ANNONS

Alles gut på återhämtningsfronten

/

I torsdags var jag och gosmusen på återbesök på MVC. Det har nu gått drygt åtta veckor sen förlossningen, så det var dags.

Lilla musen sov sig igenom hela besöket. Inte mig emot. FINNS det något mysigare än en liten bebis som sover på ens bröst?! 😭

Hursom. Min fantastiska barnmorska Helena kollade mitt järnvärde (toppen), blodtryck (lågt, finemang), kikade på kejsarsnittsärret (såg superbra ut) och kände på mina magmuskler (som hade gått ihop nästan helt). Summan av kardemumman var alltså…att allt var rackarns bra helt enkelt. HURRA! 🎉

(Glad la mama! 👍🏻) Jag passade på att fråga lite om avslag (mitt verkar nu ÄNTLIGEN vara förbi efter att ha kommit och gått i två månader) och träning. På onsdag ska jag nämligen träffa PT-Robert för att gå igenom kroppen och sätta ihop ett litet enkelt program för hemmaträning som jag kan göra nu i sommar (så sätter vi igång på riktigt i höst). Och då vill jag ha benkoll på vad jag får och inte får göra.

De inre magmusklerna är tydligen okej att börja stärka upp nu, men de yttre ska jag vänta med tills det gått tre månader för att undvika risk för bråck. Blir toppen. Tror jag och Robert kommer fokusera mest på att stärka ryggen, det behövs…

Gosmusen var också glad och nöjd att allt såg så bra ut! 🐭 Återigen blir jag så sabla imponerad över vad kvinnokroppen grejar. PRODUCERA SMÅ MÄNSKOR…! Och sen när minimänskan är ute så FIXAR KROPPEN TILLBAKA SIG TILL HUR DEN VAR INNAN (ehh, nåja – nästan 😜). Det är tamejtusan inte bara det där med att vi kan husera barn i våra kroppar som är miraklet – även det att vi kan fortsätta fungera efteråt, efter den crazy bananas-resa det faktiskt är att vara gravid. Att kvinnan skulle vara ”The Weaker Sex” hittades garanterat på av någon avundsjuk snubbe som önskade att han hade våra superkrafter.💥

14
112

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00