Vad ska vi ta med oss i BB-väskan?

 

Den 26:e januari 2014 skrev jag ett inlägg om vad jag plockade med mig i BB-väskan. Bilden ovan kommer från det inlägget (där ni även kan se vad vi plockade med oss till Niklas och till Iggy). Då var det tre dagar kvar till mitt kejsarsnitt med grodan.

Den här gången tänkte jag vara ute i liiiiite bättre tid, har därför planerat att packa väskan nu på onsdag. Så nu behöver jag era bästa tips – vad tycker NI att man ska plocka med sig till BB? Till mig, till Niklas och till Iggy? Några månader efter snittet skrev jag ett till inlägg med vad vi faktiskt använde av allt det där vi plockade med oss, ska läsa igenom det för att få lite koll också. Men alltså – tipsa järnet nu: vad ska vi ta med oss till BB – och vad är helt onödigt? HELP! 💘

 1. Hehe, jag är nog inte till mycket hjälp då jag just packat min väska – men med hjälp av ditt inlägg om vad du faktiskt använde när Iggy kom! Himla bra ändå att det fanns att googla fram, det är svårt att veta inför snitt om behoven skiljer sig åt.

  Jag ställer öppen fråga till alla andra om det är okej: är amningskudde värt att ha med? Jag läste i en blogg att just efter kejsarsnitt tyckte den mamman att det var praktiskt att ha med sig sin amningskudde redan på BB. Jag har en inhandlad och klar men det verkar så bökigt att ha med på BB redan, de är ju inte helt små… Hade ni velat ha det med er? Tack på förhand från en förstagångsmamma!

  1. Jag har inte använt amningskudde men hade varit praktiskt på BB om det är första barnet tror jag (lite lättare att amma utan när man är van att amma sen innan). Kan också tänka mig att det underlättar vid snitt. Det finns ju ofta inga andra kuddar där. En barnmorska som skulle hjälpa mig med amningen försökte rigga till täcket… funkade ju sådär kan jag säga, och jobbigt för mig att fixa med det varje gång. Lycka till! 🙂

   1. Oj, jag råkade kommentera med hela mailen som namn, inte så anonymt..! 😂

    Tack så mycket för svarer Lina, kudden får hänga med! 😁

  2. Jag bad om en extra dyna på BB som jag bunkrade upp med vid amningen. Funkade finfint och så slapp jag släpa med en stor amningskudde.

 2. Tofflor tycker jag är ett måste, sköna byxor och en längre cardigan. Tycker också det är härligt med en god duschkräm och body lotion, den där duschen efteråt är ju ljuvlig. Och massa godis känns ju givet 🙂

 3. Tvåbarnsmamma här! Jag skulle säga att det är vettigt att ha med:
  – Kamera. En bra sådan!
  – Mobil och laddare
  – Gravidleggings, amningslinne, stor bekväm skjorta och tofflor till mamsen
  – Kläder för bebi att åka hem i
  – Babyskydd
  – Förlossningsbrev och leg.
  – Ev snacks och god juice till efter fl.

  That’s it.

 4. Sköna kläder för dig att mysa runt i. Lång kofta eller tröja som döljer rumpan och storbindan 😬
  Tofflor
  Amningsbh
  Sköna trosor
  Godis/snacks är ljuvligt att ha efter förlossning.
  Necessär med det viktigaste, läppbalsam, duschgrejer, tandborste osv
  Telefon/kamera plus laddare till dessa. Kläder, filt och blöjor till bebben. Babyskydd.
  Kram från trebarnsmamman 💕

 5. Jag vill också hylla tofflan! Glöm inte tofflor! Och säg åt partnern att OCKSÅ packa tofflor. Första barnet föddes mitt i vintern och jag gled nöjt runt i mina birkenstock, medan min man fick dra på sig vinterskorna varje gång vi skulle lämna rummet…

  1. Födde lite spontant ”på annan ort” (bor i Sthlm) utan bb väska och journaler. Allt går att lösa men var det något jag saknade mitt i vintern var just tofflor. Gick runt i kängor och sjukhuslinne, väldigt rolig syn. Sen har jag fött på bb Sthlm med snitt och då lämnar man (jag) i princip aldrig rummet iofs 🙂

 6. Vi var kvar i fyra nätter och förutom allt det nödvändiga (som andra kommenterat) älskade jag att vi hade med oss dator samt ett sådant där elektriskt flimrande ljus. För oss kändes det himlans viktigt att få till myyyyyset på vårt lilla rum och kunna dra igång en serie eller något annat bekant i bakgrunden medan allt annat i hela livet vänts upp och ner på ❤️

 7. Det bästa jag hade med mig var helt klart lösgodis, och tofflor! Kan också rekommendera att inte ta bara ta med minsta storleken på bebiskläder, vi fick en 5-kilos klump och alla kläder var för små 😬 Till partnern kan jag rekommendera smidig lunch, typ baguette eller annat luktfritt. Min sambo blev hungrig under förlossningen och fick en tallrik potatis och sill (?) av personalen, jag höll på att kräkas när han skulle profylaxandas med mig sedan med sin fiskiga andedräkt 🐟

  1. Haha, vi gjorde tvärtom! Alla sa att det var bättre med storlek 56 för de kan knappt ha storlek 52 i en dag ens… Vi fick en minibebis där t.o.m storlek 44 var för stort haha!!

