Ännu en annorlunda barnresa

 

Förra lördagen kunde ni ju läsa om Johanna Kajson och hennes barnresa, som sett helt annorlunda ut än min. I dag tänkte jag bjuda på en till sån: en stencool och inspirerande brutta som nu bestämt sig för att skaffa barn – på egen hand. Jag pratar om den glimrande härliga bruttan i mitten på bilden ovan – the one and only Linda Hörnfeldt!

Linda är en av mina absoluta favoritpersoner, både på the internetz och irl. Hon är sjukt driftig och är till exempel grundare av Influencers of Sweden, min branschs intresseorganisation. Lite som facket för influencers, typ. Något som verkligen behövs då det fortfarande är lite high chaparral i en ny industri som vår. Ett väldigt bra ställe att få råd, kunskap och knyta kontakter på. Tips tips till alla som jobbar (eller vill jobba) med sociala medier – bli medlemmar i Influencers of Sweden!

Nyligen kom Lindas första bok ut – ”Yrke: Influencer”. Jag slukade den på fem röda. Den är proppfull med bra information om alltifrån innehållsskapande till strategitänk. En regelrätt handbok för hur man ska jobba om man vill bygga sina sociala mediekanaler på ett långsiktigt och hållbart sätt. Jag köpte den såklart så fort den kom ut, men sen skickade Linda ett kompisex till mig på posten, så nu har jag två. Tänkte därför lotta ut den ena i el bloggo till någon av er, bra va? Men det tar vi i ett annat inlägg. 🎉

Linda driver också en av mina absoluta favoritpoddar: ”We are influencers”. I den intervjuar Linda kända sociala medieprofiler (samt såna som man BORDE känna till) och jag har nog lyssnat på vartenda avsnitt tror jag. Superbra intervjuer som är personliga och extremt relevanta för alla som tycker det är spännande med sociala medier.

2015 intervjuade Linda mig i sin magiska podd, och i höstas gjorde hon ett avsnitt där både jag och Jossan var med. Lyssna vettja!

Men. Förutom att Linda är sjukt driftig och entreprenöriell, så är hon också en väldigt, väldigt fin mänska. Som är singel sen ganska lång tid tillbaka, och nu när den biologiska klockan börjat ticka lite högre omfattar hennes driftighet även detta. Så hon har bestämt sig för att skaffa barn – på egen hand. En resa man får följa i hennes blogg och på hennes YouTube-kanal.

Jag tycker det är fantastiskt att hon delar med sig av sin resa, det BEHÖVS VERKLIGEN fler och mer varierade berättelser om att försöka få barn. Och det BEHÖVS VERKLIGEN fler och mer varierade bilder av vad en familj är och hur de kan se ut. Enbart mamma, enbart pappa, mamma och mamma, pappa och pappa, kollektiv-, bonus- eller kärnfamilj. Egentligen finns det ju lika många bilder av hur en familj ser ut som det finns familjer. Så HEJA LINDA som berättar om hur just HENNES väg till att bilda familj ser ut. 💪🏻⚡️

En väg som dock inte börjat superlätt. Lindas väg till att bli förälder går via insemination, något som dock verkar nästintill omöjligt i Sverige. Hon skriver om detta i blogginlägget ”För tjock för att bli gravid?”. Så nu är det Danmark som gäller.

Jag kommer följa Lindas barnresa med stort intresse och mycket pepp och kärlek. Gör det ni med! Och om det är någon av er som läser detta som har erfarenhet av insemination i Sverige eller Danmark (eller någon annanstans), eller erfarenhet av att skaffa barn på egen hand överlag får ni hemskt gärna dela med er i kommentarsfältet. Tror att all typ av information, pepp och igenkänning kommer landa väldigt bra hos magiskt fina Linda. Som kommer bli världens bästaste och coolaste mamma! ✨💘

Läs Lindas blogg här!

(Samtliga bilder i inlägget är lånade från Lindas blogg.)

 1. Jenny skriver:

  Jag har en dotter på 3 månader som blev till via insemination i Danmark. Lätt det bästa jag gjort även om det är tufft emellanåt.
  Om en har möjlighet så ta hjälp av nån nära anhörig i början. De 10 dagarna som normalt tillfaller partnern när barnet kommit får en ge bort. Min mamma tog dessa dagar och det var guld värt! Jag gjorde min insemination på storkkliniken i Köpenhamn, kan verkligen rekommendera. Så proffsiga och härliga! Jag är 32 år och bor i Stockholm.
  Kram

  1. BRA tips, tack snälla för att du delar med dig! <3 😀

 2. Anna skriver:

  Jag har en ettårig son som jag skaffat på egen hand genom IVF i Danmark. Valde IVF eftersom det är en säkrare metod än insemination och det som rekommenderas om man som jag är över 40 år (var 40 när det gjordes). Hade tur och blev gravid på första försöket!
  Så klart är det ganska så intensivt och tufft att skaffa barn på egen hand. Det vore en lögn att säga ngt annat. Och vissa stunder och dagar undrar jag vad fasen jag givit mig in på. Kommer jag klara detta typ… Men det är helt klart värt det. Känslan av att få vara mamma till världens finaste son slår allt. Om det finns fler som skaffat barn på egen hand som vill ha kontakt eller om det är någon som undrar över något är det bara att kontakta mig. Skriv här eller till Anna.skanberg@outlook.com Alltid kul att få kontakt med folk i samma situation. Lycka till alla som är på väg att försöka och även till dig Linda 💕✨🙏

 3. Vanja, åh, det här är så fint att jag blir helt gråtfärdig. TACK för alla dina fina ord och för ditt stöd i den här superläskiga resan. KRAAAM!

  1. ÄLSKLINGSUNDERBARING! Älskar att du delar med dig av detta, så viktigt, modigt och RÄTT! 👏🏻❤️😍

 4. Malin skriver:

  Tack tack för tipset! Och heja Linda, detta ska jag följa!

 5. Louise skriver:

  Hejja hejja Linda! Hon är så grym 🙌🏻💗

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..