Bästa reseprytteln för bebisar på resa & det finns hopp om livet

 

Har ju inte skrivit så mycket om vår vagn än, men det är i alla fall en Bugaboo Fox (som flera av er redan sett). Vi är toppennöjda, och utförligare recension kommer inom kort. Nåt vi tycker är GRYMT med den är att den är så sjukt enkel att ha å göra med. Som till exempel nu på resa – så klickar vi bara på vår Maxi-Cosi på chassit, så har vi vagn och babyskydd i ett. SÅ smidigt! 🙌🏻

Vi tog faktiskt inte ens med liggdelen till vagnen hit till Portugallien, Maxi-Cosin räcker. Den är bra att ha på flygplatsen (bebin kan ligga i den medan man slinker runt på taxfree/käkar, funkar super att sätta den på en väskvagn och ratta runt), inne i flygplanet (om det finns plats för bebin att få en egen stol – annars hivar man upp den i bagageutrymmet bara) och på vagnen istället för liggdel. Och som babyskydd i bilen såklart.

Maxi-Cosin var en av de grejer vi använde absolut mest med Iggy, och det är samma sak med Tintan. Bästa prytteln när man reser med bebisar tycker jag. ✨ Genomenkel att klicka fast på vagnen och att fästa i bilen. Iggy kunde använda sin tills han var omkring 14 månader har jag för mig. Det är ju olika för olika kids beroende på längd och vikt, men ungefär ett år funkar de, innan man får uppgradera till en större bilbarnstol.

I dag spenderade vi hela dagen i den magiska parken i Caldas. Vi har hittat ett ställe där som hyr ut trampbilar, och Iggy ÄLSKAR det. I dag var vi där för tredje gången. Fick åka extra länge eftersom vi ”Är deras bästa kunder!” 😂. Vi tog också en roddtur i parkens lilla sjö, åt en grym lunch i solen och spanade in en tennismatch.

Niklas fortsätter att må bättre, och sömnen funkar (ta i trä!) rätt så bra här faktiskt. Han sover på nedervåningen, där är det mörkt, tyst och svalt. Vi fortsätter att ta det lugnt, och Niklas får ta kravlösa pauser så fort han känner att det behövs. Det är dock inte alls lika ofta som när vi först kom hit, vilket är ett bra tecken. Känns som att det finns hopp om livet. 💘

 1. Sanna skriver:

  Hej! Vi har samma vagn, Bugaboo fox, och tycker att det låter ursmart med ett babyskydd som går att sätta direkt på chassit. Behöver man en adapter från Bugaboo att klicka på på chassit, för att sedan sätta fast babyskyddet på det? /Sanna

  1. Sanna skriver:

   … och tack för en rolig, intressant och öppenhjärtlig blogg! Jag lyssnade även på din intervju i Mamapodden idag! 👍🏾👍🏾

  1. Ja, SÅ smart! Yes, man behöver adaptrar från Bugaboo. Grym investering, använder vår maxicosi sjukt mycket! 🙂

   1. Sanna skriver:

    Tusen tack för svar! 😊 Får jag också fråga vart ni köpte adaptern till just Fox, hittar den inte riktigt?

 2. Hej, jag vill tipsa om appen Vila dig i form. Den innehåller olika yinyogapass samt restorativa yogapass. Mitt autonoma nervsystem slutade fungera till viss del för ett tag sedan, varför jag fick utmattningssymptom där jag bl a inte kunde sova. Visste inte att detta beror på att det aktiva nervsystemet ligger och slår hela tiden (sympatiska nervsystemet: adrenalin, noradrenalin och kortisol pumpas ut i kroppen mm). Fick tips om denna app, provade olika pass och upptäckte att det lugna nervsystemet aktiverades under passen – jag somnade. Kanske kan appen hjälpa Niklas att slappna av och sova, men kanske också dig som också förstås behöver komma till ro och vila. Nu yogar jag med denna appen varje dag i stort sett, och min sömn har aldrig varit så bra som nu. Ska tillägga att jag är 46 år och idag
  helt återställd. Kram o lycka till ifall ni provar🙏🏻💕

  1. TACK, så bra tips! Niklas är inne på att köra yoga och meditation för att få till avslappningen. Grymt tips, gulle dig. Fint att höra att du mår så bra nu, ger hopp. KRAM! 😀 <3

   1. Åsa skriver:

    Vill då verkligen tipsa dig ( egentligen Niklas) om mediyoga som har påvisat fantastsiska effekter vid utmattning och sömnbesvär. Den innefattar både andning, yoga och meditation. Absolut bästa hjälp, jobbar nu med detta själv men bor i Vetlanda, Småland. Lättare för er i Stockholm. Kontakta Madeleine Willhelmsson på YogaMana i Stockholm.

 3. jag blev så glad för er skull när jag läste detta 🤗

 4. Frida skriver:

  Vart är din klänning ifrån? 😊

 5. Du har garanterat bra koll själv, men tänkte bara berätta en grej som var ny för mig. Jag läste en massa studier och rapporter inför att vi nu snart ska välja vagn till vårt tredje barn. Då upptäckte jag att typ amerikanska barnläkarföreningen avråder från annan användning av babyskydd än just vid bilåkning på grund av att man sett att bebisars syresättning kan gå ner i denna sittposition. Det gäller ganska små bebisar och framförallt sovande i babyskydd, som då tydligen kan ökar risken för plötslig spädbarnsdöd. Det är inte superomfattande forskning, så jag gissar att det är därför som man inte gått ut med råden på bredare front i till exempel Sverige. Jag länkade till de referenser jag hittade när jag skrev om vårt vagnväljande, ifall någon vill läsa vidare. Referenslistan är längst ner i detta inlägg:
  http://bakingbabies.se/2018/06/21/nar-vi-valjer-barnvagn/

  Jag tänker att det är sån här information som man får väga, välja och filtrera genom sin egen verklighet och vardag, och att varje förälder såklart har bäst koll på sitt egen barn. Så jag menar absolut inte detta som kritik! ❤

  1. Så vitt jag har förstått det så kan det vara sämre att ligga i denna positionen för yttepytte bebisar för länge och obevakat, eftersom luftvägar kan tryckas ihop och huvudet kan falla fram och luftvägarna kan då täppas till och är bebisen nyfödd kan den inte rätta till sitt huvud etc själv.. men jag menar allt kan alltid hända och troligt vis ligger ingen baby särskilt obevakad i ett babyskydd och sover på natten plant i säng eller dylikt.. hoppas jag! Men det är alltid bra att dela med sig av funderingar 🤗 så man tänker till en gång extra ☺

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..