Mina tankar om filtrerat vs ofiltrerat

Foto 2018-07-01 18 51 59

Hej hörrni. Vad fint att mitt förra inlägg fick så många att må bra. Härligt att det blev så uppskattat! Hoppas att fler influenciska mänskor hänger på. Jag är ju precis som alla andra en smula hjärntvättad, jag behöver också påminnas om det där jag redan vet – att perfektionen inte existerar. Att den SÅKLART bara är en sida av alla tusen vi mänskor besitter. 🌟

Foto 2018-07-01 18 51 54

Fick några reflektioner kring det här med ”glambilder”. Någon skrev att hon varit på vippen att avfölja mig på grund av att jag känts för glammig, någon annan funderade kring om antal följare/samarbeten skulle öka eller minska om jag postade fler ofiltrerade bilder. Intressant tycker jag.✨

Foto 2018-07-01 18 51 41

Och svaret är att – jag vet inte. Och det spelar heller ingen roll tycker jag. Jag kan bara vara jag, och jag kan bara fylla mina kanaler med det som jag tycker om, det jag tycker är viktigt, roligt att producera och dela med mig av, det som jag själv skulle uppskatta och inspireras av. Kanske skulle jag få fler följare av att publicera fler ofiltrerade bilder? Kanske inte? Kanske skulle jag få fler följare av att publicera mera bebisbilder? Färre? Mer inredning? Ingen inredning? Bikinibilder? Mera rumpa? Mer diskbänksrealism? Cleanare filter? Inget filter? Annat filter?

Man kan fundera i all evighet på sånt där (lätt att göra det också, om detta nu är ens jobb), men jag försöker att hålla mig helt ifrån det faktiskt. För om jag skulle börja modellera mitt innehåll efter vad jag trodde skulle få flest likes, då skulle jag vara illa ute. Även om det innebar att jag skruvade innehållet mot ett mer ofiltrerat håll. För det är inte jag.

Foto 2018-07-01 18 51 30

Jag VILL publicera fina bilder. Jag VILL dela med mig av min klädglädje, mitt intresse för inredning och mitt nörderi när det kommer till hudvård. Och smink är kul! Tycker jag. Men. Jag vill OCKSÅ dela med mig av att allt inte är perfekt hela tiden. Att jag är ledsen då och då, att allt inte alltid blir som det är tänkt, att vi i familjen mår dåligt, att jag känner mig otillräcklig, trött, ful och som en dålig mamma ibland. Precis som alla andra.

Lägger jag upp en serie outfitbilder försöker jag allt som oftast få in en bild som egentligen skulle vara en sån där som man ”valde bort”. Och i inredningsinlägg slinker jag in en stökbild med jämna mellanrum. Jag vill inte måla upp en verklighet som inte existerar. Jag vill visa MIN verklighet. Men i den ingår ”glam”. För att jag tycker om sånt. Jag vill dela med mig på ett sätt som jag själv tycker är roligt, och som jag själv skulle uppskatta. Vill vara den där mixen mellan filter och ofiltrerat om vi så säger. Inspirera, men såklart också visa min mänsklighet. Vara PÅ RIKTIGT. Även om jag tycker om fina saker, roliga kläder och vackra bilder. Det ena behöver inte utesluta det andra tycker jag.

Magiska Cissi Wallin skrev det så bra på sin Inspirationstagram i morse när hon lackade ur på andra influencers som inte använder sina stora plattformar till annat än att tipsa om energidrycker och ge rabattkoder på plastikoperationer: ”Man KAN kombinera härliga bilder på outfits, bäbisar och träning med något slags engagemang för en bättre värld!”. Och nu gör jag på intet sätt något anspråk på att vara lika viktig som Cissi (för JA, hon gör en sån FANTASTISK insats, varje dag 💪🏻💥), men min ambition är ändå att leverera både ytligheter och djupheter i mina kanaler. Det är den mix jag själv tycker bäst om, och därför det jag kan göra bäst.

Hoppas ni vill fortsätta hänga med mig i min mix, och vill ni ha annat innehåll finns det ju en massa lysande mänskor därute att följa. Tänker att det viktigaste är att vi som följare ser till att VÅR mix av innehåll vi konsumerar är hälsosam. Rensar flödena från sånt som stressar, lägger till mer av det som får oss att må bra och acceptera oss själva. Så det är båda sidors ansvar tror jag, att det ska bli bra det här influenceriet. 💘

 1. Alltså, ja. Det var därför jag fastnade i din kanal för 8-9 månader sedan när Tintin var Basilika och min bebis ännu bara var lillebror i magen. För att du lägger upp det du gillar och tror på. För att du tar snygga bilder och följer upp med väldigt matnyttigt och klokt innehåll.

