ANNONS

BETALT ANNONSSAMARBETE MED Apotek Hjärtat

Flaskan vi använder när vi matar Tintin

/

Som ni vet funkade ju inte min amning denna gången heller, så ganska omgående övergick vi ju till ersättning 100%. TACK för alla fina kommentarer ni lämnade på inlägget om att sluta amma förresten. Så himla fint och intressant att läsa era stories på ämnet.❤️

När man matar sin bebis med ersättning dyker det upp en hel del frågor har jag märkt. Den allra vanligaste är vad det är för flaska vi använder. Nu kommer därför ett inlägg om detta. Precis som med Iggy använder vi Calmaflaskor från Medela som kan köpas på Apotek Hjärtat.🍼 Calmaflaskan är framforskad och utformad för bröstmjölk, men den funkar även hur bra som helst för mig som matar med ersättning.

Är för övrigt väldans glad att få vara ambassadör åt just Apotek Hjärtat. Tycker deras utbud är grymt. 👏🏻 Hos Hjärtat hittar man (utöver det klassiska apotekssortimentet) alltifrån (snygga!😍) bitleksaker, till min favoritfoundation till ekologiska barnsnacks. Produkterna hittar ni här!

Såhär såg det ut i juni 2014 när jag skrev om att jag slutat amma Iggy. #SåååLiiiten!😭 Som ni ser är det en hel del som förändrats sen dess; Iggy är myyycket större nu, mitt hår är inte lika rosa – men flaskan är densamma.

Har ju använt andra Medelaprodukter rackarns flitigt också. Deras amningsnappar var min räddning när boobsen gjorde som ondast. Och Purelansalvan…ja, ni vet. Också en hjältinna i badrumsskåpet för ammande mamas. 🙌🏻 Hjälper såriga bröst att läka med sitt innehåll av 100% lanolin (ullfett). Innehåller inga tillsatser eller konserveringsmedel, och behöver inte torkas bort från bröstet innan amning. Världens bästa läppglans dessutom, kan jag tipsa om. Så även om ni slutar amma – behåll Purelansalvan men stryk den på läpparna istället för på tuttarna!💋

Men – tillbaka till flaskan. Den heter alltså Calma och hittas  på Apotek Hjärtat. Det som är fiffigt med den är att den imiterar hur det är att suga ur ett bröst. Den är trögare än många andra flaskor och är därför bra på att ”imitera” amning så att bebisen inte känner alltför stor skillnad mellan bröst och flaska. Därmed störs amningen så lite som möjligt. Viktigt om man vill blanda amning och ersättning, eller om man vill pumpa och kunna ge exempelvis sin partner möjlighet att flaskmata.

Calmaflaskan minimerar också risken att bebisen sväljer luft under matningen. Den går att diska i diskmaskin, funkar i micro och innehåller inte bisfenol A (BPA). Vi tycker den är toppen, och Tintin också. Det tog några dagar innan hon lärde sig att äta från den, men det gick rätt snabbt ändå.

Kramstund efter matningen. 💞

Hursom. Bland er som läser el bloggo finns såklart även ni som använder flaskor som komplement till er amning – som ammar och pumpar. Då är det såklart superviktigt att flaskan inkräktar så lite som möjligt på amningen, så att den inte störs. Er vill jag tipsa om det här startkitet från Medela.

Det innehåller två Calmaflaskor, magiska bröstvårtskrämen Purelan och steriliseringspåsar som är smarta att ha med sig när man exempelvis är ute och reser och inte alltid har tillgång till rent vatten. Man stoppar in det som ska steriliseras i påsen (flaska, nappar) och tussar in alltihop i en micro så blir man av med alla bacillusker. Varje påse kan användas 20 gånger.

Förvaringspåsar för bröstmjölk ingår också i startkitet. Påsarna har dubbla väggar och läckagesäkra förslutningar. Perfekt om man t ex vill frysa in sin mjölk för att använda vid senare tillfälle. Superabsorberande engångsinlägg för bh:n får man också med i startkitet. Även startkittet hittas på Apotek Hjärtat.

Mammas gosmus! 🐭 Tintin är så himla söt när hon äter. Händerna blir till knytnävar, som ofta far upp mot ansiktet och liksom gosar med de egna fluffiga kinderna medan hon klunkar. Och så ger hon ifrån sig små njutningsljud.😍

Att flaskmatning inte skulle kännas lika intimt eller kärleksfullt som amning är en myt. Som det mesta handlar det om hur något görs, snarare än vad som görs.❤️

Inom kort kommer förresten ett låååååångt inlägg med alla mina bästa tips för smidig flaskmatning. Nu har ni ju benkoll på vilken vi flaska vi använder, men i det inlägget kommer jag också dela med mig av hela vårt upplägg kring att mata med ersättning och även svara på de frågor ni ställt på ämnet. Coming soon!🍼

9
50

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00