Träningstips för gravida – 3 övningar som är lätta att göra hemma!

 

Hörrni! Kommer ni ihåg att jag såg ut såhär för sisådär två månader sen? SÅ crazy bananas att det var lilla Tintin som låg därinne. 🐭💞

Hursomhelst. Som ni vet började jag ju gå hos en PT under min preggofiering. Målet var att stärka upp de muskler som behövs extra mycket som preggofierad och när man fått en liten bebis. Dels för att jag skulle kunna må så bra som möjligt och dels för att förebygga kroppskrångel. Jag ÄLSKADE mina PT-timmar (vilket säger ganska mycket efter att ha spenderat 40 år med att AVSKY träning), och planen är att jag ska fortsätta efter sommaren. Då har kroppen hunnit återhämta sig en del från preggofiering och operation, och både PT-Robert och jag är tillbaka från semestern. Ser fram emot det enormt mycket. Känslan av att vara snäll mot sig själv, att investera i sig själv är väldigt, väldigt härlig. ❤️

I gravidvecka 39 gick jag mitt sista pass hos PT-Robert. Eftersom jag fick så mycket förfrågningar om jag inte kunde tipsa om några bra träningsövningar gjorde jag en insta story med de tre övningar som legat som bas för min gravidträning. Detta har jag nu puttat ihop till en YouTube-video:

Det är tre superenkla övningar som man kan göra hemma, inget gymkort eller komplicerad utrustning behövs. Det tar ca 15 minuter att göra detta lilla cirkelträningsprogram för gravida, en toppeninvestering för kroppen! 💪🏻✨

 1. Ligga snygg och fräsig som vanligt Vanja! Kul med träningstips oxå 😀 Funderar lite på var du köpt hissgardinen, då den är så bred, svårt att hitta till stora fönster, men du kanske låtit syupp den?

  1. Tack gullo! <3 Det är mörkläggningsgardiner, fanns massa tyger och storlekar man kunde välja på. Det var länge sen vi köpte dem, men stället hette typ mörkläggningsgardin.nu eller liknande. Minns tyvärr inte exakt. Men går nog att hitta om du googlar. 🙂

 2. Anna skriver:

  Helt off topic: har flyttat in i lägenhet som saknar persienner och är ute efter några trevliga mörkläggningsgardiner, gissar att de ni har över sängen kanske är mörkläggning? Vart har ni köpt dem? Så snygga!! Tack för bästa bloggis <3

  1. Helt rätt gissat! 🙂 Det var länge sen vi köpte dem, men stället hette typ mörkläggningsgardin.nu eller liknande. Minns tyvärr inte exakt. Men går nog att hitta om du googlar. 🙂 Fanns massa tyger att välja mellan, de var ganska pricy men SÅ värt det.

 3. Sandra skriver:

  Vill också tipsa alla mammor och gravida där ute om två superbra appar, den ena heter ”mammagravid” och den andra ”mammamage”. Nästan alla övningar går att göra hemma, tydliga instruktioner med bild och/eller video 😊 Mammamage appen är det aldrig försent att börja med, stärker magmusklerna inifrån och kan förebygga/hjälpa vid ryggbesvär.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..