Äntligen en klassisk vlogg!

Goder morgon såhär på Lucia! Bidrar till julstämningen genom ovan vlogg – en riktigt klassisk sådan som jag vet att många av er efterfrågat. 😚 Häng med på det vi gjorde i helgen, när Iggy bland annat träffade en (fejk!) tomte! 😜🎅🏼

 1. Amanda skriver:

  Hej!!!! Vart är Tintins gula tröja ifrån? Verkligen suuuuuperfin!!! 💛🧡💛

 2. Cecilia skriver:

  Hej Vanja,

  Till att börja med vill jag verkligen säga stort TACK för att du delar med dig så generöst av dina upplevelser kring graviditet, förlossning och bebislivet.
  Jag har en liten fråga kring kejsarsnitt som jag haft svårt att hitta svar på. Man pratar relativt mycket om de problem man kan få på lång sikt efter en vaginal förlossning, tänker då på t.ex. kissinkontinens, hemorrojder, smärta eller minskad känsla vid sex osv osv. Hur är det med planerat kejsarsnitt? Upplever du några av dom problemen ovan? Jag har inga barn än men börjar väl fundera lite på det och är inne på just planerat kejsarsnitt. Det finns ju en hel del shaming där ute, så jag har inte vågat nämna för någon att jag faktiskt vill göra det för att minska risken för alla dessa tråkiga och behagliga konsekvenser som man får leva med resten av sitt liv. Om jag skulle säga det högt är jag säker på att dom flesta hade tyckt att jag var världens största ego. Eller har jag helt fel? Som jag förstått det godkänns oftast planerat kejsarsnitt för dom som är rädda för smärta och kanske inte har min rädsla.

  Ledsen för ett superlångt meddelande.
  Kram!

  1. hej fino. Förutom att jag tyvärr åkte på en hemorrojd i slutet av graviditeten med Iggy (just de har ingenting att göra med om man väljer att föda vag eller med ks) så upplever jag faktiskt noll förlossningsrelaterade problem. Obs obs att alla förlossningar är olika (även ks såklart) och att jag bara kan tala för hur JAG mår och hur MIN upplevelse var, men jag har inga som helst problem relaterade till mina kejsarsnitt. Jag är också frisk, har bar läkkött och är allmänt en sån som inte blir så himla sjuk, som inte mår så himla dåligt etc etc så mina förutsättningar att inte få några problem var nog väldigt goda. Alla är vi ju olika, och givetvis finns det de som fött med ks som upplever problem, och såna som är som jag som inte märker av sina snitt alls. Så det är högst individuellt. Mina skäl till att önska snitt var dels grav förlossningsrädsla men också rädsla för och ovilja inför att leva med de eventuella biverkningar som en vag förl kan ge ( t ex de skäl du uppger). Vi ä’r många som känner såhär och det är inget att skämmas över. Tvärtom är det vansinne att man inte pratar mer om de skador som kvinnor lever med i resten av sina liv, pga vag förl. Skador som borde kunna repareras med en bättre eftervård. Lyssna på de poddar jag varit med i etc etc så får du mycket info och kött på benen, har sammanställt en massa bra info i detta inlägg: https://blogg.mama.nu/vanja/2018/03/15/argument-for-att-fa-ett-planerat-kejsarsnitt-beviljat/ Kram!

  1. Lina skriver:

   Tar mig friheten att komma med en kommentar. Problem med inkontinens och bäckenbotten kan man få oavsett förlossningssätt då graviditet i sig påverkar. Tänker det är viktigt att försöka skaffa sig en så nyanserad bild som möjligt eftersom det, som Vanja också påpekar, finns risker med bägge sätt. Viktigt att känna sig trygg tänker jag. Hoppas du får bra stöd, vad du än landar på som känns rätt! 😊

 3. Hej Vanja,
  Kan inte du snälla prata om ”att göra bort sig på fyllan”…
  Jag har fruktansvärd ångest från ett par helger tillbaka där jag (enligt min mening) gjorde bort mig. Det känns egentligen så absurt att alkoholen kan ta över ens förstånd/personlighet – jag var inte jag!
  På sociala medier eller vänners Facebook känns det mest som att människor romantiserar ”fyllehistorier” som något galet, positivt, coolt eller liknande. Det är sällan folk tar upp både den kemiska och mentala ångesten det kan ge….

  P.S.
  Jag dricker sällan mängder men den här gången blev det lite för mycket helt enkelt…

  1. Å, lider med dig! Känner till den där ångesten alltför väl alltså. 🙁 Och absolut, ska skriva något om detta. KRAM!

 4. Karin skriver:

  Bästa på länge!

 5. Anna skriver:

  Hej Vanja! Nu i musikhjälpens tider, har du och jossan funderat på att typ buda ut en lunch med er där ni bjuder på livsstilstips? 😀 😀
  Bara en idé som väcktes i mig idag av nån anledning. Tror ni säkert skulle kunna få in en del till ett ju väldigt bra ändamål 🙂

  Kram

  1. SÅ BRA IDÈ! Men just nu får vi inte ihop mer jobb rent tidsmässigt. Så trixigt att hinna med ”bara” det som görs nu, med bebis, barn, föräldra”ledighet” etc. Men kanske att vi kan erbjuda detta nästa är? Så sjukt bra idé verkligen! TACK! <3 Ska inte glömma!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..