ANNONS

Detta packar jag med i BB-väskan – hela listan!

/

På måndag smäller det ju som ni vet, hög tid att packa BB-väskan alltså. 🎉 Har sammanställt en lista med de grejer vi kommer ta med oss, och nu ska ni få se vad det är.

Jag utgick dels ifrån mina egna blogginlägg från 2014 där jag skrev om både vad jag packade med mig – och vad vi faktiskt använde. Se lusläste jag alla era tips på det här inlägget och kom fram till följande lista som känns tippetopp:

1 – Tofflor
Det var SÅ många av er som tipsade om tofflor, och I hear ya! Förra vändan hade jag med mig sneakers, men när man är nyopererad och bara vill sticka ner fossingarna i nåt UTAN att behöva böja sig ner å mecka så hade tofflor varit guld värda. Så tofflor åker med.

2 – En uppsättning kläder till mig
De tre dygn jag spenderade på BB sist spenderade jag till 98% i den urtvättade och übermjuka sjukhusskjortan. Fanns liksom ingen anledning att sätta på sig nåt annat. Så jag tänker att jag har en uppsättning kläder när jag kommer, och sen en extra med mig att åka hem i. Båda består av mjuka fladderbyxor med hög linning (för att inte skava mot kejsarsnittssåret) och stor, stickad tröja.

3 – Egen kudde
Att ha med oss egna kuddar tyckte vi var ljuvligt förra gången. De doftade Hemma, och det var lättare att sova på en kudde man vet att man gillar.

4 – Högt skurna trosor
När man fött med kejsarsnitt är det absolut skönast med höga trosor de första veckorna. De skaver inte på såret. Mina kommer ifrån GlamMom.

5 – Mjuka amningstoppar
När jag skulle få Iggy hade jag med mig en fancy schmancy amningsbh till BB. Den använde jag inte alls (däremot var den toppen några veckor senare). På BB ville jag bara ha det mjukaste mjuka. Plockar därför med mig två Calvin Klein-toppar i bomull och den här magiska amningsbhn som jag levt i hela graviditeten. Båda modellerna är stretchiga så att kupan lätt kan dras ner när man ska amma.

6 – Bröstvårtskräm av ekologiskt lanolin
Den första tiden gjorde det sjukt ont att amma, och mina bröstvårtor blev ganska illa tilltygade. Knarkade därför den här krämen (som dessutom är världens bästa läppglans, har den ALLTID inom räckhåll, preggo or not) dygnet runt. Den lagar alltifrån såriga bröstvårtor till vintertorra barnläppar över natten. Magisk! 🙌🏻

7 – Amningsnappar
Såna kunde jag inte leva utan de första veckorna med Iggy. Bröstvårtsskydd i tunn, mjuk silikon som hjälper de stackars brösten nåt enormt. Finns på de flesta apotek att klicka hem.

8 – Amningsinlägg
Perfekt att lägga i bh:n. De skyddar mot läckage, transporterar bort fukt och skyddar bh:n mot fläckar om man smort in sig med bröstvårtskräm. Mina är i ekologisk bomull och hittas på GlamMom.

9 – Mysiga strumpor + stödstrumpisar
Har ju levt i stödisar de senaste månaderna, så jag plockar med mig ett gäng såna. Om jag inte känner behov av stödishjälp kör jag på vanliga strumpor, såklart med lite extra GRL PWR. 💪🏻⚡️

10 – Hudkräm 
När man snittas måste man tvätta hela kroppen med Descutan både kvällen innan operationen, och på morgonen. Descutan tar död på alla baciller, men tar också bort allt fett (känns det som). Så efter två såna tvagningar är man torr som FNÖSKE. Att ha med sig en härlig body lotion är därför ljuvligheternas ljuvlighet. Det här är min absoluta favorit sen hundra år tillbaka. Inte den sexigaste av hudkrämer kanske, men den absolut bästa. Huden blir bebislen och proppfull med fukt.

11 – Necessär
Jupp, minns att det var underbart att få fräsa till sig en liten smula. Så sminket åker med.

12 – Bindor
De två första dagarna efter Iggys förlossning blödde jag så mycket att det varken var idé att använda egna bindor eller egna trosor. Avslag alltså, vilket MYZ. 👹 Nä, då var det BB´s nättrosor och blöjor som gällde. Men dag tre hade blödningarna sansat sig, då var det toppen att kränga på sig härligare trosor och slippa blodblöja för att istället köra på vanlig binda.

13 – GOOOODIIIIS!
Såklart! Som snittmamma är man VANSINNESHUNGRIG efter förlossningen eftersom man fastat sen midnatt dagen innan (inget vatten får man dricka heller efter kl 06 på operationsdagen). Så man är både svintörstig och sönderhungrad. Minns att mackorna och saften jag fick efter snittet var bland det godaste jag någonsin ätit. Att ha med sig ett rejält snacksförråd känns därför självklart.

