Förut var jag skeptisk, nu är jag frälst

 

Med Iggy använde jag inte bärsjal alls. VARFÖR? Undrar jag nu. Världens bästaste grej ju!🙌🏻

Eftersom gosmusen tycker om att vara nära så har sjalen varit toppen. Med den på kan jag bjussa på all närhet som Tintin är sugen på, men utan att bli komplett handikappad själv. Yes, den funkar även att gå på toa med (gå på toa ”i”? Hmm, ja ni fattar). 👹💩

Lite som att vara preggo igen! 😂

Var lite rädd för att det skulle vara bökigt med en sjal, men det är det inte. Man lär sig knytningen snabbt, och sen går det på fem röda att få den på sig. Skönt att ha som alternativ också om man ska ut ur lyan och fixa nåt lite kvickt, och inte känner för att ratta med sig hela vagnen.

Vår sjal kommer från svenska Coracor, de har sjalar i en massa fina mönster! 🦄✨ Finns det fler sjalbärare därute? För er som är lite skeptiska (som jag var) kan jag verkligen rekommendera att testa bärsjal. Vi har ju en sele också, men just nu när Tintin är så rackarns liten känns bärsjalen mycket bättre. Det ena behöver ju inte utesluta det andra tänker jag.

 1. Hanna skriver:

  Samma för mig, använde inte sjal till barn nr 1 men älskade det till barn nummer 2. Tror lite att det berodde på att för 6 år sedan var bärsjalar lite mer alternativa och de sajter där man kunde läsa om bärsjalar beskrev en typ av livsstil jag inte kände igen mig i. När jag fick andra barnet så var sjalar vanligare och för mig en fantastiskt lösning på en situation med en matglad bebis och trotsig treåring (inte lätt att amma springandes 😂) Minstingen växte också fort och sjalen blev min räddning när han blev tyngre och tyngre att bära runt på.

 2. Jag bär också! Har en liten tvåmånaders bebis här hemma som vill vara nära, nära och jag kan för mitt liv inte förstå varför jag inte använde sjal till storebror! Så. Himla. Smidigt. Har både en trikåsjal och en ergonomisk bärsele och har precis köpt en vävd sjal som jag ska byta till tänkte jag. Så himla glad att jag upptäckt sjalvärlden!

 3. Hej!

  Vad kul att du bär. Det gör vi också. Vill bara tipsa om T.I.C.K.S – säkerhet vid bärande:

  http://babyslingsafety.co.uk/ticks.pdf

  Jag blev lite stressad av att inte se ditt barns ansikte på dina bärbilder men det kanske bara är kameravinkeln som spelade ett spratt och jag vill inte ge pekpinnar och du har säkert koll men vill heller inte avstå från att kommentera ifall du inte fick med dessa tips i sjalköpet. Som sagt kul att du bär!

  1. Anna skriver:

   En mamma och pappa är givetvis de som är MEST rädda om sin lille bebbeluring, så ni har säkerligen stenkoll, men samma här, tänker också på de fria luftvägarna. Att inte ha kanterna så breda och mitten så högt, så att gullisens ansikte alltid är helt fritt med marginal.
   Underbart att bära!!! Vi bär fortfarande vår 14-månders i bärsele (Ergobaby Adapt har vi). Finns massa ergonomiska märken, vet inte vilken ni har, men BabyBjörn är tyvärr inte en av dem, kan vara bra att veta. Skulle inte överlevt utan bärdon, med vagnvägrande bebis. <3

  1. Aaaa, tack för omtanken, såklart man ska ha koll på lufttillförseln. <3 Kram och tack för bra länk. 🙂

 4. Använder trikåsjal och min 4-veckors bebis älskar den! Börjar däremot att bli lite väl varmt med den nu i sommarvärmen. Hur är sjalen du använder? Den känns tunnare och svalare än en trikåsjal. Tror du att den kommer fungera bra i sommar eller blir det supersvettigt?

  1. Vår sjal är gjord i trikå, men den känns ganska så tunn. Tror inte att den kommer bli för varm i sommar faktiskt. 🙂

 5. Sanna skriver:

  Jag hade en vävd sjal som jag sydde om till en meh dai, älskar den! Har även en ringsjal och så har jag haft en ergobaby! Att bära är ju det bästa som finns! ❤️

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..