 8. Hej, mys att hon kommer snart 🙏💖🍀
  Jag skrev en utvärdering av min BB väska efter min förlossning på min blogg. Myyyyycket i den 😁🤗 lycka till nu! Kram!

 9. Med första barnet hade jag packat på tok för mycket, följde en lista jag hittat men det jag använda och kommer ha med denna gång (bf 27 juni) är:
  * babynest
  * tofflor
  * ett ombyte till mig till hemfärden (använde enbart sjukhusets kläder på BB)
  * 2 pyjamasar till bebisen (körde mest hud mot hud med dottern sist)
  * 2 mjuka mössor
  * 2 bebisfiltar
  * trikåsjal
  * iPad, laddare, mobil 😊

 10. Shit som det nærmer seg😍

  Purelan (salve til såre brystvorter), sokker/votter som basilika kan ha på hendene dersom hun klorer seg, babynest, snacks og god drikke (og drikkeflaske!) til alle tre (sykehus har kjedelig snacks), leker/bøker eller annet Iggy kan leke med hvis han syns det er litt kjedelig på sykehuset. Innesko kanskje? Og et skikkelig deilig avslappende antrekk til mama☺️

  Tenker masse på dere i disse dager! Spent på hvordan alt går – håper det blir fint og slik dere håper💖 Masse lykke til!

 11. Jag tyckte inte alls man behövde särskilt mycket på BB. Men det här är väl vad jag inte vill vara utan:
  – mobil och laddare
  – kamera
  – necessär med lite hygienartiklar (och ev det allra nödvändigaste av smink om man absolut känner att man vill fräscha till sig lite)
  – amningsvänliga kläder och underkläder
  – amningsinlägg
  – mjuka sköna brallor!
  – några ombyten till bebisen, framför allt kläder till bebisen att åka hem i
  – bebisfilt i bomull
  – babyskydd
  – kanske något gott att tugga på om man vill ha något utöver det som finns på sjukhuset

  Mycket får man ju där och det mesta går att ordna/hämta i efterhand.

 12. Rena stödstrumpor! Av någon anledning får man ofta skitsvullna ben efter förlossningen. När jag skulle upp och gå så kunde jag knappt trycka i fötterna i tofflorna, och benen värkte av vätska.

 13. Vi hade packat en hel resväska full med grejer, använde säkert inte ens en tredjedel 😂 Du vet nog själv vad du/ni behöver.

  Jag tänker dock på en sak som verkar vara vanligt att ta med sig; parfymerade schampoon, tvålar, bodylotion etc. För det första så är parfymer på sjukhus förbjudet, parfym är allergiframkallande och bebisar är så känsliga och har bättre luktsinne än vuxna så det ska man skippa tycker jag.

 14. Hej! Jag har en till nipt fråga. Valde du att göra det vanliga nipt testet eller valde du en utökad analys med mikrodeletioner? Vad jag kan läsa mig till verkar det som att dom brukar rekommendera den vanliga? Vad sa Mamma Mia om det till dig?

  Och jo, jag tycker att godis & en bra tidning är himla fint att ha med sig på BB medans Niklas håller lilla basilika så kan du smaska & bläddra (men i verkligheten kommer du säkert bara titta upp på dom hela tiden istället för att läsa ❤️)

  1. j, jag visste faktiskt inte ens att det fanns två olika versioner av testet, så jag antar att det var det vanliga?

 15. Alltså mycket bebiskläder! Hade med tre set och två pyjamasar (allt var jättestort dock till lilla lilla mini som inte ens vägde tre kilo) och hann använda allt då det blev smutsigt.

  Hade jag vetat att hon var så liten hade jag tagit med ett litet paket prematurblöjor (stl 1 var minsta på värt BB) för de som fanns läckte för de var för stora 🙈

 16. Hej bästa Vanja!

  Nu har ju du fått massa toppentips här men jag skulle vilja lägga till:

  – amningsnappar! De kan vara GULD värda om man får såriga bröstvårtor av amningen. (Läste att du tänkt delamma)

  Så roligt att lilla Tintin kommer snart! Stort lycka till 🙂

  1. Amningsnappar är med på listan, såna använde jag JÄMT med Iggy. Hade inte klarat mig utan dem, så GRYMT tips! <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..