ANNONS

Årssammanfattning 2017

/

Bättre sent än aldrig heter det ju, därför tänkte jag såhär i slutet av mars bjussa på årssammanfattningen av 2017! 😂 Nu kör vi!

Gjorde du något 2017 som du aldrig gjort förut?

Ett av mina absoluta favoritcitat är från den lysande mänskan Eleanor Roosevelt som en gång sa: ”Do one thing every day that scares you”. Ju mer man vågar, desto mer växer man. Och ju mer man växer, desto mer vågar man. En grym domineffekt som hjälper en att både hitta och våga TA sin plats i den här världen.

Riktigt så modig eller företagsam på våga VÅGA-fronten att jag gör något varenda dag skrämmer mig är jag väl inte (än), men en hel del nya grejer har jag vågat slänga mig in i under 2017 i alla fall. Till exempel:

Jag inledde året med att sälja min älskade företagsbebis GlamMom.se. En e-handel med fokus på att glamma till vardagen för alla mamas genom att sälja FINA amningsbhar. Ett företag jag startat och byggt upp under fem års tid, men nya äventyr lockade och det går inte att göra allt.

Att kunna avsluta och lämna är lika viktigt som att våga dra igång och börja bygga. Ett oerhört svårt beslut, men som var 100% rätt. Även rätta beslut är svåra att ta ibland. Jag sa hejdå till glammisoffice, mitt skrivbord och gav mig ut på nya äventyr…

…nämligen att jobba heltid som influencer, och med min och Niklas företagsbebis Babyloonz! Något som har funkat toppenbra och varit SKITKUL.🎉

Jag och Jossan drog ju även igång vårt vardagsglädjevarumärke Monyay Club! Fina stickers och anteckningsblock som glittrar till vardagen. Snart kommer det superfina nyheter, håll utkik!

Men det modigaste jag gjort måste såklart vara att våga bli på smällen med kiddo nummer 2! I början av november gick vi ut med nyheten att Iggy skulle få ett syskon, på bilden är jag i vecka 16. Var ÄR ENS magen?! 😂

Genomdrev du någon stor förändring?

Ja, att sälja GlamMom var en enormt stor förändring.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

Mina kompisar har avlat klart i stort sett tror jag, däremot har Niklas vänner som ju är lite yngre börjat komma igång nu. SKITKUL, för det innebär att vi har ett gäng färska kiddos och lattepäron att hänga med nu när Basilika anländer.

Vilket datum från år 2017 kommer du alltid att minnas?

Jag är usel på att minnas datum, och dessutom totalt ointresserad av att minnas specifika siffror (händelsen måste ju vara viktigare?) så det är nog inget datum som kommer stanna i mitt huvud för evigt. Men jag minns pirret i kroppen i mitten av augusti när jag började misstänka att jag var på smällen. Då var jag i gravidvecka 3.

I slutet av augusti bekräftade ett preggotest det jag misstänkte, och overkligt nog hade jag och Niklas gett oss ut på en till barnresa.

Dog någon som stod dig nära?

Nej, som tur är.

Vilka länder besökte du?

I mars 2017 drog vi till Bali med våra mammor, samma upplägg som Sri Lanka-resan det här året alltså. En fantastisk resa! Här på ljuvliga La Laguna.

Vi hade det tokgött…

…och bodde i ett magiskt fint hus med fantastisk personal. Här är vår pool som var perfekt för både barn och vuxna.

Eftersom Niklas familj har ett hus i Portugallien + driver ett surfhotell där så brukar vi åka dit ett par gånger varje år. Så även 2017. Senast vi var där var i december. Så ljuvligt att få strandhäng och ljus.

I somras var vi ju där också, då med Jossan och Chrille (och Oliven och Mackanrackarn förstås). En sjukt mysig vecka!

Niklas familjs hus går ju att hyra (fem sovrum med dubbelsäng, alla rum har egna badrum), och i sommar finns det några lediga veckor kvar om det finns Portugalliensugna blogoliner. 2-16/6, 18-25/8 samt hela september är ledigt just ju. Här kan ni spana in huset, se en massa bilder och skicka iväg bokningsförfrågan.

Så ljuvlig utsikt inifrån huset!

Bästa köpet?

Vår blågröna sammetssoffa bidrar verkligen med vardagsglädje varje dag, så jag svarar den!

Katten Jansson som jag och Iggy loppisfyndade för en hunka och som numera bor i guldbordet i Bara Vara-rummet var också ett riktigt bra köp såklart!

Gjorde någonting dig riktigt glad?

Förutom att det var fint att ha turen att bli på smällen så snabbt så får jag vara en überklyschig förälder här och svara att Iggy är en svårslagen glädjespridare.

Saknade du något under år 2017 som du vill ha år 2018?

Jag tycker generellt att 2017 har varit ett toppenår. Som alltid skulle jag vilja ha mer tid för MIG SJÄLV. Undrar dock hur den ekvationen ska gå ihop med att bli tvåbarnsförälder he he…

Vad önskar du att du gjort mer?

Träffat mina vänner. Pratat och skrattat över en härlig middag. Som ovan, när jag och mina bästa tjejkompisar åt tapas på Spanjorskan.

Tänker också att jag ska bli bättre på att bjuda hem folk. Nu har vi ju faktiskt en matsal, och med en minibebis är det ju lättare att hänga hemma än ute.

Vad önskar du att du gjort mindre?

Jobbat. Såklart. Även om jag tycker att jag för första gången på väääldigt många år faktiskt fått till en ganska bra balans mellan jobb och familj/övrigt liv.

Favoritprogram på TV?

