ANNONS

Hårfri sommar 2019?

/

IMG_2625

Men hej hej, i dag har Lady Gaga tagit över el bloggo! 👋🏻😜 Närå. Varför ser jag ut såhär då? Jo – för ett drygt år sen inledde jag ÄNTLIGEN något jag velat göra sen väldans länge – ta bort hår med hjälp av laser. ⚡️

Jag hade funderat på detta i ett flertal år men aldrig fått ändan ur vagnen. Jag AVSKYR att lägga tid på denna satans epilering/vaxning/rakning och har tänkt såååå många gånger på all den tid man ju måste spara (i resten av sitt liv!) om man tar bort håret FOREVER med laser.

Och JAG VET. En enkel lösning är såklart bara att strunta i att ta bort det. Och jag VET givetvis också att jag blivit hjärntvättad av samhället till att tänka att kvinnor inte ska ha hår någon annanstans än på huvudet. Sunkigt, absolut. Och kanske är jag en vek svagis som fallit för detta, men jag känner att jag verkligen drar mitt strå till stacken vad det gäller olika typer av kvinnofrågor, så ni får helt enkelt förlåta mig för att jag inte går i bräschen på just det här området. Ni som blir arga på mig får sluta läsa nu, och ni som blir nyfikna på det här med hårborttagning ska få lite mer matnyttig info.

ladda ned (1)

Hursom. Strax efter att jag gjort min första laserbehandling (det krävs olika många beroende på ens hud/hår) blev jag på smällen. Och medan man är preggofierad + när man ammar får man inte göra de här behandlingarna. Så då stannade liksom processen av.

IMG_2627

Men! För två månader sen var jag tillbaka. Ingen preggomage, ingen amning. Nu JÄKLAR skulle det lasras! Ben, armhålor och bikinilinje. Istället för att slippa den sabla rakningen/epileringen till sommaren 2018, satsar jag nu på sommaren 2019 istället. SKA BLI SÅ SKÖNT. 🙌🏻

IMG_2632

Jag går till Carolina på Nordiska Kliniken, det är även hon som gör mina ansiktsbehandlingar. En redig grymming! 💝 Förra gången jag skrev om det här dök det upp ett gäng frågor från er. Jag svarade på dem i ett inlägg, länkar det här så att ni kan gå in och läsa om ni vill.

I dag kl 14 ska jag tillbaka till Carolina, det blir alltså min tredje behandling. Och även om jag kommer behöva fler behandlingar (man får bort ca 20% av hårväxten varje gång) så är det redan en väldigt stor skillnad. Eftersom man ska raka sig innan lasrandet gjorde jag det i morse. Då slog det mig att det var evigheter sen jag gjorde det sist. Har väldigt snabb hårväxt annars och ganska grova strån, så jag får stubb efter bara några timmar. Men nu – SÅN skillnad. Har alltså inte känt behov av att raka bort något på flera veckor, eftersom jag inte märkt av att håret varit där.

IMG_2635

Förra gången jag var där köpte jag även med mig ett nytt dagserum från mitt favorithudvårdsmärke NeoStrata (SÅ BRA! 🙌🏻) och sen fick jag en kräm att testa som ska hjälpa till att underlätta fin ärrbildning. Har kört den då och då de senaste två månaderna, men tycker att mitt ärr redan var så pass fint. Känner inget direkt behov av en kräm, smörjer in mitt ärr varje morgon med hudkräm och ger 30 sekunders massage, det ska hjälpa till med blodflödet och därmed ge snajdigare ärr vad jag förstått.

Men om man vet med sig att ens hud inte brukar läka ihop så fint efter sår etc så kan man man absolut testa den där krämen. Den är skapad av samma mänskor som står bakom NeoStrata (det var de som upptäckte AHA-syrorna och deras magiska effekter på huden, så det är skarpa skallar) så vill man testa en kräm speciellt framtagen för fin ärrbildning känner jag mig trygg med att rekommendera den.

Hursom – nu ska jag pilla i Tintan lite lurre (ska testa burkmat för sexmånaders – speghetti å köttfärssås, spännande!), sen blire lasring för hela slanten! ⚡️

5
18

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00