ANNONS

Den ukrainska kulstöterskan är tillbaka!

/

 5bb4addc754fd 5bb4addc75548vanja wikstrom trana efter graviditet 2.jpg

KOLLAHÄÄÄÄRÅ! 💪🏻💥 I dag var jag ÄNTLIGEN tillbaka hos PT-Robert. Det var (nästan) första gången sen Tintan kom. Jag var ju där i juni, då var planen att börja bygga upp styrkan igen. Men sen kom livskraschen, och inte förrän nu känner jag att tiden, orken och möjligheten att komma igång igen finns.

 5bb4ade127b22 5bb4ade127eb6vanja wikstrom trana efter graviditet 4.jpg

Det var ett kämpigt pass. Strategin är att bygga bålstyrkan så att jag ska fixa min vardag utan att ta ut mig när jag behöver hugga i fysiskt. Vilket jag gör rätt ofta. Det ska bäras barn, släpas upp vagnar för trappor, bäras matkassar. Eller allt det där på en och samma gång. LIVET, liksom.

Många behöver även jobba på sin rörlighet, men där har jag tydligen redan full pott. Konditionen är det dock värre med, så den ska vi få upp. Målet är att O R K A i vardagen. Känna styrka och ha energi. Sluta ha ont ont ont i rygg och knän och höfter.

 5bb4addeb69b4 5bb4addeb6a03vanja wikstrom trana efter graviditet 3.jpg

Att träna på det här sättet (med en PT) känns verkligen lyxigt. Har ju insett att det är det enda sätt jag någonsin kommer kunna träna långsiktigt på, så jag får helt enkelt hoppas att jag kommer fortsätta ha möjlighet att göra det. Är så innerligt glad att jag hoppat upp på hästen (eller, träningscykeln 😜) igen. ”Den som aldrig tar sig tid att träna kommer förr eller senare vara tvungen att ta sig tid att vara sjuk” heter det ju. Och det stämmer, såklart.

 5bb4adda34cf7 5bb4adda34d3bvanja wikstrom trana efter graviditet.jpg

Sorry för smålökig bild, men jag ville knäppa nåt som kunde förmedla en del av det lugn i själen jag kände efter passet. Jag mådde inte så bra i morse. Kroppen har varit lurig till och från, och när jag vaknade var inte hjärnan i form. Stress. Var nära att boka av träningen, men sansade mig och kände att om det är något jag INTE ska boka av, så är det just träning. Allt annat kan faktiskt få stryka på foten, men inte det.

SÅ GLAD att jag kom iväg. Att träna är verkligen att vara i nuet, och det var SÅ SKÖNT att få anstränga sig fysiskt. Jag mådde otroligt mycket bättre efter passet än innan. Hjärnan rensades, kändes det som. Det här är något jag verkligen BEHÖVER i mitt liv. 💪🏻✨

Mamma är ju dessutom i stan och kunde ta Tintan, så jag behövde inte ratta med henne heller vilket var skönt. Två gånger i veckan vill jag komma iväg och träna. Ser fram emot mitt och PT-Roberts mål – att göra mig till en ukrainsk kulstöterska! 👊🏻💥👹

6
70

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00