Min förlossningsberättelse är på g

 

Lördagshej från blomsterbutiken! 👋🏻🌻 Hade hoppats få upp min förlossningsberättelse i veckan, men det hanns inte riktigt med. Förutom själva nyfödingsrattandet har jag behövt jobba en del också. Podden å bloggen såklart, men har även slutlämning på min och Jossans bok. Så typiskt att jag lyckas tajma nyfödd bebis med boklämning?! 😂🙈

Det är 8 texter kvar som ska skrivas, bilder som ska väljas till samtliga kapitel, omslagsmaterial som ska kollas, PR-insatser som ska spikas – och tusen grejer (känns det som) till. När det ska vara klart? På måndag. Ehhhh. 😬 Får göra så gott jag kan helt enkelt.

Har i alla fall hunnit gå igenom, välja ut och redigera bilderna från förlossningen. Vääääldans svårt att välja vilka som ska få äran att vara med i inlägget dock. Har redigerat 66 bilder, men alla går ju kanske inte riktigt att klämma in. 😂 Kommer nog inte kunna steka så hemskt många heller i och för sig, så håll i hatten och var beredda på ett MASSIVT bildbombsinlägg när jag skrivit klart det…! 💥

”Yaaay, we made it!” ✌🏻 Bild från uppvaket när Tintin var någon halvtimma gammal. 😍 Hörrni – i morgon kommer ett inlägg som kanske är lite läskigt, men jag hade själv tyckt det varit superintressant så därför postar jag det.

Har dokumenterat när jag tog av bandaget över snittet i torsdags. Ett brutal och ingående kik på hur ett kejsarsnittsärr ser ut en dryg vecka efter operationen alltså. 👹 Kanske inte ett inlägg för alla (läs det inte medan ni käkar frulle 😂), men tänker att ni som tycker det är intressant med snitt kommer tycka det är ett spännande inlägg. Well well, det är i morgon det. Ha en toppenlördag!

 1. Oooooh sååå spännande att läsa din förlossningsberättelse och ännu mer spännande med inlägget om ditt ärr! Den arbetsskadade sjuksköterskan går loss nu, hehehehe så spännande!! Men du Vanja…. TA DET LUGNT med inläggen. Du behöver INTE leverera massor med inlägg som innan Tintin kom till världen. Det är HELT OKEJ men ett inlägg/dag. Ta vara på dina 3 godingar därhemma och njut. Försök inte göra allt för att göra oss nöjda nu, DU måste vara nöjd och inte stressa nu när du har så mycket att göra! Jag (och jag kan säkerligen prata för fler) är sååå tacksamma och glada att du uppdaterar och delar så mycket som du gör. Vill bara flika in det att du måste ha dig själv och din familj i prio numer 1. Förstår självklart att du vet det innerst inne, men kanske kan vara bra att påminna ibland 😛 hehe. Du levererar alltid så bra material så vill egentligen bara säga tack och ta hand om dig. Fina fina tvåbarnsmamman Vanja. Åh <3 Tusen kramar!

 2. En sak som jag undrat över (vill snitta i framtiden) är om det inte gör ont att ta ut katetern?? Ok om man liksom är bedövad när det ska in men när sen ska ut …….

  1. Anni skriver:

   Det är nog individuellt men jag tyckte det bara stack till en sekund och sen var den ute. Hade så mycket annat att fokusera på så det kändes knappt.

  1. Det känns pyyyttelite bara. Och går supersnabbt, man andas ut och sen drar de ut den. Bränner till minimini men det går över efter en sekund. Så var det för mig i alla fall. 🙂

 3. Åsa skriver:

  Tala om att du är effektiv som bara den! Det där med att mycket kommer samtidigt, inte direkt småsaker..😉 Respekt på allt du gör alltså 🙇 Och att du alltid alltid skriver på riktigt och äkta. Hoppas du förstår hur oerhört många som känner stor tacksamhet för alla dina ord, råd, tankar i blogg, pod osv! 🌟🌟🌟Kram fina du💖 /Köp en större säng, håller med många om det, 90 är väldigt lite.

 4. Åh vad spännande att få se ditt snitt/ärr/sår! Jag som är rädd för att snittas kanske inser att det inte är lika farligt som jag byggt upp det i mitt huvud när jag får se hur det ser ut när det inte är helt läkt (hur det ser ut sen vet man ju men har aldrig fått se ett ”färskt”).

  (Bor på Cypern där de har en snittfrekvens runt 80% och där man tex kan snittas för att man går över tiden och eftersom jag gick över elva dagar med mitt första barn så kanske jag får strida för att få föda vaginalt som jag vill istället!) Men en annan sak som jag funderar på som du eller någon annan snittis kanske kan svara på är att det sägs ju att man inte ska bära något tungt efter ett kejsarsnitt, hur i hela friden gör man då efteråt med bebisen?? (Födde en tungviktare förra gången och min man har reumatism så han kan inte bära heller just nu tyvärr:/

  För övrigt så önskar jag er all lycka och sömn till er alla 💕💕

  1. Jenny skriver:

   Det är ok att bära bebisen men helst inte tyngre 😊 dvs inte bära runt på äldre syskon de första veckorna.

  1. Man får bära sin bebis, men inte tyngre än så i 6-8 veckor. 🙂

  1. Läs dagens inlägg förresten, om ärret efter snittet – finns massa bra info! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..