Såhär fixar jag mitt hår!

Innehåller annonslänkar

 

Jag får en rackarns massa (yes, en RACKARNS massa – tar det som en komplimang! 😂) frågor om mitt hår. Så nu kommer ett heeeeelt inlägg dedikerat till min frippa! 🎉

Jag tycker INTE om nytvättat hår, avskyr när det är flygigt och mjukt. Vill ha det lite rufsigt å tufsigt, och att håret liksom ska ”dela in sig” i små partier (som på bilden ovan). Tvättar därför håret extremt sällan (varannan, var tredje vecka – här finns ett inlägg om det) och tycker om produkter som ”skitar ner” håret (eller ”ger textur” som en frisör skulle sagt 👹).

Vad är det då för produkter jag använder? Det ska ni såklart få veta. 😚 För att behålla det kalla i håret och undvika att det blir gult använder jag schampot Blonde Angel Wash från Kevin Murphy. Då mitt hår slitits av all blondering kör jag på med No 5 Bond Maintenance Conditioner från Olaplex efteråt. Det är ett väldigt vårdande balsam, oftast låter jag det sitta i några minuter så att håret får sig en inpackning.

För att ”skräpa ner” känslan när håret torkat (låter det oftast lufttorka) drar jag i lite hårpuder (Prêt à Powder från Bumble and Bumble, mycket bättre än det klassiska Osispudret eftersom det är lättare – vill man ha mer pudrig känsla drar man bara i lite till) i hårbotten. Sen sprayar jag Bedroom Hair från Kevin Murphy (precis upptäckt denna GENIALA produkt! 🙌🏻) i längderna och kramar till en smula med händerna. Bedroom Hair är för övrigt ALLT jag någonsin velat ha i en hårprodukt. Det är som ett lätt, lätt sprayvax som ger den där småskräpiga känslan DIREKT – utan att bli för tung. Bättre än saltvattenspray, plus att man kan ha det i torrt hår vilket blir mycket enklare tycker jag. Doftar ljuvligt dessutom!✨

Om jag lockat håret eller böjt till luggen fixerar jag med hårspray. Just nu är jag helt kär i CoCo LoCo från Lee Stafford. SÅ smarrig kokosnötsdoft och ger stadga utan att klistra ihop håret. 🥥 Borstas lätt ur.

Just nu är jag inne i en period där jag inte fixar så mycket med håret. Jag tvättar, låter det lufttorka och har i mina produkter så blir det rätt bra. Brukar böja upp luggen precis vid hårbotten med min plattång och fixera med hårspray. Annars ligger håret helt platt där, inte så fint tycker jag.

Den här delen av luggen alltså, precis intill hårbotten. ⬆️ Får jag till ett litet lyft där blir hela frippan så mycket finare. 💁🏼‍♀️ Visar hur jag gör detta i den här videon som jag filmade för nåt år sen. I den kan ni även se hur jag lockar håret. Hade SÅ långt hår dock när jag spelade in videon, ser ju ut som en helt annan mänska?!😂

Det är lätt att man köper på sig en massa onödiga hårprodukter tycker jag. SÅ glad därför att jag funnit mina favoritpartners in crime. Har jag dessa fem rackare så har jag allt jag behöver, oavsett om jag vill ha rakt eller lockigt hår. 💞

Det var alles! Hoppas ni fick svar på era hårfrågor, har ni fler så är det bara att ställa dem i kommentarsfältet så svarar jag där.😚

 1. Angie skriver:

  Hej
  Precis hittat till din sida och youtube kanal. Härlig familjeinspiration =)
  Hatar också att fixa med håret, tycker det bara ska vara snyggt så efter att ha läst dina två icke tvätta håret inlägg så ska jag definitivt testa.
  De produkter du använder vet du om någon utav dem innehåller silikon? Hoppas ni har en bra sommar med barnen =)

  1. Vad härligt att du hittat hit, välkommen! Har inte koll på det där med silikon dessvärre. Kram!💘

  1. Går säkert att googla sig till ang silikonet kom jag på!💘

 2. Du är verkligen SÅÅÅ snygg i håret! Själv klippte jag page för två år sedan efter att ha haft långt i en herrans massa år. Var så jäkla nöjd med det beslutet! Men nu är jag liksom i valet och kvalet ifall jag ska fortsätta köra på page eller låta det växa långt igen. Hur tänker du? Blir du nånsin trött på din page? Vill du ha långt i framtiden igen, tror du?

  <3

  1. TAAAACK! hade långt så HIIIIMLA länge, så jag hann liksom tröttna rejält tror jag. Känns inte som att jag kommer ha långt hår igen, men man vet ju aldrig. Jag kan tycla att jag ser liute för ”gullig” ut i långt hår också, jag känner mig liksom lite ”coolare” i page. Lite vuxnare, typ. Men det är ju bara en personlig känsla, för någon annan kan det ju vara tvärtom. Jag gjorde dock aldrig något med mitt långa hår (frisyrer etc), så av den anledningen saknar jag det inte heller. Nej, jag tror jag kommer köra på min page lääääänge till. men som tur är är det ju bara hår – det växer ut igen om man ångrar sig. Så lek loss tycker jag!

 3. Sofia skriver:

  Åh vad peppad jag blev av ditt inlägg. Har länge tänkt på att trappa ner på hårtvättandet, men inte riktigt vågat. Ska ta tag i det nu när jag går på semester ☀️

 4. Sofia skriver:

  Jag önskar att jag hade samma snygga stil med ett otvättat hår efter två veckor men efter bara några dagar vill jag ju knappt visa mig ute. Dessutom känner jag mig ofräsch om det inte tvättas. Allt från att jag tränar och badar i havet till något sådant som att åka flygplan där en miljon människor suttit tidigare gör att jag måste (enligt mig själv) tvätta håret. Men det är kanske ”bara” till att släppa den sargen och försöka låta bli. Men var det inte svårt till en början? Hur gjorde du då? Och hur länge har du låtit det gå så lång tid mellan tvättarna?

  1. Allt om hur jag gjort hittas i det här inlägget: https://blogg.mama.nu/vanja/2017/02/28/2017_february_att-inte-tvatta-haret-pa-19-dagar/ Har hållit på såhär i en maaaassa år, och det tar ju ett tag innan man kan sträcka det så långt som jag gör, inget man gör på en vecka. Tränar inte så fasligt (hehe) och har nog högre smutströskel än du tror jag 👹. Men läs inlägget jag länkar så får du svar på allt tror jag. Kram!

 5. Elin skriver:

  Hej! Var det inte svårt i början? Blev inte håret fettigt då? Lyy

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..