Vad ska vi ta med oss i BB-väskan?

 

Den 26:e januari 2014 skrev jag ett inlägg om vad jag plockade med mig i BB-väskan. Bilden ovan kommer från det inlägget (där ni även kan se vad vi plockade med oss till Niklas och till Iggy). Då var det tre dagar kvar till mitt kejsarsnitt med grodan.

Den här gången tänkte jag vara ute i liiiiite bättre tid, har därför planerat att packa väskan nu på onsdag. Så nu behöver jag era bästa tips – vad tycker NI att man ska plocka med sig till BB? Till mig, till Niklas och till Iggy? Några månader efter snittet skrev jag ett till inlägg med vad vi faktiskt använde av allt det där vi plockade med oss, ska läsa igenom det för att få lite koll också. Men alltså – tipsa järnet nu: vad ska vi ta med oss till BB – och vad är helt onödigt? HELP! 💘

 1. Hej bästa Vanja!

  Nu har ju du fått massa toppentips här men jag skulle vilja lägga till:

  – amningsnappar! De kan vara GULD värda om man får såriga bröstvårtor av amningen. (Läste att du tänkt delamma)

  Så roligt att lilla Tintin kommer snart! Stort lycka till 🙂

  1. Amningsnappar är med på listan, såna använde jag JÄMT med Iggy. Hade inte klarat mig utan dem, så GRYMT tips! <3

 2. Alltså mycket bebiskläder! Hade med tre set och två pyjamasar (allt var jättestort dock till lilla lilla mini som inte ens vägde tre kilo) och hann använda allt då det blev smutsigt.

  Hade jag vetat att hon var så liten hade jag tagit med ett litet paket prematurblöjor (stl 1 var minsta på värt BB) för de som fanns läckte för de var för stora 🙈

 3. KG skriver:

  Hej! Jag har en till nipt fråga. Valde du att göra det vanliga nipt testet eller valde du en utökad analys med mikrodeletioner? Vad jag kan läsa mig till verkar det som att dom brukar rekommendera den vanliga? Vad sa Mamma Mia om det till dig?

  Och jo, jag tycker att godis & en bra tidning är himla fint att ha med sig på BB medans Niklas håller lilla basilika så kan du smaska & bläddra (men i verkligheten kommer du säkert bara titta upp på dom hela tiden istället för att läsa ❤️)

  1. j, jag visste faktiskt inte ens att det fanns två olika versioner av testet, så jag antar att det var det vanliga?

 4. Anna skriver:

  Vi hade packat en hel resväska full med grejer, använde säkert inte ens en tredjedel 😂 Du vet nog själv vad du/ni behöver.

  Jag tänker dock på en sak som verkar vara vanligt att ta med sig; parfymerade schampoon, tvålar, bodylotion etc. För det första så är parfymer på sjukhus förbjudet, parfym är allergiframkallande och bebisar är så känsliga och har bättre luktsinne än vuxna så det ska man skippa tycker jag.

 5. Anna skriver:

  Rena stödstrumpor! Av någon anledning får man ofta skitsvullna ben efter förlossningen. När jag skulle upp och gå så kunde jag knappt trycka i fötterna i tofflorna, och benen värkte av vätska.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..