Dokusåpanörden Vanja Wikström gottade som vanligt ner sig i Farmen, Idol, Bachelor etc. Men på kvalitetsfronten njöt jag i drivor av Handmaid´s Tale, The Crown, Gomorra, House of Cards och Black Mirror bland annat. Slukade också en hel del true crime, varav Making A Murderer, The Jinx, The Staircase och OJ: Made In America var VANSINNESBRA.

Bästa boken du läste i år?

Det där med att läsa efter att man fått barn alltså… Svårt att fåtidhinnaorka. Men jag har åtminstone kommit en liiten bit in på Americanah av Chimamanda Ngozi Adichie. Den är tokbra, men jag är så trött jämt att jag somnar efter tre ord ändå.

Största musikaliska upptäckten?

Lyssnar tyvärr extremt lite på musik nuförtiden. Samma sak som med att läsa böcker: svårt att fåtidhinnaorka. Men ett fint musikminne var när Molly Sandén sjöng live på Årets Influencer-gala i höstas. Det vara bara hon och ett rhodes, och det var MAGISKT. Hon sjunger så galet, galet fint den mänskan.

Vad var din största framgång på jobbet 2017?

Att jag lyckats rätt så rackarns bra med att göra influenceriet till ett heltidsjobb. Heja mig!

Största framgång på det privata planet?

Ehhh, kan man räkna Basilika som en privat framgång?

Största misstaget?

Att jag tog på mig för mycket jobb under årets sista fyra månader. Att hamna tillbaka i stressträsket efter att ha lyckats hålla kalendern i schack från januari till och med augusti kändes som ett rejält misslyckande.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Mycket gladare, tror jag! 2016 mådde jag ofta ganska dåligt över att jag hade för mycket att göra hela tiden. Att jag konstant strök över punkter på en oändlig Att Göra-lista, jag simmade i kvicksand kändes det ofta som. Bockade av livet, istället för att leva det. När jag insåg att jag var tvungen att välja mellan allt roligt jag höll på med och beslutet om att sälja GlamMom togs vände allt. Och eftersom 2017 därmed innebar mindre jobb kunde jag njuta mycket mer av allt kul jag fått göra.

(Foto: KajsaCharlotta.se)

Dessutom har jag och Niklas på ett personligt plan mått mycket bättre också, i och med att livet blivit så mycket enklare då Iggy blivit äldre.

Vad spenderade du mest pengar på?

Ja, här blir det samma svar som jag misstänker att jag gett alla år: utefrullar, utelurrar och utemiddagar! Jag lägger förmodligen ofantliga summor pengar i fickorna på Södermalms caféer och restauranger, och det är SÅ VÄRT DET!

Något du önskade dig och fick?

En mindre stressig vardag, bättre balans mellan jobb och fritid.

Något du önskade dig och inte fick?

Att ovan skulle funkat även årets fyra sista månader.

Vad gjorde du på din födelsedag 2017?

Eftersom jag fyller år den 30:e april vilket är VALBORG, så innebär mina födelsedagar oftast att jag äter middag med familjen och spanar in någon brasa. Så även 2017.

Vi åt middag hos farmor Barbro, som hade gjort sin MAGISKA Pavlova till dessert!

Vi spanade in en eld…

…kastade stenar i vattnet…

…och hade det mysigt med diverse familjemedlemmar. En toppenfödelsedag!

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?

Asch, det finns det väl alltid. Och tur är väl det så att man har något kvar att sträva efter, typ.

Vad fick dig att må bra?

Jag njöt väldigt mycket över att inte stressa som en tok. Min mera balanserade vardag innebar VERKLIGEN en förhöjd livskvalitet.

Vem saknade du?

Niklas pappa Lasse. Trots att han nu varit borta nästan lika länge som Iggy funnits, så lämnade han verkligen ett så enormt hål efter sig som är omöjligt att fylla. Ett hål som känns, och märks. Vi får vara glada att vi hade ynnesten att ta del av hans extrema positivitet, företagsamhet och allmänt URHÄRLIGA personlighet så länge som vi ändå fick.

De bästa nya människorna du träffade?

Tack vare detta magiska jobb jag numera har så får jag träffa SÅ många driftiga, coola, kompetenta och extremt företagsamma brudar. De inspirerar mig nåt enormt, och vissa har även blivit kompisar ”på riktigt”. Fint.

Mest stolt över?

  1. Att jag kunde vända min jobbsituation från att vara paniskt stressad och gå in i väggen, till att skapa en arbetsvardag som inte är FÖR MYCKET. Framgångsreceptet? Planera som en TOK, överskatta hur mycket tid ALLTING tar och säg nejnejnejnejnej.
  2. Att jag BÖRJADE TRÄNA! Och INTE SLUTADE efter fyra veckor. PT is the shit alltså, och jag ser fram emot ett ännu starkare och friskare 2018!

Högsta önskan just nu?

Att Basilika ska vara en frisk och fin liten bebis och att jag och Niklas blir positivt överraskade vad gäller bebis/småbarnskaoset som vi är ganska rädda för.

Vad tänker du göra annorlunda detta år?

Jag tycker att 2017 var rätt så rackarns bra, så jag vill nog fortsätta i samma stil faktiskt. Utan att råka i stressmode årets sista månader, såklart. Ändå ett ganska fint betyg till 2017, att jag liksom inte vill förändra ALLT. Heja heja!

Läs mer:
Årssammanfattning 2015
Årssammanfattning 2014

(…skrev ingen Årssammanfattning 2016 eftersom jag skämdes så innerligt över att jag FORTFARANDE inte hade fått ordning på min jobb/stressituation. Något som jag svurit att ändra på ända sen 2013.)

7
41

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00