ANNONS

Meeeeeens!

/

Kolla härå vad jag fått plocka fram igen: min menskopp! För yes – nu har det kvinnliga blödandet uppenbarligen kommit tillbaka. I förrgår morse steg jag upp ur sängen som vanligt, men kände direeeeekt att det var läge att ta mig rätt så rackarns kvickt till badrummet om jag inte skulle börja spontandekorera våra mattor. Och mycket riktigt – väl på toaletten fick jag åter säga hej till nåt jag iiiiinte direkt saknat sen jag plussade den där dagen i höstas: mensen! 👋🏻❤️

Fast, ska man vara petimetrig hade jag ju faktiskt avslag i typ två månader efter förlossningen, så helt blodfri har jag ju faktiskt inte varit. Dock var man ju tvungen att köra binda under avslagsperioden, så det var ett duktigt tag sen jag pulade upp min menskopp. Kändes helt klart lite ovant, och gjorde dessutom en smula ont. Var märkligt att härja omkring därinne, har liksom vant mig av med det detta nästan mensfria år. Men nu känns det bättre. Och jag, koppen och kroppen är vänner igen.

Tydligen tog det dryga tre månader för mig att få tillbaka mensen efter förlossningen alltså. Vet inte om det är standard eller ej –  har ni andra som fött barn nyligen fått mensen tillbaks? Kan inte påstå att jag saknat den, är inget mensfan. (Fast vem är det egentligen? 🤨 Hmm, jo – finns säkert såklart… #EnDingDingVärld 😜) Har inga problem med PM eller omfattande magont, så egentligen är just mitt mensande inte särskilt bökigt. Särskilt sen jag gick över från tamponger till menskopp. (Var sjukt skeptisk till menskopperiet innan jag testade, men är helt hooked nu. Läs mer i detta inlägg som jag skrev när jag blev koppfrälst, ni som e nyfikna. 😚)

Hursom – jag har alltså fått mensen tillbaks. Varsågod för spännande info. Nu ska jag plocka upp Tintan (mamma rattar båda kidsen i en nearby park atm) och gå och ta en cappo med Jossan som fyller år i dag. Hurra! 🎉❤️

19
59

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00