En rackarns förträfflig dag

 

Jag har haft en LJUVLIG dag, nu ska ni få se den i bilder! Vi börjar med några lättklädda pics (har ALDRIG varit så bjussig med undisbilder i el bloggo som sen jag blev på smällen! 😂). Det är ju alltid lite kul att spana in preggomagestatusen. 😜

Jag vaknade på strålande humör med en god liten groda bredvid mig. Tog ett bad och satte på mig undisar och mina stääändiga följeslagare these days – the sexxxy stödstrumpor! 💪🏻✨

Upptäckte att jag FOR ONCE tyckte att jag såg ganska så rackarns fräsig ut, passade obv på att ta några snyggselfies. När man är pangpreggo och mest bara känner för att gräva ner sig får man ta tillfället i akt att känna sig snajdig när tillfälle ges. 💁🏼‍♀️

Tänk att Basilika är i princip färdigbakad nu, och LIGGER DÄR PÅ INSIDAN! Hon är liksom redan med, fast på andra sidan huden. 👽

När la papa och Igster slunkit iväg till jobb respektive föris planterade jag mig här, käkade frulle och producerade dagens första blogginlägg.

Hade jag varit en perfekt bloggare hade jag tagit den här bilden INNAN jag slurpat i mig hela frullen. Men det missade jag. Den bestod i alla fall av gröt med mandelsmör toppad med skivad banan, kanel, honung och mjölk. NOM NOM. 😋

Efter frullen var det dags att sätta på sig kläder. (Äter ofta frulle i undisar pga SÅ PREGGOVARM hela tiden.) Drömde mig bort till en nära framtid då jag kommer kunna ha ROLIGA KLÄDER IGEN. Som de här blommiga brallerna från Indiska, och hängselbyxorna jag haffade på 6/5/4 för några veckor sen. Snaaaart, snaaaaart… 🤩

Kände mig ju lite extra snajdig som sagt, och funderade på om jag skulle låta håret vara uppsatt. Fick ju sån fin pepppp från er när jag hade uppsatt på spa:t. 🙈

Är så sjukt obekväm i det dock, känner mig ”naken och expooooosed” som Maria Montazami skulle sagt. Så jag lät det vara…utsläppt. Sorryborry! Men ska öva på att bli mer bekväm i uppsatt hår. 😅

Oh well. Landade efter lite garderobsrafsande i den här DÖDSINSPIRERANDE och färgglada outfitten. 😂 Ville bara vara tokbekväm i dag. Stretchigt, mjukt och stort. Med en side order av noppror, tydligen. 👹

Satte inte på mig ett endaste smycke heller. Hade bokat en ansiktsbehandling på eftermiddagen (JAJAMENSAN! 🙌🏻😍) så ville inte ha något krimskrams någonstans som kunde störa myzet.

Slank tillbaka till mitt lilla hemmakontor, och preciiiiis när jag skulle hugga tag i inboxen damp detta urgölliga brev ner på hallmattan. Vad gör man då – börjar tröska igenom mailen, eller öppnar urgölligt brev? SICKEN NO BRAINER! 😜

Jag öppnade det urgölliga brevet – SÅKLART. 👹 Vad låg i då, tror ni? Jo…

Väääärldens finaste handmålade illustration av Basilikas ultraljudsbild! 😭💖😍 Skapad av mina driftiga gamla glammisbruttor Caroline och Josephine, som efter att jag sålt GlamMom startade en egen business – Cotton Stories!

I deras webbshop kan man beställa en egen ”Baby´s first selfie”-illustration (perfekt eftersom ultraljudsbilder bleknar, det gör inte konstverken 👏🏻), man hittar också en massa andra fina saker. Som announcement cards, posters och födelsetavlor. Är så galet imponerad över vad de åstadkommit! 🙌🏻🎉💖

Och vet ni vad? På kortet jag fick med min fina present skriver Josephine och Caroline att de bjussar alla som shoppar loss hos dem på 20% rabatt! Uppge kod ”vanja20” i kassan bara. Här hittar ni Cotton Stories! 😚💖

Efter några timmars jobb slank jag iväg till Nordiska Kliniken där det vankades ansiktsbehandling. Och chokladmumsande. En hudvårdsklinik som bjuder på choklad är min typ av hudvårdsklinik. 😋

