Det här var den bästa julklappen vi kunde få

Innehåller en annonslänk

DSC03992-2

Okeeeeej. Då var det dags för det superdupermegalånga inlägget om julafton nummer två! You know the drill: sätt er bekvämt, plocka fram en (stor) kopp kaffe, luta er tillbaka och lääääääs. (Men våga inte somna! ☝🏻😜)

DSC03591

Med mammas och Pärs hjälp tryckte vi in extrabord och extrastolar som de haft med sig i Bara vara-rummet. Jag lyckades duka så att 12 personer skulle kunna sitta bekvämt.

DSC03593

Planen var att de vuxna skulle sitta härinne, och de sex kidsen i köket.

DSC03624

Vi körde knytis. Våra bidrag var quornbullar, quornkorv, potatis, bröd, smör, rödkålssallad, glögg, peppisar, rödtjut och Niklas MAGISKA halstrade lax med dragon.

DSC03642

Runt kl 13 trillade gästerna in. Alla hade gjort sig extra julfina, det var himla mysigt faktiskt. Iggys kusin Hajen hade världens fräsigaste frisyr i form av en ren (ni skymtar den röda mulen på andra sidan knuten). ❤️

DSC03663

Kidsen hjälpte till att lägga klapparna under granen. LYXEN att få två julaftnar! 😍 Kommer faktiskt en hel del braiga grejer med att vara skilsmässobarn och ha en stor och brokig familj. 👹

DSC03681

Alla hjälptes åt att duka upp maten i köket, här ser ni skattens magiska dragonlax. Fanns inte ett spår kvar av den när lunchen var över. Bra betyg. Sillar, gravlax, revbensspjäll, köttbullar, prinskorv, skinka, ännu mera lax och vaktelägg (mamma som tagit med sig, en granne som har vaktlar) fanns också att gå loss på. NOM! 😋

familia

Självklart gick min plan om ett barnbord i köket i stöpet, så det slutade med att vi lyckades knöka in ännu ett extrabord i Bara vara, och så satt allihop där. 18 pers, phu! 😅 Men det gick oväntat bra. Kidsen var ju inga långätare heller, så efter tio minuters glufsande på prinskorvar och köttbullar slank de iväg. Då fick vi vuxna plats med god marginal.

DSC03904

Efter lunchen körde vi fika och klapputdelning. Tintan var taggad! Och så fin i sin julklänning och sina små mockasiner. 😭

DSC04000

Jag kände mig superfin i min klänning från Stories. 💃🏼✨

DSC04007

Hade mina strutsörhängen från Pantolin Fine Jewellery i öronen (min julklapp till mig själv ✌🏻).

DSC03713

Mammas man Pär fick agera klapputdelare. 🎅🏼

DSC03637

Min fantastiska bror Markus. 💝

DSC03718

Min fantastiska bror Tomas. 💝

DSC03730

Iggy fick lego, alltid en rackarns bra present. Han har blivit superduktig på att bygga och kan pula ihop det mesta på egen hand nu. 💪🏻

DSC03720

Av mormor fick Tintan – ja, vad tror ni när ni läser dikten?

DSC03724

Leopard å fluff såklart! Sånt som mamma äääälskar. 😍🐾

DSC03795

Mormor fick det som stod högst upp på hennes önskelista – inramade teckningar från barnbarnen.

majs

Det var så himla mysigt, alla fick plats utan problem.

DSC03779

Baby Tinta fick en spargris som det stod Super Girl på – bra där! 💪🏻✨

DSC03704

Vi gick loss på choklad (tycker den nya designen på Aladdinasken är hiiimla snajdig faktiskt 😜💁🏼‍♀️), och på mormors hemmagjorda julgodis. Fudge, vaniljkolor och saffranskolor. SÅ GODA! 🙌🏻

DSC03874

Det är så kul att mamma är så kreativ av sig. Så ofta jag säger till Iggy att ”Den här har mormor gjort” om nåt vi har hemma. Kan vara en keramikskål, dricksglas, äppelmust, marmelad, godis – ja, en rackarns massa grejer gör hon denna mormor. ❤️

DSC03838

Tinta ❤️ mormor.

