ANNONS

Årssammanfattning 2018

/
Innehåller annonslänkar
vanja wikström jumpsuit Lindex 3

I dag är det nyårsafton (då jag för övrigt tänker rocka ovan jumpsuit – som nu är på 50% rea – med denna genomskinliga glittertopp under 💁🏼‍♀️), och det betyder att det är tid för el bloggos årliga Årssammanfattning. Nu kör vi!

Gjorde du något 2018 som du aldrig gjort förut?

På det personliga planet: Ehhh, blev tvåbarnsmorsa! 😅

Kolla vad liiiten Tinta var! Men man ser ändå att det är hon tycker jag.

På jobbplanet höll jag i mitt livs första bloggevent (när man bjuder in sina influencerkompisar till en frulle/lunch/middag i samarbete med ett varumärke). Det var superkul, men också lite nojigt om jag ska vara ärlig. Jag kände mig lite som när man var i tonåren och skulle ha fest, typ – vilka skulle tacka ja? Var man poppis nog för att få dit tillräckligt med folk? Som tur var gick det bra, med fina mänskor som kom och vi hade en härlig morgon. Phu.

I Sri Lanka snorklade jag för första gången (hade testat en snabbis i Costa Rica för en massa år sen, men det räknas knappt). Simma med en havssköldpadda på Turtle beach var MAGISKT. ✨

josefin och vanja bok livsstilsbibeln 6

Tillsammans med Jossan skrev jag mitt livs första bok: Livsstilsbibeln. 💝 Så oerhört stolt över den, och att vi lyckades ratta ihop den utöver allt annat både hon och jag gjorde i våras. Plus det faktum att jag var smällgravid.

Jag var på omslaget till inte mindre än TVÅ tidningar (hur gick DET till? 🤭). Dels Family Living som gjorde ett Hemma Hos-reportage hos oss…

 5ba216cd66cc2 5ba216cd66d08vanja wikstrom tidningen mama 2.jpg

…dels tidningen Mama. Overkligt, faktiskt. Märkligt att det känns så eftersom jag är ganska van att se mig själv i alla möjliga och omöjliga mediasammanhang nuförtiden. Men det ÄR något speciellt med att vara på omslaget till en tidning. Det känns liksom…på riktigt. Väldigt roligt att ha fått uppleva. 💘

Genomdrev du någon stor förändring?

Att jag började träna med PT och INTE SLUTADE måste vara den allra största förändringen jag gjort. Jag började ju hos PT-Robert när jag blev på smällen, och…

IMG_7337

…ett år senare är jag fortfarande igång! SÅ STOLT över att jag äntligen börjat investera i min stackars kropp som jag alltid tagit för given.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

Trodde att alla mina vänner var färdigavlade vid det här laget. Men min kompis Helene hade den oerhört goda smaken att styra upp en bebis som är nästan precis lika gammal som Tinta (vilket inneburit en massa härligt häng! 🙌🏻) och sen blev min fina vän Viktoria gravid i somras. På bilden ovan träffade hon Iggy för allra första gången. 😭😍 Tänk att hon kommer ha en sån mini i armarna igen om bara några månader. Och tänk vad jag ska gossa med henne (bebisen alltså, även om Picklan också kommer få sig en rejäl dos kärlek 😜) – och TÄNK vilken bra kompis till Tinta det kommer att bli! 🎉

Vilket datum från år 2018 kommer du alltid att minnas?

Den 23:e april när Tintin Basilika Wikström Malmqvist föddes blir ju svårt att glömma. ❤️

Dog någon som stod dig nära?

Nej. ❤️

Vilka länder besökte du?

I januari var vi i Sri Lanka. Den genomljuvligaste resa jag varit på av det slaget. Läs min Sri Lanka-guide här!

I juli var vi som vanligt några veckor i Villa M i Portugallien.

IMG_3771

Och i oktober var vi tillbaka i Portugallien. Den här gången för att fira att Oliven och Mackanrackarn slagit till på giftermål.

IMG_8434

De nygifta! 💘

Bästa köpet?

pimp my plugs

Mina airpods. Sen jag köpte dem har de gått varma i mina öron i princip konstant. BÄSTA sällskapet på alla barnvagnspromenixer, alt när man skrotar runt hemma. Älskar, älskar, ÄLSKAR dem. 🙌🏻

Gjorde någonting dig riktigt glad?

