Så sabla stolt över mig själv!

IMG_7337

HURRA! I dag var det sista gången på gymmet innan julledighet, och jag avslutade denna (mitt livs första! 😭🙌🏻) träningshöst med att ta personbästa i marklyft – 45 kilo (spana in lyften på stories)! 💪🏻💥

Jag är så enormt stolt över mig själv. Dels för att jag ÄNTLIGEN visat min kropp tillbörlig respekt att inte längre ta den för given, men också för att jag fixat detta – trots den lilla medstjälparen Tintelino som varit min ständige gymkompis. Att träna utan bebis hade såklart varit SÅ MYCKET enklare. Bara att ratta sin unge till andra sidan stan en angiven tid två gånger i veckan är lite småbökigt. Men att sen lyckas träna effektivt i en hel timma samtidigt som man ser till att denna unge är mätt, belåten, har torr blöja med mera med mera – ja, det innebär att man tar sig upp ett snäpp på bökskalan. Och att duscha sen? He he… Jaaaa, jag är en MÄSTARE på att duscha snabbare än blixten kan jag säga. 😅

Kort sagt – det hade varit SÅ mycket enklare att strunta i träningen, återigen. Men ICKE SA NICKE! I made it WERRRK! 🙌🏻🙋🏼‍♀️

IMG_7358

Och det bästa av allt är att jag nu verkligen börjar känna mig starkare. Tydligast är det när jag plockar upp Tintan från golvet upp i famnen, och när jag sätter mig upp i sängen på natten för att tillreda en flaska semp. I början av hösten kändes de där situpsen i sängen för att tillreda/mata rätt så rackarns jobbiga. Nu tänker jag inte ens på det – jag SÄTTER MIG BARA UPP. Att dra vagnen uppför trappor etc är också lättare numera. Och det är det som är så magiskt – att den här styrkan som jag och PT-Robert håller på att bygga upp faktiskt hjälper mig i min vardag. 🎉

IMG_7377

För någon timma sen lämnade jag Tintan med faster Oliven och kusin Essa. Niklas mår inte så bra och har svårt att ha Tintan just nu. Som tur är har farmor Barbro kunnat hjälpa oss en del den senaste veckan så att jag kunnat få några timmar för att stöka undan jobb och annat.

Niklas sömn är tyvärr piss just nu och det påverkar oss alla så mycket. Mest av allt Niklas såklart, men det spiller ju över på hela familjen. I dag ska jag maila en barnvaktstjänst, för vi behöver verkligen hjälp. 😞 Längtar så GALET mycket efter att få flytta, så att vi kan bygga den där sovbunkern. Så genomorättvist, att något så basalt som sömn inte funkar. 💔

 1. Maria skriver:

  Wow, grymt jobbat!! Imponerad av dig! 🙌🏻👏🏻 En fråga, har Niklas provat tyngdtäcke? Frågar då jag själv är sugen på testa ett, intressant att höra andras erfarenheter.

  Kram och God Jul!! 🌲❤️

  1. Tack gullo. Yes, han har provat det. För honom funkade det inte alls, kändes obehagligt och skavde. Men det funkar toppen för många andra så testa tycker jag. Går att hitta billigare på Blocket. <3

   1. Maria skriver:

    Tack för svar! Bra tips med Blocket! God Jul fining! ❤️🌲

 2. Stina skriver:

  Usch vad jobbigt för både honom och dig! Vet hur det är att vara utan sömn … Har han fått prova melatonin?
  Styrkekramar❤️

 3. Amanda skriver:

  Alltså jag är så jäkla imponerad av dig Vanja. Och om du lyckas träna trots ett fullspäckat schema med jobb och barn samt att du tar MED dig din bäbis till träningen, vad har då jag för ursäkt?! Det blir väl att jag trängs med alla andra som tänker likadant i januari men ”fuck it” 😉 Våra fina kroppar förtjänar ju att må bra och vara starka! 💪🏼

  Tråkigt att Niklas har det tufft nu… Förhoppningsvis kan ni fokusera på flytten och hur mycket bättre det blir efter den. Skickar lite hopp till familjen ❤️

 4. Åsa skriver:

  Imponerande och väldigt bra jobbat av dig att träna så bra och samtidigt ratta baby samtidigt!

 5. Sofie skriver:

  Usch jag vet hur det är. Med också av Insomni förr. Har han fått professionell hjälp någonstans ifrån? Jag blev tvingad av min läkare att börja gå på en ”sömn-kurs”. Det låter skittöntigt och det var det bitvis också. Som ett AA fast för sömnlösa, typ (AA är såklart inte töntigt men det kändes töntigt att sitta där och ”Hej jag heter Sofie och jag är trött”). Hur som helst fick jag ändå med mig en del verktyg och sen löste det sig självt när jag blev gravid. Plötsligt sov jag som aldrig förr! Tack och lov har det hållit i sig även post graviditet.
  Hoppas han får sova bättre snart och att du kan få lite avlastning! Måste vara sjukt tungt att rädda allt ensam så all cred och kramar till dig! 💗

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..