Jag har tatuerat ögonbrynen!

 

OKEEEEEEJ hörrni! Nu är det dags för det stora inlägget om att TATUERA ÖGONBRYNEN!👹 Jag som plockade bort 98% av mina bryn på det glada 90-talet (de växte aldrig tillbaka 😭) är väääldans glad över att det numera finns så fiffiga metoder som microblading att ta till. Så slipper man spendera en massa tid med att måla dit brynen varje dag, plus att de blir SNYGGA. Jag är ju ingen make up-artist, så när jag ritar dit dem blir de ju liksom bra ibland, och dåliga ibland. Hursomhelst – nu kör vi!

Jag gjorde microblading för första gången för ett och ett halvt år sen. Skrev såklart ett blogginlägg då och tog en massa bilder, spana in det här. Gjorde även ett YouTube-klipp där jag filmade när behandlingen gjordes, spana in det här.

Men. En microbladingtatuering ligger inte så djupt i huden, så den försvinner efter ett tag. Därför var det nu dags för återbesök och fylla på. Först ritas brynen upp. För att få den optimala formen som passar just mig bäst används särskilda mätinstrument.

Såhär såg jag ut när mallen för mina bryn var uppritad. Som ni ser var det inte mycket hår i mina stackare, och färgen från min tidigare tatuering var nästan helt borta. Skönt ju, att den försvinner efter ett tag. Man vet ju aldrig om man vill se annorlunda ut om några år, då är det bra att tatueringen inte är permanent.

Om man skulle ha något att invända mot formen så är det bara att man diskuterar sig fram med den som gör behandlingen så att formen blir som man vill ha den. Jag litar dock totalt på Malika, hon är så rackarns grym!

När formen är klar läggs små, små snitt i huden med en skalpell. I snitten läggs sen tatueringsfärgen. Vilken färg som passar just mig bäst hade vi kommit fram till innan. Kunde inte plåta under själva snittandet, men såhär såg jag ut när det var klart.

Det gör lite ont, och mina tårkanaler triggades ganska rejält. Typ som att plocka brynen på det känsligaste stället skulle jag säga, långt nere på ögonlocket. Ungefär så känns det. Så jag ser lite rödgråten ut på bilderna, men ni ser ändå hur fina brynen blev.😍

Den här gången la vi till lite shading också. Det är en annan teknik än microbladingen (snitten med skalpell) och görs med maskin. Det blir typ som en ögonbrynsskugga som ligger ”under” håren. Så ser det ut i alla fall. Bra om man (som jag) har väldigt lite egna strån och vill fylla ut lite extra utöver själva microblading-stråna.

SÅ nöjd! Så otroligt skönt att ha ögonbrynen på plats såhär innan sommaren. Att SLIPPA LÄGGA TID på att dutta dit dem. Bästa bästa! Det är ganska pricy (tror det kostade 4500 kr eller liknande att göra detta förra gången, påfyllning är typ hälften så dyrt) men SÅ värt det tycker jag. Tiden man slipper lägga på att måla ögonbrynen, och känslan av att de är fina varje dag – inte: ”Oj då, idag blev de lite luriga, men jag hinner inte göra om dem så det får gå”. Och så sparar man såklart in pengar man lägger på ögonbrynsprodukter.

Blev dock bjussad av Malika den här gången. Tydligen hade mitt YT-klipp genererat så sjukt mycket bokningar, så hon ville bjuda tillbaks. Gulligt tycker jag. 😊 Hon är verkligen tokbra, gör Kenzas bryn också. Och hon ser ju rätt bra ut. 😜 Nu kikar vi på lite före och efter-bilder!🎉

På mitt vänstra bryn var det mest färg kvar från förra gången. Den hade dock flutit ut rätt ordentligt. Blev superfint när vi fräschade upp det.

Högerbrynet! Visst är det skillnad? 😍

Här är en lite större bild så att ni verkligen kan se de små ”stråna” som skapas med microbladingen. Shadingen ser man inte så mycket, den är så subtil. Men skapar ändå ett djup i brynet och ger mer färg och fyllighet. SÅ NÖJD!

Efter ungefär en vecka är brynen läkta, först då ser man den verkliga färgen. Innan dess är de mörkare än vad slutresultatet blir. Man lägger alltid på lite extra pigment tydligen, eftersom så mycket tappas på både microblading och shading. Så de kommer ljusa upp sig en del.

