I annonssamarbete med APOTEK HJäRTAT

Flaskan vi använder när vi matar Tintin

 

Som ni vet funkade ju inte min amning denna gången heller, så ganska omgående övergick vi ju till ersättning 100%. TACK för alla fina kommentarer ni lämnade på inlägget om att sluta amma förresten. Så himla fint och intressant att läsa era stories på ämnet.❤️

När man matar sin bebis med ersättning dyker det upp en hel del frågor har jag märkt. Den allra vanligaste är vad det är för flaska vi använder. Nu kommer därför ett inlägg om detta. Precis som med Iggy använder vi Calmaflaskor från Medela som kan köpas på Apotek Hjärtat.🍼 Calmaflaskan är framforskad och utformad för bröstmjölk, men den funkar även hur bra som helst för mig som matar med ersättning.

Är för övrigt väldans glad att få vara ambassadör åt just Apotek Hjärtat. Tycker deras utbud är grymt. 👏🏻 Hos Hjärtat hittar man (utöver det klassiska apotekssortimentet) alltifrån (snygga!😍) bitleksaker, till min favoritfoundation till ekologiska barnsnacks. Produkterna hittar ni här!

Såhär såg det ut i juni 2014 när jag skrev om att jag slutat amma Iggy. #SåååLiiiten!😭 Som ni ser är det en hel del som förändrats sen dess; Iggy är myyycket större nu, mitt hår är inte lika rosa – men flaskan är densamma.

Har ju använt andra Medelaprodukter rackarns flitigt också. Deras amningsnappar var min räddning när boobsen gjorde som ondast. Och Purelansalvan…ja, ni vet. Också en hjältinna i badrumsskåpet för ammande mamas. 🙌🏻 Hjälper såriga bröst att läka med sitt innehåll av 100% lanolin (ullfett). Innehåller inga tillsatser eller konserveringsmedel, och behöver inte torkas bort från bröstet innan amning. Världens bästa läppglans dessutom, kan jag tipsa om. Så även om ni slutar amma – behåll Purelansalvan men stryk den på läpparna istället för på tuttarna!💋

Men – tillbaka till flaskan. Den heter alltså Calma och hittas  på Apotek Hjärtat. Det som är fiffigt med den är att den imiterar hur det är att suga ur ett bröst. Den är trögare än många andra flaskor och är därför bra på att ”imitera” amning så att bebisen inte känner alltför stor skillnad mellan bröst och flaska. Därmed störs amningen så lite som möjligt. Viktigt om man vill blanda amning och ersättning, eller om man vill pumpa och kunna ge exempelvis sin partner möjlighet att flaskmata.

Calmaflaskan minimerar också risken att bebisen sväljer luft under matningen. Den går att diska i diskmaskin, funkar i micro och innehåller inte bisfenol A (BPA). Vi tycker den är toppen, och Tintin också. Det tog några dagar innan hon lärde sig att äta från den, men det gick rätt snabbt ändå.

Kramstund efter matningen. 💞

Hursom. Bland er som läser el bloggo finns såklart även ni som använder flaskor som komplement till er amning – som ammar och pumpar. Då är det såklart superviktigt att flaskan inkräktar så lite som möjligt på amningen, så att den inte störs. Er vill jag tipsa om det här startkitet från Medela.

Det innehåller två Calmaflaskor, magiska bröstvårtskrämen Purelan och steriliseringspåsar som är smarta att ha med sig när man exempelvis är ute och reser och inte alltid har tillgång till rent vatten. Man stoppar in det som ska steriliseras i påsen (flaska, nappar) och tussar in alltihop i en micro så blir man av med alla bacillusker. Varje påse kan användas 20 gånger.

Förvaringspåsar för bröstmjölk ingår också i startkitet. Påsarna har dubbla väggar och läckagesäkra förslutningar. Perfekt om man t ex vill frysa in sin mjölk för att använda vid senare tillfälle. Superabsorberande engångsinlägg för bh:n får man också med i startkitet. Även startkittet hittas på Apotek Hjärtat.

Mammas gosmus! 🐭 Tintin är så himla söt när hon äter. Händerna blir till knytnävar, som ofta far upp mot ansiktet och liksom gosar med de egna fluffiga kinderna medan hon klunkar. Och så ger hon ifrån sig små njutningsljud.😍

Att flaskmatning inte skulle kännas lika intimt eller kärleksfullt som amning är en myt. Som det mesta handlar det om hur något görs, snarare än vad som görs.❤️

Inom kort kommer förresten ett låååååångt inlägg med alla mina bästa tips för smidig flaskmatning. Nu har ni ju benkoll på vilken vi flaska vi använder, men i det inlägget kommer jag också dela med mig av hela vårt upplägg kring att mata med ersättning och även svara på de frågor ni ställt på ämnet. Coming soon!🍼

 1. Linda skriver:

  Från det ena till det andra. Mammas dryck! Jag hittar inte din kaffemaskin 😩 vad heter den? 🙏🏼😀

  1. Det är en Nespressomaskin, modellen heter Creatista. 🙂

   1. Linda skriver:

    Tack snälla! Fick en liten son två dagar innan Tintin kom och har gått och drömt om kaffemaskinen sedan din storie om lifehacks. Nu så! 😃👏🏼

 2. Conny skriver:

  Den/De viktigaste egenskapen/r hos en flaska?

  1. Om man ammar: att den inte stör amningen. Annars (tycker jag): att de är enkel att hantera/diska och hjälper barnet att inte svälja så mycket luft.

 3. Tack för att du delar med dig! Ser mycket fram emot ditt inlägg om flaskmatning. Har en dotter som är bara några dagar yngre än Tintin som jag antagligen kommer sluta amma inom kort då jag måste medicinera mot en kronisk sjukdom och medicinen inte är amningskompatibel. Har varit lite orolig inför det. Dels eftersom jag varit rädd att det inte ska vara lika mysigt (skönt att höra att du tycker det), dels eftersom jag tycker det är så smidigt med amningen då man alltid har maten med sig och den är alltid färdig att äta. Undrar därför hur du löser det när ni är på språng och på nätterna för att det ska vara så enkelt som möjligt och för att det ska vara hygieniskt och maten ska hålla rätt temp?

  Tack för en härlig blogg! Dina barn är så himla fina ❤️

  1. Tack för alla fina ord och graaaattiiis till bebis!😍🙌🏻🎉 Du kommer få svar på alltalltallt i inlägget om flaskmatning. 😚 kram!

 4. Åsa skriver:

  så fina bilder på er! Sådan fin mamma sådan fin dotter:) VAd skönt att det gick så smidigt och bra med napparna, lite kul att föräldrarna ofta gör en större sak av det, så kan man tänka genom livets alla skeenden med barnen och ”hinder” som de små ska gå igenom. Barn är verkligen fantastiska! TACK för alla klänningstips, problemet är att man vill ha ALLT du tipsar om (nästan iaf) ;)) Inspo deluxe! Världsproblem…:) KRAM

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..