Den ukrainska kulstöterskan är tillbaka!

 5bb4addc754fd 5bb4addc75548vanja wikstrom trana efter graviditet 2.jpg

KOLLAHÄÄÄÄRÅ! 💪🏻💥 I dag var jag ÄNTLIGEN tillbaka hos PT-Robert. Det var (nästan) första gången sen Tintan kom. Jag var ju där i juni, då var planen att börja bygga upp styrkan igen. Men sen kom livskraschen, och inte förrän nu känner jag att tiden, orken och möjligheten att komma igång igen finns.

 5bb4ade127b22 5bb4ade127eb6vanja wikstrom trana efter graviditet 4.jpg

Det var ett kämpigt pass. Strategin är att bygga bålstyrkan så att jag ska fixa min vardag utan att ta ut mig när jag behöver hugga i fysiskt. Vilket jag gör rätt ofta. Det ska bäras barn, släpas upp vagnar för trappor, bäras matkassar. Eller allt det där på en och samma gång. LIVET, liksom.

Många behöver även jobba på sin rörlighet, men där har jag tydligen redan full pott. Konditionen är det dock värre med, så den ska vi få upp. Målet är att O R K A i vardagen. Känna styrka och ha energi. Sluta ha ont ont ont i rygg och knän och höfter.

 5bb4addeb69b4 5bb4addeb6a03vanja wikstrom trana efter graviditet 3.jpg

Att träna på det här sättet (med en PT) känns verkligen lyxigt. Har ju insett att det är det enda sätt jag någonsin kommer kunna träna långsiktigt på, så jag får helt enkelt hoppas att jag kommer fortsätta ha möjlighet att göra det. Är så innerligt glad att jag hoppat upp på hästen (eller, träningscykeln 😜) igen. ”Den som aldrig tar sig tid att träna kommer förr eller senare vara tvungen att ta sig tid att vara sjuk” heter det ju. Och det stämmer, såklart.

 5bb4adda34cf7 5bb4adda34d3bvanja wikstrom trana efter graviditet.jpg

Sorry för smålökig bild, men jag ville knäppa nåt som kunde förmedla en del av det lugn i själen jag kände efter passet. Jag mådde inte så bra i morse. Kroppen har varit lurig till och från, och när jag vaknade var inte hjärnan i form. Stress. Var nära att boka av träningen, men sansade mig och kände att om det är något jag INTE ska boka av, så är det just träning. Allt annat kan faktiskt få stryka på foten, men inte det.

SÅ GLAD att jag kom iväg. Att träna är verkligen att vara i nuet, och det var SÅ SKÖNT att få anstränga sig fysiskt. Jag mådde otroligt mycket bättre efter passet än innan. Hjärnan rensades, kändes det som. Det här är något jag verkligen BEHÖVER i mitt liv. 💪🏻✨

Mamma är ju dessutom i stan och kunde ta Tintan, så jag behövde inte ratta med henne heller vilket var skönt. Två gånger i veckan vill jag komma iväg och träna. Ser fram emot mitt och PT-Roberts mål – att göra mig till en ukrainsk kulstöterska! 👊🏻💥👹

 1. Man blir så pepp! Det är så inspirerande att du kommit igång med din träning igen. Och du inspirerade hela graviditeten. Heja dig och allt ditt pepp! Du gör mig glad 😀

 2. Millis skriver:

  Vet du, nu ska jag skriva en sån där kommentar som inte alls hänger ihop med det här inlägget egentligen (men heja för att ha kommit igång igen, bästa stressavvärjaren).
  I helgen var jag hemma hos min bror och svägerska och hon har surfat runt lite och letat resor till dem till i vinter. Hon vill åka till Sri Lanka och när hon sitter där och surfar runt, så säger hon till mig att hon hittat några så himla bra inlägg skrivna av en tjej som varit med sin familj i Sri Lanka så att hon blivit superinspirerad. Jag VISSTE direkt att det måste vara dina inlägg och mycket riktigt är det så, haha.
  Jag har inga barn, är en aning äldre än du och minns inte längre hur jag började läsa din blogg, men har nog gjort det ett drygt år nu. Och jag måste säga, det är en av mina favoritläsningar varje dag (samma med inläggen på Insta). Jag blir glad av dina inlägg och dina fina texter om din familj och ville helt enkelt bara säga det 🙂

  1. Ha ha men HUR kul?! Och magiskt att jag får inspirera dem att kanske åka till Sri Lanka, världens bästa ställe ju! <3 Och du - TACK! tack för grymt fina ord, Känner mig lite vilsen just nu på Instagram (kommer posta en grej om det) så det känns lite extra fint att få lite lööööv kring detta. <3 😀 Blir så INNERLIGT glad av att läsa det du skriver. TACK.

 3. Anna skriver:

  Sååå härligt! Finns inget som ”botar” stress som träning! Det är så härligt att följa dig på din insta, podd och blogg. Har inte följt dig så länge, ramlade in på din blogg när du var halvvägs gravid med Tintan. Var själv gravid med andra barnet så kändes nice och igenkännande att läsa din blogg😃 jag Är tvåbarns mamma och egenföretagare så kör jobb redan och jag och min man delar på ansvaret för vårta mirakel🙏🏻😍 Podden lyssnar jag på i bilen till jobb eller på promenader med vårt andra mirakel, ni ger sååå mycket positiv energi och sprider glädje💜 tack för att du delar med dig av ditt och din familjs miv🙏🏻 Jag jobbar som advokat och jag och mina kollegor har precis startat ett Instagramkonto där vi delar med oss av advokatens vardag, högt och lågt 😃 försöker att inte vara så pretentiösa utan visa det personliga och mänskliga med inslag av lite humor, vi bjuder helt enkelt på oss😂 Gå in och kika vet ja😃sök på Cityadvokaterna! 😘😘😘

  1. TACK Anna för GRYM pepp på så många plan! <3 Och toppen med ett sånt konto! Jag följer ju @kvinnikliniken och något liknande med advokater där man får insyn i er vardag vore jättespännande. Jag spanar in kontot direkt! KRAM!

 4. HEJA DIG VANJA!! Så bra att du gick iväg och att du verkligen prioriterade dig själv och gjorde något som DU mår bra av <3 Glad för din skull att du kom iväg, att du mår bättre efter passet och att du har möjlighet att unna dig det här! KRAM!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..