På denna ljuvliga plats spenderade jag sen nästan två timmar. Min ASGRYMMA hudterapeut Carolina gav mig en redig hudmakeover med rengöring, peeling, portömning, fuktbomb, massage, serum till höger å vänster och en massa massa mer. Passade på att färga fransarna också. Som den hudvårdsnörd jag är var jag i HIMMELRIKET. 🌈✨

Fick även njuta av en återfuktande ”champagnemask”. (Den kallas så för att den bubblar.🍾)

Såhär såg jag ut efteråt! Sjukt bra tycker jag, med tanke på att mina porer rengjorts från talg, huden peelats och donats med. Utan smink + när jag gjort en fransfärgning får jag alltid lite av en Siberian Husky-look, men överlag kände jag mig så fin och fräsch i hyn när vi var klara.

Ni som hängt med länge vet att jag haft problem med att visa mig utan smink, eftersom min hud varit så ojämn. Numera är jag faktiskt inte så rädd för det. Effektiva produkter, regelbundna behandlingar och en grym hudterapeut gör underverk för både hud och hudsjälvförtroende. Tack grymma Carolina för i dag, jag längtar redan tillbaka! 😚🙌🏻 Plockade även med mig ett gäng nya hudvårdsprodukter som ska vara magiska. SÅ taggad på att testa! Återkommer angående dem när jag hunnit prova ett par veckor. #hudvårdsnörd 🤓

Nu sitter jag åter på min lilla kontorsplats. Skriver detta inlägg och mumsar gotte (yes när man e preggo är det lördag varje dag👹). Strax kommer la papa hem med Iggy, sen blir det veganska burgare till middag. Längtar! 💘

 1. I skriver:

  Vilken underbar dag! Jag fyllde år i veckan och fick lite pengar och presentkort – och tänkte därför gå på stan i dag och köpa mig en riktig fölsispresent. Har siktet inställt på att få några av de nya Thomas Sabo-berlockerna som jag ääälskar! Så fina när de var lite boho! Har du bara hängt dina i dina vanliga halsband eller är det något kedja från Thomas Sabos? Kram!

  1. Ååå vilken härlig idé! De går att hänga på vilka kedjor som helst så man behöver inte köpa någon ny. Däremot ha TS en jättefin med en liten ring framtill som gör att berlockerna håller sig på samma ställe och inte glider runt, den skulle jag nog satsa på i så fall. Kram och grattis i efterskott!🎉🎉🎉

 2. Erica skriver:

  Høres virkelig ut som en LJUVLIG dag! Skikkelig velfortjent før du straks(!) blir tobarnsmamma! 😀 Og du ser jo virkelig like fresh ut uten sminke – heldig! God helg – siste før Basilika kommer!? <3

 3. Emelie skriver:

  Slår mig själv hårt i pannan som trott att jag har något viktigt inbokat 23 april och flyttat måndagsplanerna, tills jag såg en bild på din instastory och kom på att det är ju er dag för att få träffa lilla miraklet i magen (eller var datumet i alla fall). Stort lycka till, hela familjen ❤️

  1. Ha ha! Tack för engagemanget, underbart ju! 😀 <3

 4. Klara skriver:

  Vanja!
  Upplever du någon skillnad i själva graviditeten med Kille vs tjej? Olika former mage, olika mående, sug på olika saker etc. hört så mkt om det, speciellt magform då alla gissade pojke genom att titta på min mage, och det var en pojke. Skulle vara kul höra från någon som testat båda delarna. 🙂

  1. Njaaaej. Magformen tycker jag är likadan, däremot har jag varit väldigt sugen på sura grejer denna gång, med Iggy har jag för mig att det mest var sött (snöade in som satan på marängsviss). Tror att surt = tjej, sött = kille. Har mått extremt mycket sämre denna gång (vilket man ”ska” göra med tjejer) men det känns mest som att det beror på att jag är fem år äldre än sist, är sliten i kroppen efter en graviditet + burit omkring på ett barn i 4,5 år, inte sovit e4n hel natt på lika länge, inte kan vila alls på samma sätt denna graviditet iom att jag redan har barn etc etc. Så jag tror inte så mycket på att det ska vara skillnad på tjej- och killgraviditeter faktiskt. Kanske det där med suget då. 😉

 5. Malin skriver:

  La mama, el papa.

  Eller el papito, om man vill gulla till det ännu mer 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..