Medan jag var hos Malika passade jag även på att göra ett lash lift hos hennes grymma kollega Nathalie. Ett lash lift innebär att man permanentar fransarna så att de blir böjda. (Såg det på en influencer på Inspirationstagram och var tvungen att testa. Influencer-inflytandet funkar även på oss influencers uppenbarligen!😂) Samtidigt som man permanentar färgar man dem, och resultatet blev SÅ BRA!

Här har ni yours truly, med nytatuerade bryn och permanentade fransar. Ser typ ut som att jag har fixat med både bryn och mascara – MEN ICKE! 👹🙌🏻

Här ser ni båda ögonen med lyfta fransar. Har fått så långa fransar på grund av serumet jag använder – kommer ett inlägg om det snart. Sjukt bra produkt. Önskar att jag tagit en förebild på mina fransar, för de har vuxit flera millimeter efter att jag började använda det där serumet.💥

Klar! 💁🏼‍♀️ Känns så sjukt skönt att inte behöva mecka med vare sig bryn eller fransar i sommar. 👁 Om ni undrar något om microblading eller lash lift så är det bara att ställa frågor i kommentarsfältet så svarar jag. Är galet nöjd med dessa behandlingar kan jag i alla fall säga.😍

 1. Hej! Jag undrar hur man gör efter man fixat ögonenbrynen.
  24 första timmarna?
  Smörja med vaseline sen ? Hur länge ? Osv :))
  Hur funkar det med och vara i solen ?
  Kram

  1. Man smörjer brynen typ var tredje timma med kräm som man får på salongen, tror det var de första två dagarna. Sen smörjer man vid behov resten av veckan. All den infon får du när du gör behandlingen. 🙂 Solen är nemas problemas, jag har alltid SPF i ansiktet dock, mina bryn har inte blivit blekta. BÄSTA GREJEN EVER, förutsatt att man går till en duktig behandlare såklart!

 2. Vad kostar Microblading? Blir sååå sugen!!

  1. Denna gång fick jag ju det gratis, men jag betalade fullpris första gången. tror det var omkring 3500 kr. Står på Malikas hemsida. SÅ värt! 😀

 3. Hej!
  super fina ögonbryn!!
  Jag har tänkt gjort mina ögonbryn jätte länge, men inte vågat, men du inspirerade mig verkligen till att våga.
  Jag har en bokad tid hos Malika nästa vecka på Torsdag.
  Du råkar inte ha någon rabatt kod hos Malika?
  Jag följer era videos, ni är sån härlig familj!!
  Är själv mamma till 3 barn.
  Ha de gott. Kram Camilla.

  1. Ååå vad KUL Camilla, det kommer bli så fint! <3 Har tyvärr ingen rabattkod att bjussa på, men Malika är värd varenda krona det lovar jag. 😀 Kram!

   1. Hej!! Tack för svar!
    Nu har jag gjort de, gick jätte bra, hon va väldigt noga, gjorde om om om igen ,tills hon blev nöjd, och jag givetvis också blev nöjd….
    Toppen tjej…
    äh jag chansade bara med om du hade en rabattkod.. så nu är jag hemma i dalarna igen, med vaselin, varje timme 😉
    Spännande och se slut resulatet, just nu så ser brynet orange/brunt ut, men de försvinner väl hoppas jag….
    Ha de gott. Kram.

    1. åååå spännande! 😀 Vad kul att du gillade Malika, hon är så grym! Jag spanade in mina bryn lite extra för bara några minuter sen faktiskt och de ser jäääättebra ut! Perfekt färg (väldigt mycket har förvunnit från hur de såg ut från början) och perfekt form. Så sjukt skönt att slippa göra nåt överhuvudtaget med dem på morgonen… Hoppas du också blir lika nöjd, KRAM!

 4. Anna skriver:

  Det blev jättefint!👍🏻 Jag har också varit sugen på att fixa ögonbrynen. Men om man skulle ångra sig om ett par år, vet du om man får några ärr eller liknande efter? Eller försvinner allt helt?

  1. Tror att allt försvinner. Det blir inga ärr, snitten med färg ligger så ytligt. Så pass ytligt att om man peelar huden direkt efter tatueringen så försvinner det mesta på studs. 🙂

 5. Sandra skriver:

  vilka snygga bryn du fick samt fransar Malika verkar vara ett proffs på detta och hur länge håller last lift mvh Sandra

  1. Taaaack! Ja, hon e GRYM! 🙂 Lash lift håller ca 2 månader.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..