Tack för att ni gav mig denna SJÄLVKLARA lösning!

 

FINA, SMARTA BLOGOLINER! Det är är en av anledningarna till att jag ÄLSKAR att driva den här bloggen: ni ger mig så sabla många BRA IDÉER! 😍🙌🏻 Ett av orosmomenten som jag beskrev i gårdagens preggouppdatering var ju det här med att Niklas inte kommer kunna sova alls på sjukhuset. Värdelöst, på så många sätt såklart. Men! SMARTA Å FIFFIGA NI hade såklart den geniala (och så enkla!) lösningen – att han slinker hem å sover! SÅKLART!

Varför har vi inte ens tänkt på detta? SÅ bra att få höra från några av er som gjort på det sättet, och som det funkat toppenbra för. 💘 Jag läste upp kommentarerna kring detta i går kväll för Niklas, och då kändes liksom allt så självklart.

Vi kommer givetvis utgå ifrån hur jag mår efter snittet. Förra gången var jag på benen rätt omgående och mådde hur bra som helst ganska direkt, men det behöver ju inte betyda att det blir likadant nu. Men förutsatt att jag mår bra och att allt känns lugnt så är planen nu att Niklas åker hem på kvällen, sover i sin specialsäng 😂, och piper tillbaka till BB på morgonen. Samma upplägg som när vi hade vår staycaytion på Berns. Då kommer han ha energi nog att dels kunna uppskatta allt det omtumlande fina med färska lilla Basilika (helt klart svårare när man är en sömnzombie 🤖), och dels kunna avlasta mig och bidra på ett helt annat sätt. JÄTTEBRA JU!

Är det så att jag av någon anledning mår piss så tänker vi om, såklart. Det bästa för teamet måste alltid gå först, och där ingår vi båda. Men spontant känns det som en lysande rackarns lösning att Niklas kan pipa hem och sova, det skulle liksom lösa så mycket. 💘 Om inte annat kanske vi kan sikta på det i alla fall natt nr 2 (när man snittas sover man alltid över två nätter).

TACK för era geniala idéer, och för att ni delar med er av vad som funkat för er! 🙌🏻 Ni som haft liknande upplägg – berätta gärna hur det funkade. Om det var något ni upplevde att man kanske borde tänka extra på när partnern sover hemma eller så? ✨

 1. Åååh vilken drömmig klänning! Vart är den ifrån?

   1. Åh tack! Kan den finnas kvar tror du?

 2. Sofie skriver:

  Jag har fött med snitt två gånger på Danderyd och mådde precis som du jättebra efteråt. Andra gången åkte vi därför hem redan efter en natt (på eftermiddagen). Personalen tyckte det var lite konstigt men vi fick göra det och det var ett annat par där samtidigt som gjorde likadant.
  Lycka till med allt! 🙂

 3. J skriver:

  Min mamma var med en natt på BB eftersom pappan var hemma med tvååringen! Funkade toppen. En kompis, typ Jossan, skulle ju också kunna funka.

 4. Hej Vanja! Så spännande att det snart är dags! Blev snittad med mitt andra barn för 6 månader sedan. Sov kvar själv första natten. Tycker att det gick bra. Personalen fick hjälpa till att tex byta på bebisen, då det var svårt att själv kunna. Hade kännts mycket jobbigare att sova själv om det varit första barnet . Var mkt mer omtumlande då😊 Smärtlindring underlättar! Det kommer gå bra! Lycka till!!

 5. Har gjort två snitt i Malmö och ingen av gångerna fick pappan sova kvar. Det funkade finfint och min man kom tillbaka med ny energi på morgonen. Men var inte rädd för att ta hjälp av personalen, det är ändå en stor operation man går igenom och man har rätt att ta det lugnt och ringa på klockan för att få hjälp. Efter andra snittet var jag såklart lite mer van än vid första och klarade mer själv. Och hade en underbar undersköterska som insisterade på att proppa mig full med smärtstillande och sa att jag inte skulle ha ont i onödan – jag var ju på ett sjukhus. Ett mycket bra tips från henne och hennes stöttning gjorde att jag vågade begära mer smärtstillande än vad jag kanske vågat annars. Det är mina två tips; be om hjälp om Niklas sover hemma och be om smärtstillande om du har ont. Kommer gå super, heja dig!!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..