde ni för att få hem dem? Vad kostade specialbagaget? Tacksam för svar 🙂

  1. Vi packade in det i ett paket och lämnade in det på specialbagage. Minns inte vad det kostade, några hundralappar har jag för mig. 🙂 Paketet blev inte så dyrt, tror vi fick ner puffen i vårt vanliga bagage dessutom.

 13. Lämnade Galle i morse, har besökt vänner i en annan del av landet och gick faktiskt på din rekommendationen om Turtle Beach när jag hade några dagar över.

  Kan verkligen VERKLIGEN rekommendera stranden nedanför Wijaya för barn. Det är som en stor pool som bara är 1-2m djup beroende på tidvatten och utan vågor. Det var rödflaggat alla dagar jag var där och det gick absolut inte att snorkla utanför revet (vilket jag hade tänkt) MEN det var grym snorkling på insidan!!! Kändes liiite fånigt att simma runt med snorkel där men sjukt värt eftersom det finns flera coola fiskar (tex ”Nemo”). Absolut världsklass för att lära barn snorkla.

  Om man hänger på den stranden kan jag även tipsa om Rock Side Cabanas för både väldigt bra och billig mat samt boende i deras ”hyddor”.

  Heter frubondesson på IG om någon vill fråga nåt el se bilder från området. 🙂

  1. Å vad KUL att du besökt Turtle Beach! LÄNGTAR TILLBAKAAAAAAAA!!! Gullig du är som delar med dig av dina tips också, uppskattas. Vet att många googlar fram den här Sri Lanka-guiden. KRAM! <3

 14. Hej!
  Såg dina tips om Turtle Beach.
  Vi befinner oss nu i Hikkaduwa. Hur tar man sig snabbast och bäst dit?
  Tack för tipsen

  1. Ta en tuktuk och be att få åka till wijaya restaurant så hamnar ni på turtle beach. Wijaya ligger på beachen. Har grymma pizzor också!

 15. Flyg bokat idag men inte boende…. reser dit över jul och det va ju visst riktigt under högsäsong… nästan allt uthyrt redan. så man e för sent ute som vanligt fast man trodde man va tidigt ute med 9 månader i förväg !!!

  1. Jaaa, jul är ju kalastrixigt iom att A L L A ska resa då. Men kolla airbnb, där brukar det alltid finnas bra alternativ! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..