Inte en sentimental cell i min kropp

IMG_7709

I dag har jag varit och rensat grejer på Drömmis. I går sågs jag och Jossan och delade upp alla prylar, och i dag har jag varit där och rensat bland allt småkrafs och packat ihop det jag vill ta med mig.

IMG_7708

Nåt som är skönt i såna här lägen är att jag inte har en enda sentimental cell i min kropp. Jag är helt ointresserad av att blicka bakåt (har inte kvar några gamla dagböcker, sparar inga av barnens bebiskläder osv). Jag vill framåt. Kanske är det ett tecken på att jag trivs så pass bra i min verklighet att jag inte känner något behov av att drömma mig tillbaka? Eller så är det bara ett personlighetsdrag. (Eller så ångrar jag mig grovt när jag e pensionär och har urtråkigt för att jag inte har några grejer att sitta å plocka med å minnas svunna tider? 😂)

Säger såklart inte att det är något som helst fel på att vara sentimental eller tycka om att tänka tillbaka på sånt som varit, bara att jag inte alls funkar så. Vilket är en bra egenskap när det är dags att gå vidare. Det känns sällan sorgligt. Och att kunna gå vidare är minst lika viktigt som att kunna dra igång något. ✨

IMG_7697

På tal om att gå vidare så hittade jag lite roliga gamla grejer på Drömmis. De här anteckningarna till exempel, från när jag fortfarande var VD för och drev GlamMom.se. Har tydligen suttit och räknat på inköpspriser och vinstmarginaler för några amningsbhar. Jag som AVSKYR siffror. 😂 Men så är det – driver man eget får man bära många hattar. I små företag är man sin egen marknadschef, ekonomiansvarig, strateg, städare – ja, allt ryms liksom. 😅

IMG_7704

Tintan var med! Satt i myspölen jag fick av Jossan på min babyshower. 💝

IMG_7714

Tog en sista selfie i vår dammiga spegel. I dag kör jag på jeans från Weekday, klänning och stickad tröja från Stradivarius och boots som jag fyndat på Stadsmissionen (har dem jäääämt – världens bästa fynd! 🙌🏻).

IMG_7720

Hade också denna mössa (så kallt på Drömmis). ÄLSKAR den! Fick den i nyårspresent av våra gulliga grannar som har butiken Sofo Popup vid Nytorget. Blev SÅ glad – och SÅ förvånad. Har nämligen ett enormt huvud, så väldigt få mössor/hattar funkar på mig. 🙈 Så att de prickade rätt med denna gjorde mig så lycklig. 🎉

IMG_7726

När jag plockat ihop det jag ville ta med mig packade jag vagnen proppfull, och rullade den och Tintan de tre kvarteren bort till Lilla Loftet. Och här sitter jag nu, äter en smarrig banankaka och knattrar ner detta. Men nu är jag klar med inlägget, så nu ska jag packa upp alla grejer. Kommer bli så fint! TACK förresten för alla fina kommentarer om Lilla Loftet, så glad att ni också tycker det blir fint. 😚

 1. Miccan skriver:

  Sååå kul med ditt nya kontor Vanja!! 😍😃🤩 Måste säga att det är sååå skönt att läsa att nån är som jag, totalt osentimental när det gäller saker. Jag slänger ALLT, eller rättare sagt så skänker jag eller ger bort allt som inte är trasigt. Jag tror på att bara äga sånt som man verkligen älskar och som man valt själv, oavsett om det är nytt eller begagnat. När min mamma kommer med kassar med små julpynt jag gjort som barn, gamla gosedjur eller mormors virkade små dukar som hon sparat så känner jag bara ”suck, jag orkar inte åka iväg med ännu en kasse till återvinningen”. Kanske är det ett personlighetsdrag eller ett tecken på att man inte har något behov av att se bakåt som du skriver 🙈 Osvsett var det skönt att läsa att jag inte är ensam och okänslig 🤩😍

 2. Anna skriver:

  Jag är också osentimental av mig när det gäller att spara saker. Slänger och tänker att jag kanske borde känna mig ledsen över de fina teckningarna eller urväxta kläder, men jag har ju som någon skrev tidigare ett gediget instagramkonto där det mesta finns med. Sen är det jättekul att titta i någon bok man själv skrev i som 6-åring – EN gång – så därför inte värt att spara flera kartonger från barnens uppväxt. Barnens teckningar har jag sparat typ 1 av 20 och som är speciella av någon anledning. Alla barnen har en pärm med några teckningar de gjort i olika åldrar, urklipp ur tidningar där de varit med i, något förskoleklassfoto och sånt.
  Leksaker säljer vi av eftersom, en del sparas som t.ex. duplo, brio och lego och spel.

 3. Alex skriver:

  Vilket mysigt inlägg idag❤️Tack för sockervaddsmagen jag fick

  1. Åååå ”sockervaddsmage” – vilket ljuvligt uttryck! <3<3<3

 4. Maria skriver:

  Hej!
  Har helt missat detta men varför är ni inte på drömmis längre? Kommer du och josefin fortsätta att jobba och blogga ihop? 😊

 5. Helt tvärtom på den fronten. Är uppväxt med en väldigt sentimental pappa och en mamma som själv är uppväxt med sentimentala föräldrar. Så haft det starkt i mig. Men det börjar tära på mig såpass mycket att jag de senaste veckorna börjat utforska minimalism. Vill inte sitta fast i en massa saker längre!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..