7 saker jag skärmdumpat den senaste tiden

 

Nummer 1: Ett klyschigt citat måhända, men icke desto mindre viktigt att STÄNDIGT påminna sig själv om för att våga VÅGA! Jag är mycket räddare för att på min dödsbädd ångra allt jag INTE gjorde, än det motsatta.

Nummer två: Favoritbruttan Pandora Sykes (som precis blivit mamma!) rockar en kashmirturban SÅ HÅRT att jag bara MÅSTE beställa en likadan. Håll tummarna för att jag kommer rocka den lika bra…

Nummer tre: Boken ”Allt vi inte pratar om” är tänkt att inspirera killar och män att våga snacka om sånt som vanligtvis inte snickesnackas om i mansvärlden. Den gamla synen på hur män ”ska vara” är ju helt klart något som stjälper snarare än hjälper, och den här boken vill vara en del i att förändra världen mot ett mer jämställt samhälle. Lysande.

Nummer fyra: Galet fräsiga Fia inspirerar som alltid mig med sina UNDERBARA outfits fullproppade med vardagsglädje. Blev smått svettig när jag såg den här bilden och var tvungen att fråga vaaaaaaarifrån den prickiga kappan kom? Asos, blev svaret. Klick, klick!😍

Nummer fem: Blev OTROLIGT STOLT när jag såg att min och Jossans poddis faktiskt har 5,0 i betyg – baserat på snart 500 recensioner! 🙊🎉🙌🏻 Crazy bananas-fint ju! Missa inte vårt senaste avsnitt där vi snackar klimatavtryck (hur ser vi på att flyga t ex), sex, kroppskomplex och självkänsla – bland mycket annat.

Nummer sex: Vill SÅ gärna se Jossans vlogg från LA där hon bland annat pumpar Anine Bing på karriärstips! Har inte hunnit titta än, men skärmdumpat för att inte missa.

Nummer sju: Rianne Meijer, en annan av mina favoritbruttor på Inspirationstagram, postade en väldigt modig serie bilder häromveckan där hon visade hur mycket av de perfekta bilderna i hennes flöde beror på redigering, filter och vinklar.

För någon med 200K följare och ett ”perfekt” flöde tycker jag det är fantastiskt att våga sänka garden och visa hur verkligheten faktiskt ser ut. Väldigt inspirerande, och väldigt viktigt. Jag borde göra en copy paste och följa hennes grymma initiativ! Här hittar ni hela bildserien.

  1. P skriver:

    Hej Vanja,
    Jag har aldrig kommenterat tidigare men ville verkligen nu. Jag vill uttrycka mitt varmaste tack för att du fick mig att våga, att våga bli med barn med inställningen om att jag SKA få föda med planerat snitt. Jag har så länge jag kan minnas sörjt att aldrig kunna få barn pga min fruktansvärda rädsla för vaginal förlossning. Men efter att ha tagit del av din berättelse, din kamp för kvinnors rätt att välja och din pepp vågade jag. Idag är jag gravid i vecka 12 och har redan fått mitt snitt beviljat. Utan att behöva stånga mig blodig. Jag kanske har haft tur med världens bästa barnmorska som såg och bekräftade min rädsla redan vid inskrivningen. Hon skickade en remiss till aurora på en gång och jag fick komma på samtal redan i v 10. Aurorabarnmorskorna var också världens bästa och samtalet slutade i en stor gruppkram med orden ”vi ska kämpa för er skull”. Inga övertalningsförsök, inga argument om att VF skulle vara bättre än KS. De lyssnade bara på mig och min rädsla. Två dagar senare ringde de och berättade att läkaren hade beviljat mitt snitt. Jag slapp alltså träffa läkaren. Det skär i hjärtat när jag läser berättelser om kvinnor som får stånga sig blodiga för sin rätt för att i slutändan ändå få ett nej. Så en stor eloge till barnmorskemottagningen och auroramottagningen i Eskilstuna som har helt rätt inställning i den här frågan – att ingen livrädd kvinna ska behöva föda vaginalt.
    Och återigen TACK Vanja för att du fick mig att våga!

    1. OJ vad fint…! TACK! Så OERHÖRT glad att jag kunnat bidra på något sätt, och så oerhört glad att du fick ett sånt fantastiskt bemötande. <3 Och GRATTIS till bebelinon såklart, HURRAAAA! MegasuperduperKRAM! <3 😀

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..