Lite uppenbart att svara ”Tintans födelse” måhända, men det får nog ändå bli mitt svar. 😜 Blev ju riktigt rackarns glad av den kan man väl lugnt säga, även om jag bölade (glädjetårar) som en rackarns gris under kejsarsnittet. Läs förlossningsberättelsen här! Här kan ni se förlossningsfilmen!

Saknade du något under år 2018 som du vill ha år 2019?

Under 2017 kom ju min efterlängtade TID faktiskt tillbaka. Inte helt såklart, men den mesta tid jag haft sen jag blev mamma 2014. Iggy blev alltmer självgående och allt det där som var trixigt att göra de första småbarnsåren var nu nemas problemas. När vi landat en stund i den härliga känslan passade vi på att styra upp en till marodör. 😜

Skämt åsido, i och med Tintans ankomst under 2018 så åts ju tiden upp igen såklart – och det med råge. Mycket mer än förut, eftersom det nu fanns två kiddelinos i bilden istället för ett. Eftersom Niklas sömn dessutom blivit så mycket sämre är det också något som äter upp min tid. Mår han för taskigt så behöver jag ta Tintan även de timmar som egentligen ska vara ”mina” att spendera hur jag vill. Det är kämpigt ska jag erkänna.

Jag räknar med att det kommer fortsätta kännas kämpigt ett bra tag till. Förhoppningen är att Niklas sömn blir bättre i och med flytten i mars, det kommer innebära att jag får mer tid för mig själv. När Tintan börjar på föris i augusti 2019 frigörs såklart ännu mer tid, det kommer nog kännas väldigt skönt – även om jag inte direkt längtar dit. Får jag bara avlastning de timmar som det är tänkt (jag och Niklas delar upp våra dagar så att vi tar Tintan lika mycket var) så är det tillräckligt. Men när de äts upp på grund av dåligt mående på Niklas håll så blir det inte bra. Jag har ett enormt stort behov av att vara för mig själv, ett behov som i princip helt sätts åt sidan just nu. Men eftersom jag gjort en barnresa innan så vet jag att tiden kommer tillbaka. Det är kämpigt på den fronten nu, men man får försöka uppskatta allt det andra som är så fint – och som BARA finns nu, när Tintan är såhär liten.

Känner att jag överlag är mycket bättre på att uppskatta allt kring bebislivet den här gången. Dels för att jag inte behöver ödsla energi på att noja över sånt jag redan lärt mig barnrunda ett, dels för att jag också vet hur fort de här åren ändå går. ❤️

Vad önskar du att du gjort mer?

IMG_0440

Vet ni vad? Jag tycker faktiskt att jag haft ett RACKARNS BRA ÅR på de flesta plan, så jag har nog inte så mycket att tillägga här tror jag. Känns faktiskt helt fantastiskt att kunna svara det.

Tidigare år har jag svarat ”Önskat att jag rört på mig mer, varit snällare mot min stackars kropp” (2014), ”Slappnat av och njutit istället för att bara klara av livet för att jag jobbat för mycket” (2015), ”Träffat mina vänner” (2017). Så otroligt glad och stolt att jag faktiskt lyckats få bra balans på alla dessa tre ting ovan år 2018. ✌🏻

Vad önskar du att du gjort mindre?

Scrollat på Instagram i sängen innan jag somnar. Onödigt värre då det mesta jag scrollar förbi inte ger mig nåt, dessutom behöver jag mina timmar i sängen (SOVANDES – inte scrollandes) mer än någonsin just nu.

Favoritprogram på TV?

True Crime och dokumentärer har varit favoriterna. Om ni inte redan gjort det så MÅSTE ni se ”36 dagar på gatan” som ni hittar på SVT (en kille lever som hemlös i Stockholm i 36 dagar, filmar de han möter och gör underverk för att visa alla som ser serien att de som lever på gatan är MÄNNISKOR, fina människor). Just nu ser vi också ”Escape at Dannemora” på HBO. FRUKTANSVÄRT bra och verklighetsbaserad serie om två fångar som flyr från ett fängelse i USA.

Bästa boken du läste i år?

Hoppas ju varje år att jag ska börja läsa igen, men tyvärr dröjer det nog ett tag till. Började i alla fall på Sapiens, men har nog inte kommit längre än 50 sidor.

Största musikaliska upptäckten?

Har lyssnat alldeles för lite på musik det här året (också), men med mina air pods kom en revolution, då kom jag igång igen. Lykke Li´s album ”So sad so sexy” har gått varmt. MAGISKT BRA PLATTA. ✨

Vad var din största framgång på jobbet 2018?

