ANNONS

BETALT ANNONSSAMARBETE MED Apotek Hjärtat

Mina 8 måsten i bebisnecessären

/

När man får barn för första gången är det lätt att köpa på sig en rackarns massa saker. En rackarns massa ONÖDIGA saker, skulle jag vilja säga. Been there, done that. 🙋🏼‍♀️ Andra vändan är det lättare att bena ut måstena från onödigheterna – man vet ju vad man använde första vändan. Och well, baserat på det vi tyckte var grymt att ha hemma i necessären till Iggy kommer här mina bästa tips på grejer som är braiga till bebis – och motsatsen till onödiga. 👏🏻 Allt går att hitta på Apotek Hjärtat där det just nu är 20% på massor av barn- och bebisprodukter (gäller tom 8 juli).❤️

Nummer ett: en nässug. Kan vara den äckligaste uppfinningen ever, men också den bästaste. Små bebisar kan inte snyta sig, så när de är förkylda hjälper man dem på traven genom att – yes – suga ut snoret ur nosen på dem. (Jag klarade faktiskt inte av detta, Niklas fick göra det på Iggy. 😂) Grymt bra grej helt enkelt, och ett verkligt måste i bebisnecessären enligt mig.

Nummer två: en fisventil! Eller – en pysventil, som det heter. 😜 Bra att ha hemma om ens bebis skulle få kolik eller problem med gaser i magen.

Nummer tre: en nagelsax. Även om de yttepyttiga naglarna är…just yttepyttiga, så kan de ändå vara rackarns vassa. Kan göra vääääldans ont när de små nävarna gräver i ens bröst vid amning, och så kan ju bebelinon riva sig själv dessutom. Perfa därför att ha en liten sax hemma så man kan kapa de vassa rackarna.

Nummer fyra: en febertermometer. Vi har en örontermometer från Braun som är sjukt lättanvänd och som dessutom tolkar temperaturen utifrån barnets ålder. Väldigt bra, och extremt hassle free. Funkar lika fint på vuxna. Febernedsättande anpassat för spädisar är också något som alltid bör finnas hemma.

Nummer fem: babyolja och en mild duschkräm/schampo. Utöver att ha några droppar i badvattnet är oljan toppen på torra partier på barnets hud eller när du ger ditt barn lite härlig massage.❤️

Nummer sex: en bra hudkräm, anpassad för bebisars känsliga hud. Miniderm är perfekt, och en grym ”lillasyster” till Canoderm som är min All Time Fave på hudvårdsfronten och den enda hudkräm jag använder. Varit min favorit i snart 20 år. Tråkig förpackning men GRYMT innehåll.

Nummer sju och åtta: oparfymerade våtservetter (har dock alltid parfymerade hemma också – för la mama 👹) och blöjsalvan Inotyol. Våtservetterna är toppen vid blöjbyten, och Inotyolen är röda bebisstjärtars räddning. 🙌🏻

Det var mina måsten! Har jag missat något tycker ni? Komplettera gärna med era favoriter, har ni något mer i era bebisnecessärer? ✨

13
44

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00