14 – Teknikaliteter
Mobil, dator, kamera samt laddare till dessa måste såklart med.

15 – Förlängningssladd
Detta var ett av era guldtips; att ta med en förlängningssladd att ha på rummet. Chansen att det ska finnas ett urtag så pass nära sängen att man kan ligga kvar medan mobilen/datorn laddar är inte så stor. Att därför ha en egen sladd med sig är ju GENIALISKT. Så slipper man böka sig upp och ur sängen för sånt, och kan ligga och mobilmysa alt fortsätta ta tusen bilder på sitt färska lilla underverk utan att röra sig ur fläcken.

Det var allt för min del, nu kikar vi på vad vi plockar med oss till Basilika!

1 – Ett babynest
Perfekt att ha antingen i sängen (så slipper man vara rädd för att råka rulla på bebisen i sömnen) eller i lilla plastbaljan för att mysa till det för bebelinon. Vårt kommer från Jollyroom.

2 – Tre ombyten
Egentligen behöver man nog bara en uppsättning kläder, men bra att ha med sig lite extra om det av någon anledning skulle behövas. Precis som att jag levde i sjukhusskjortan på BB, så hade vi Iggy i bara blöjan i princip hela tiden. Han låg hud mot hud på mitt eller Niklas bröst, med en filt över sig. Vi klädde bara på honom när vi skulle åka hem.

3 – Filtar
Plockar med mig en kräkis, skönt att ha en filt som är ämnad åt kroppsvätskor. 😜 Tar också med mig en tunnare muslinfilt att vira in Basilika i om vi trampar runt på avdelningen, samt en lite tjockare bomullsfilt från Polarn O. Pyret att ha som täcke.

4 – Snutte
En mjuk och gossig snutte ska Basilika kunna krama på såklart. Vi har sovit med den så att den luktar Familj, och Iggy har gossat in den åt sin lillayster med stor iver. Minns inte var vi köpte denna, men det är en Bukowski-variant. En liten björn, förklädd till kanin. Så mysko egentligen? 😂

5 – Ytterplagg
Nu har det ju blivit smällvarmt, men om det inte skulle vara lika fräsigt väder när vi ska åka hem med lilla Basilika kommer hon bli kittad i denna fluffiga björndräkt. En gåva från bonusmoster Jossan. Iggy lämnade BB i en brun sån, klart lillasyster ska följa i storebrors fotspår!

5 – Babyskydd, Maxi-Cosi
Vi har ingen bil, och då det är extremt få taxibilar som är utrustade med skydd för nyfödda var det fantastiskt att ha ett eget. Dels när man skulle hem från BB såklart, men också ALLA andra gånger man åkte i andras bilar, eller i taxibilar – eller reste. Iggy flög till Portugallien första gången när han var tre månader, då var det perfekt att ha Maxi-Cosin på ett säte. Vi kunde vagga honom till sömns i den och han kände sig trygg och hemma. Maxi-Cosin går dessutom att klicka på vagnen vi beställt, och vår förra använde vi helt galet mycket. Så sjukt bra pryl! Vi har köpt den här varianten på Jollyroom.

6 – Bonusgrej, present till Iggy!
Flera av er tipsade om detta, och det var något vi också tänkt på själva. Just att ge Iggy en storebrorspresent, så att inte allt fokus blir på bebisen. Vi har hela tiden pratat om Basilika här hemma som att det är ”vår” bebis, alltså hela familjens. Att Iggy också ska få en bebis. Vi har såklart också taggat till honom på storebrorsrollen; att han kommer få lära bebisen allt han kan. Så självklart ska han få få grattispresenter när Basilika kommit, då har han ju klivit in i ett helt nytt kapitel i livet – storebrorskapitlet. 💞

På BB tänker vi därför att han ska få en present – från Basilika. Det blir den här tröjan som han tycker är väääääldigt cool. 😎 Sen har vi två presenter till i form av två leksaker som vi tänkte att han skulle få när vi kommit hem igen. Så att han känner att det här med att bli storbrorsa – det ska firas! Det är stort. Och fint. Nåt festligt. 🎉

HUR fin BB-väska har vi förresten inte? 😍 Det är en weekendbag i Mocka från Bagasi, samma märke som gjort vår skötväska. Bagasi drivs av kompisar till mig och Niklas (det är därför ni kan se lite bilder av yours truly här å där på sajten 😜). Så himla kul att se hur de verkligen går från klarhet till klarhet på väskfronten. SÅ mycket fina grejer, heja heja Kristoffer o co! 👏🏻💞

Jahapp, det var det hele! Vad tycker ni om listan, är det något ni saknar?

24
93

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00