Att jag skrev en bok med Jossan var ju rätt fett tycker jag. Att podden gick som tåget och drog in stora sponsorer och bra med pengar (efter flera års gratisjobb…) kändes också bra. Att Babyloonz gjorde en licensdeal med Bulls Licensing var stort såklart, och att Lekis TV´s YouTube-kanal slagit nya rekord varje månad är fantastiskt.

Men den största framgången är att jag faktiskt kan leva på mina sociala kanaler. Det är världens roligaste jobb, och även om jag aldrig kommer vara den där som gör samma sak i tio år i sträck så känns det nästan som om jag bara börjat vad gäller det här influenceriet.

Största framgång på det privata planet?

IMG_8635

Att jag och Niklas lyckas hålla relationsskutan flytande trots kombon småbarn och extrema sömnproblem. Vårt teamwork går inte av för hackor.

Största misstaget?

Hmm, jag vet faktiskt inte. Är det förmätet att svara så? Men jag kommer faktiskt inte på något som känns självklart att svara här. Det är väl bra? EDIT: Kom på en grej här, men tror att det får ett helt eget inlägg istället. Kommer inom kort.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Jag har absolut varit gladare det här året. Tycker som sagt att jag fått till en rätt bra balans av familjeliv, umgänge med kompisar och träning.

Vad spenderade du mest pengar på?

 5b7ad18be303f 5b7ad18be3176vanja wikstrom 3.jpg

Jaaa hörrni – här får jag svara samma sak som jag gjort VARJE ÅR: utefrullar, utebrullar, utelurrar och utemiddagar såklart! SÅ BRA spenderade pengar! 🎉

Något du önskade dig och fick?

vanja

En FLICKA! 😭😍

Något du önskade dig och inte fick?

Att Niklas sömnproblem skulle bli bättre. 💔 Min ständiga önskan.

Vad gjorde du på din födelsedag 2018?

Eftersom jag hade fött barn en knapp vecka innan min 40-årsdag så var vi bara hemma och chillade.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?

Om Niklas sömn hade varit bättre, såklart. Önskar så INNERLIGT för allas skull att 2019 blir bättre på den fronten.

Vad fick dig att må bra?

Att jag lyckats vara mycket i nuet. Att jag njutit och njuter av min goda lilla bebis och min fantastiska (om än SÅ SABLA trotsiga) snart femåring. Att jag börjat träna på allvar och känner mig starkare. Att jag prioriterat bort jobb och prioriterat upp att träffa mina vänner.

De bästa nya människorna du träffade?

Att jag liksom återupptäckte min kompis Helene tack vare att vi fick barn samtidigt var väldigt kul och fint. På grund av bebisarna började vi hänga enormt mycket mer än vad vi någonsin gjort, och jag är SÅ GLAD för det. Hon är så sjukt smart och inspirerande och rolig och har varit en stor del av det här året. Jag, Iggy och Tintan hängde hela våren med henne, hennes bebis och hennes snart femåring Tyra. I somras hälsade deras familj på oss i Portugallien, och senast i förrgår var vi och såg Nötknäpparen ihop (Bounce-versionen på Subtopia – SÅÅÅ BRA! Ni MÅSTE SE DEN! Funkar för femåringar och uppåt, Iggy och Tyra satt som fastklistrade, vi vuxna med. 🙌🏻😍). Väldigt fint att kunna gräva där man står, och hitta guld som man kanske inte riktigt upptäckt förut. ❤️

Img 0110

Mest stolt över?

Att jag och Niklas och Iggy och Tintan har fixat den här första tiden som tvåbarnsfamilj SÅ PASS BRA! 💪🏻💖

Högsta önskan just nu?

Att det inte blir något krångel med flytten till vindslyan, och att Niklas sömn blir avsevärt bättre där.

Vad tänker du göra annorlunda detta år?

Alltså, eftersom jag ju uppenbarligen är rätt så rackarns nöjd med 2018 vet jag inte det känns som en så bra idé att göra en massa grejer annorlunda nästa år? 😂Jag tror nog mer på att behålla den balans och de bitar jag fått in i min livstårta under det här året. 👍🏻

Läs mer:
Årssammanfattning 2017
Årssammanfattning 2015

Årssammanfattning 2014

(…skrev ingen Årssammanfattning 2016 eftersom jag skämdes så innerligt över att jag FORTFARANDE inte hade fått ordning på min jobb/stressituation. Något som jag svurit att ändra på ända sen 2013.)

10
53

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00