Oooooops! Sorryborry att jag skrämde upp er!

 

Ooooooops! Hörrni – här kommer en uppdatering för att lugna er som gått loss på delikatessen tonfisk på burk under preggofieringen, och som jag nu skrämt upp tack vare söndagens inlägg. SORRYBORRY! Man kan UTAN PROBLEM äta tonfisk på burk när man är gravid, har jag nu googlat mig till.

Det trodde inte jag, eftersom man rekommenderas att inte äta tonfisk. Men tydligen är det skillnad på hel tonfisk i bit/färsk tonfisk, samt tonfisk på burk. Burkvarianten går hur bra som helst att mumsa i sig, men den färska tonfisken/tonfisk i bit (filé) ska man undvika. Jag vet inte riktigt varför det skiljer sig mellan burktonfisken och färsk (antog bara att även burkfirren var off limits eftersom tonfisk var det), men så är det i alla fall. Så mumsa lugnt vidare ni tonfiskburksälskare, så ska jag sörja en smula att jag avstått denna delikatess i 9 månader – och DIREKT EFTER JOBBET haffa ett gäng burkar att gå loss på hemma! 😂😋

 1. C skriver:

  Hej Vanja!
  Det här har inget med inlägget att göra men jag tänkte fråga ändå. Min kille sen 5 år tillbaka har helt plötsligt sagt att han vill göra slut, han vill helt enkelt inte mer. Jag är besviken att han inte vill ge det ett försök och arg på honom att han har tänkt på det här under en lång tid utan att säga något till mig. Vet sen tidigare att du hade ett längre förhållande som tog slut, hur tog du dig igenom det? Hur hittar man sig själv igen? Hela livet har ju verkligen vänts uppochner. Gör så ont eftersom jag trodde jag hade hittat the one och vi hade planerat så mycket av vår framtid tillsammans 🙁

  1. Å, vad hemskt. Lider med dig! Så värdelöst när man liksom inte fått någon hint om att den andra inte trivts i relationen, och så orättvist – hur ska man då kunna förbättra och ge det en chans? Mitt förra förhållande tog slut på ett annat sätt, och vi var båda överens. men det gjorde det faktiskt inte mindre jobbigt.Vårt sätt att kunna gå vidare var att helt hålla oss ifrån varandra för att inte röra till det när vi väl tagit beslutet. Vi var tillsammans i sju år, men har faktiskt bara setts en enda gång efter den natten då vi gjorde slut. Det var 13 år sen, pch på något magsikt vis har vi aldrig sprungit in i varnadra sen dess, trots att vi bor i samma stad. Jag tyckte att det var väldigt skönt att inte ha kontakt, det gjorde det lättare att gå vidare och hitta vem jag var utan honom. Så ett tips är att inte ses till höger och vänster efter det att ni gått skilda vägar, tror det är lättare att gå vidare om man inte konstant påminns om det man hade tidigare, och den person man var i den relationen. Lider med dig, vet ju att det inte bara är förhållandet och människan som försvinner, hela den framtidn man trodde qatt man hade går ju också upp i rök. Så extremt smärtsamt. Men du fixar det, och det bästa är (även fast det nopg är svårt att tro jst precis nu) att du kommer hitta någon som är ännu bättre och som du blir ännu lyckligare med. detta tror man oftast inte på förrän man faktiskt befinner sig i den nya relationen och har hittat denna mänska, men jag lovar att det blir så. PUSS!

 2. Tror ändå det är bra att undvika tonfisk överlag när man är gravid då tonfisk innehåller väldigt mycket kvicksilver. Såg ett program på SVT för ett par år sen där de egentligen tipsade alla kvinnor att tänka på sin konsumtion av tonfisk just pga det.

 3. Zara skriver:

  Det är för att burktonfisken är av en annan art. Denna art är mindre och det gör att mindre mängd miljögifter hinner ackumuleras i den. Den infon i sig gör att man nog ska avstå tonfiskkotlett, preggo or not..

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..