ANNONS

Håll tummarna för oss, på söndag är det dags…

/

(Bild tagen av Stellan Stephenson)

I dag var sista förisdagen, nu väntar fem veckors semester. Jag inleder med att åka till min mamma med båda kidsen nu på tisdag (så får Niklas en ensam vecka hemma ❤️), men innan dess är det något STORT som ska göras. Nämligen…

…att sluta med napp! Här var Iggy två månader, kallades för Igglypiggly och hade precis lyckats lära sig att suga på napp. (Han var ju ruskigt dålig på det till en början, precis som Tintin. Minns ni?😂) Och nu, nästan exakt fyra år senare är det dags att lära sig att sluta. Min bebis blir stor, på riktigt. 😭💞

Det var länge sen han slutade ha napp på dagen. Men när det är dags att mysa ner sig i soffan på kvällen har han fått den. Och sin snutte. Så har han haft nappen tills han somnat, då jag plockat ut den. En stund på morgonen har Iggy också fått nappa. Men nu är det alltså finito.

Vi ville vänta med nappavskedet tills dess att Tintin-omställningen kändes stabil, och tills Iggy slutat föris för terminen. Tror det blir perfekt att sluta nu då rutinerna ändå kommer ändras i och med semestern. Känns lättare att rucka på något så invant som kvällens napphämtning, när inget annat ändå är som vanligt.

Iggy känns rätt förberedd, och rätt så taggad faktiskt. Vi har pratat om att det är dags att sluta med napp när föris är slut, och att vi då ska gå till katterna på Skansen och lämna alla napparna till dem. Då ska han ”bli stor på riktigt”, som han säger. På söndag smäller det! Håll tummarna för oss…

Och hörrni – kan inte ni dela med er av hur det gick när era kids slutade med napp? Peppa oss gärna! 😬 Jag vet att det kommer gå bra, tänker att man på det här området som vanligt har en förmåga att underskatta barn. De lär sig ju så sjukt snabbt och är ofta bra på att gå vidare och inte vara sentimentala. Att det snarare kan vara vi vuxna som komplicerar saker, genom att läsa in hela vår erfarenhetsbank i barnens tänk.

Men. Är såklart lite orolig för att Iggy ska bli ledsen när han inser att det verkligen är slut för gott med nappandet. Några tips på hur man bäst hanterar sånt? Jag tänker att efter att vi lämnat dem på Skansen är det 100% finito. Blir Iggy ledsen får jag styra över fokuset på att han ju har kvar sina goda snuttar, de får ersätta det mys som napparna gav. Men ge oss gärna tips, och berätta hur det gick när era kids slutade med napp. Glömde de napparna snabbt, eller blev det mycket problem? Tell meeee!🙌🏻

51
45

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00