  Så kul att du ville spinna vidare lite i ämnet.
  Bilderna till detta inlägg kunde ju för övrigt inte pricka en bättre dag. Haha, lyser upp vilken grådassig dag som helst! 😉

 2. Hej! När ni gjorde NIPT, gjorde ni den fullständiga provtagningen eller grundprovtagningen? Vi står inför det valet med andra barnet. Tacksam för svar!

 3. JAG tycker PERSONLIGEN att det är SUPERDUPERTRÅKIGT att läsa bloggar eller scrolla på instagram och bara se iscensatta och stageade bilder! Jag föredrar 100 ggr och vill se RIKTIGA vardagsbilder!

  Även om man fattar att de iscensatta bilderna ligger så mkt redigering osv bakom, så tycker jag ändå inte att de är de mest fina och charmiga bilderna – utan de ICKE redigerade, spontana, ofiltrerade VARDAGSBILDERNA – DE är det som tilltalar MIG! =) Kram!

 4. Många kloka och tänkvärda ord. Det du fångar i din text kan alla ta till sig av. Oavsett om man är influenser eller inte.

 5. Älskar verkligen att se dina fina och färgsprakande bilder! Det gör en direkt glad och så peppad på livet!!💃 Men skulle även älska att se ”ditt liv”, med vardagliga bilder även om man ser mycket ”riktigt” på din story💕

 6. Jag tyckte du var ofiltrerad och ärlig i din graviditets serie denna gången. Du berättade så bra och odramatiskt men ändå ärligt och känslosamt. Framförallt när du faktiskt mådde skit, men ändå såg framåt! Det gillade jag.

 7. Jag älskar dina bilder med filter… och utan 😁 Vet ju att världen inte ser ut riktigt som med det fina filtret, men tar man på sig ett par rosa brillor så kan man ju få filter på sitt eget liv också (bokstavligt eller imaginärt) 😎✨👌🏼 När man var liten gick man ju runt med ett konstant filter på världen tycker jag, och det skadar väl inte att låtsas lite även som vuxen 🌈💫🦄😊 Kan ibland behövas i havet av alla dåliga nyheter som man lätt kan drunkna i annars. Nyhetskanalerna skulle f.ö behöva byta lins då och då för där är det ju bara jämmer och elände… Viktigt att få veta vad som händer i världen, men det gäller även goda nyheter!

 8. Älskar dina bilder och din kombination av ofiltrerad och filtrerat. Själv tilltalas jag av fina bilder och tröttnar fort på konton med för mkt vardag och enbart oredigerade mobilbilder. OCH du är bästa bloggaren jag någonsin läst som skriver så FRUKTANSVÄRT bra!! Du är ju helt otrolig på att uttrycka dig i skrift, i din blogg finns alltid bra och genomtänkt innehåll, även när det bara är ett kortare snabbt inlägg! Älskar variationen du bjuder på, och inspirerade bilder! Fortsätt med det du gör det inspirerar, väcker ofta bra tänkvärda tankar och peppar!! Och som visar många vinklar och åsikter ofta! Tack för grym blogg!

 9. Jag gillar att du både ha filter på bilderna men också är ofiltrerad! En härlig kombo. Äkta och öppen. Gillar verkligen att följa dig både här, i podden och på insta. Läser er bok här hemma och den lyser av inspo och pepp! Jaaaaaaa!😍🤩Fortsätt som du är, du är grym!💕

 10. Vanja! Jag är snart 28 och har inga egna barn men som jag älskar din blogg och instagram!
  Du får mig att le och må bra och jag tycker att dina flöden även visar något genuint och sympatiskt. Helt amazing!
  Och som en person som gärna klär mig i svart, svart och svart så har jag faktiskt vågat på att köpa kläder med färg på! Och det är du en stor del av, tack!
  Er bok står även på önskelistan! 😃 Håller tummarna att tomten kommer med den!

  1. Jag håller verkligen med ovanstående!! Både du o Jossan har fått mig att våga bära mer mönster och färgglatt- och det är jag SÅ glad för!💘🦄🌻⚡️

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..