DSC03820

Pär och pappa snickesnackar.

DSC03782

Jag må se ut som en Stepford Wife på den här bilden, men jag mådde SÅ bra hela dagen och hela kvällen. Det blev verkligen inte alls stressigt. Alla hjälpte till, barnen lekte på bra med varandra och vi vuxna kunde hänga. Jag är redan taggad på att få hosta nästa jul i vindslyan! Där får alla plats utan problem. 🎉

DSC03772

På något magiskt vis lyckades Niklas pricka in FYRA bra nätter i rad nu över jul dessutom, så han har kunnat vara med och verkligen DELTA. Bästa julklappen! 🙌🏻😭❤️ Vi trodde inte det fanns en chans att han skulle palla med den här extrajulen, så planen var att han skulle kirra laxen och sen slinka ut till farmor Barbro. Men han mådde bra, kunde vara med hela dagen och kvällen – och faktiskt även tycka att det var trevligt. Så tacksam för det.

DSC03812

Efter klapputdelningen lektes det med de nya leksakerna…

DSC03741

…min syster Mini gosade med sin pojkvän Felix…❤️

DSC03852

Pappas fru Pia snickesnackade med min mamma…

DSC03825

…det bjöds på vattenpaus för den minsta…

DSC03877

…och lekstund med morfar och moster Mini! 😍

DSC03857

Har man ingen öppen spis får man köra tevens ”brasmys”! 😂🔥

DSC03983

Runt 19-snåret hade nästan alla slunkit hem, och vi klev på legobyggandet.

DSC03881

Jag är så ENORMT tacksam för den här dagen och kvällen. Alla kunde komma (så sjukt sällan vi lyckas få hela denna brokiga skara till en och samma plats), alla högg i och hjälpte till vilket innebar NOLL stress (yes, på riktigt! 🙌🏻), alla hade trevligt och känslan av att behöva prestera eller styra någon slags perfektion var obefintlig. Det fick bli vad det blev – och det blev så rackarns himla BRA. Bästa julklappen i år. ❤️

 1. Amanda skriver:

  Åh vilken toppenjul! Jätteglad för er skull ❤️❤️❤️

 2. Sofie skriver:

  Du var så fin i klänningen att jag var tvungen att köpa den 🙂 Tack för inspirationen och gott nytt år!

  1. Å men vad kul att höra! <3 KRAM och gott nytt år på dig med! 😀

 3. Ia skriver:

  Ser så mysigt ut! Ska anamma det synsättet i min familj också. Har de senaste åren känts som att ribban höjts hela tiden och nu kan vi knappt ses utan att det ingår hemlagad trerättersmiddag. Så stressigt ju! Vi älskar att hänga med varandra och har så roligt men det bli för mkt fix och trix runtomkring. Så tack för inspirationen!
  God fortsättning⭐️

 4. Malin skriver:

  God fortsättning😊 Jag blev så glad att Niklas fått sova så han också fick njuta av er fina familj och julen. Verkligen så glad för er skull för jag kan inte föreställa mig hur trixigt det är för er alla men mest Niklas såklart💞Min lilla familj ska flytta hem till Sverige efter 9(!) år i USA så vi ser så fram emot julen med familj nästa år🙌😍🎄 Tack för din härliga blogg bästa Vanja 😘😘😘

 5. Johanna skriver:

  Åh så fint julfirande ni fick ihop, vilken fantastisk julklapp för er alla att Niklas mådde så bra att han orkade med allt stök som en jul innebär. Har själv med en höst som inneburit föräldrar som blivit utbrända och familjemedlemmar som hamnat på sjukhus fått en ännu större respekt och tacksamhet över hälsan. Under högtiderna är det alltid som jobbigast att man inte har det ”som alla andra på instagram har det”. Älskar att du är så transparent som du är i alla dina medier, inspiration för mig är när man vågar visa verkligheten och inte bara den fina buketten med blommor. Mixen du delar med dig av är toppen, tack och gott nytt år!

  1. Mmm, hälsan alltså. Viktigast av allt. Hoppas din familj får må bättre 2019. <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..