ANNONS

Gravidvecka 35 – viktuppgång och ska livmodern slinka ut genom fiffi?

/

Inlägget innehåller en annonslänk

Och så var gravidvecka 35 avslutad å klar. BARA FYRA VECKOR KVAR NU ALLTSÅ! 🙊

Innan vi går in på måendet – let´s stay a stund vid denna magiskt fina klänning! 🌺 Hittade den på River Island. Lika fin att bära över jeans (perfa med en sticka tröja över också) som att slinka omkring i i sommar. Det är ingen preggoklänning, men den är elastisk i midjan (jippie! 🙌🏻) vilket gör att den funkar perfekt även för oss med utstående magar. Älskar den!

Men okej, hur har det måtts den här veckan då? Tja, fysiskt är det väl rätt oförändrat. Jag är obekväm hur jag än ligger, står eller går, typ. Bebisen slank in i ytterligare en sån där tillväxtfas som gjorde att jag under några dagar den här veckan kände att jag knappt fick plats i min egen kropp. Inte så myzigt.

Med allra största sannolikhet är dock detta de allra sista veckorna I RESTEN AV LIVET som jag kommer vara gravid, nåt som känns skönt. Är så brutalt osugen på att ge mig in i det här någonsin igen. Känns väldigt bra att varken jag eller Niklas är ute efter ett fotbollslag med kids.

Har haft ont i bäckenbottenmuskulaturen också. Pratade med min kompis Picklan om detta, som kände igen sig och uttryckte det så klockrent:

”I slutet av min graviditet tyckte jag det kändes som att livmodern liksom skulle stanna kvar på sätet när man reste sig upp på bussen för att gå av.”

PRECIS så! 😂 Ibland har jag undrat om hela fadderullan bara kommer slinka ut ur fiffi när jag ställer mig upp. Brrr. Har försökt motverka detta med att knipa intensivt, och det har faktiskt hjälpt. PT-Robert gav mig i uppgift redan första träningspasset att knipa 15 x 3 varje morgon och kväll (totalt 90 knip om dagen alltså) för att stärka bäckenbotten. Har varit bra på det fram tills för några veckor sen, men nu är jag på banan igen. Kniiiiiiiip! 💪🏻⚡️

I fredags var jag på MVC. Förra gången pekade ju Basilikas kurva neråt, nu hade den vänt upp igen. Så precis som min barnmorska misstänkte berodde nedgången på att hon hade slunkit längre ner i magen.

Hjärtljuden lät tippetopp, mitt blodtryck var fina fisken. Har nu gått upp cirkus 12 pannor, så det lutar väl åt att det totalt blir ungefär som med Iggy då jag landade på omkring 15 kilo plus. Inte så konstigt att man tycker att ALLT känns kämpigt när man måste kånka runt på två matkassar med 6 mjölkpaket i varje helahelahela tiden. 😬 Är VÄLDIGT sugen på att slippa extravikten. Inga fungerande magmuskler har jag heller, bara att ta sig upp ur soffan är lite av en kamp just nu. Usch.

Ska bli spännande att se vad Basilika väger. Iggy vägde 3 465 gram. Min barnmorska tror dock att denna bebis är lite mindre, baserat på vad hon kan känna när hon duttar runt på min mage. Får se vad kiddot landar på.

Bollade även lite tankar om något som oroar mig just nu: att Basilika ska vilja komma för tidigt. Det skulle vara så jobbigt, både mentalt och rent praktiskt/jobbmässigt. Men där blev jag rejält lugnad. Risken för det är tydligen mycket liten, särskilt i mitt fall eftersom bebisen snittas ut 5 dagar före BF. SKÖNT ATT HÖRA. 🙌🏻

Nu har de flesta bebisgrejerna landat också. Tänker att jag visar dem i en vlogg i nästa söndags avsnitt av ”Gravidresan”, och såklart även här på el bloggo. Basilika har numera alltså en egen säng, ett babynest, ett badstöd, en babysitter – ja, en herrans massa grejor helt enkelt.

Vi har också ÄNTLIGEN fått ändan ur och ansökt om föräldrapenning, i grevens tid. 😂 Ärendet tar 30 dagar att handlägga, så med lite tur hinner vi få även det ekonomiska på plats innan förlossningen.

Har förresten fått frågor hur jag/vi kommer göra med föräldrapenning och jobb när Basilika kommit. Kommer jag pausa bloggen, slå ner på takten i mina kanaler, hur funkar det med ersättning om man fortsätter jobba etc? Tänker att jag skriver ett eget inlägg om detta för att reda ut alla frågetecken. Kommer i veckan!

Och hörrni, vet ni vaaaad? Här kommer en liten present till er som orkat läsa ändå hit! 💝 Det kommer ett eget inlägg om amningsbhar i veckan eftersom jag faktiskt är lite av ett PROFFS på ämnet efter fem år i the boob business. Men redan nu tjuvstartar vi med att dela ut en rabattkod som ger 20% PÅ ALLT hos min förra företagsbebis GlamMom.se som numera drivs av en av mina bästa mänskor någonsin, underbara Glammis-Picklan (hon med livmodern på sätet ni vet 👹). Ange kod VANJA20 i kassan för att få rabatten som gäller tom nästa söndag 1 april, woopeliwoopwoop! Shoppa här! 🎉😍🙌🏻

Nu laddar vi inför de sista fyra veckorna av den här preggofieringen tycker jag! 💪🏻⚡️ Kan inte ni som vill dela med er av hur många extra mjölkpaket ni går omkring och bär på för tillfället? Så kan jag räkna ihop vår totala extravikt till nästa veckas preggoinlägg – kanske bär vi tillsammans på en extra elefant? Eller en mindre val? SPÄNNANDE JUUUU! 🐳

Läs om gravidvecka 34 här!
Läs om gravidvecka 33 här!
Läs om gravidvecka 32 här!
Läs om gravidvecka 31 här!
Läs om gravidvecka 30 här!
Läs om gravidvecka 29 här!
Läs om gravidvecka 28 här!
Läs om gravidvecka 27 här!
Läs om gravidvecka 26 här!
Läs om gravidvecka 25 här!
Läs om gravidvecka 24 här!
Läs om gravidvecka 23 här!
Läs om gravidvecka 22 här!
Läs om gravidvecka 21 här!
Läs om gravidvecka 20 här!
Läs om gravidvecka 19 här!
Läs om gravidvecka 18 här!
Läs om gravidvecka 17 här!
Läs min hemliga graviddagbok (vecka 3-16) här!

26
47

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00