Man snyter inte bara ur sig nåt perfekt

Innehåller reklam för mitt eget varumärke Monyay Club

monyay club fina stickers anteckningsblock josefin och vanja drömmis 16

Jag tycker ju att det är viktigt att visa processerna bakom alltifrån inredning till företagsbyggande. Får man bara se färdiga resultat är det lätt att få en felaktig bild av hur saker och ting funkar. Det är viktigt att få se HUR något går från A till B till Ö, att det krävs jobb och att det också blir fel på vägen. Att man inte bara snyter ur sig perfekta resultat i ett nafs, typ. Det skapar prestationsångest. Tänkte därför att ni skulle få kika in en smula bakom skynket på mitt och Jossans Monyay Club. 🦄✨

IMG_7694

När jag rensade på Drömmis hittade jag nämligen detta papper, från när jag och Jossan höll på och spånade på namn till detta varumärke som vi startade 2017. Ett som skulle göra härliga stickers och glittra till vardagen – Monyay Club. 🌈✨ Ovan är anteckningarna från en brainstorming session. Vi skrev ner alla ord vi tyckte om och som vi kände kunde representera varumärket vi ville skapa. ”Make A Holiday”, ”Monday Disco”, ”Make Mine Cute” var exempel på namn vi kom på. Men inget kändes rätt.

Jag var dock väldigt inne på ordet Monday, eftersom varumärket skulle glittra till vardagen – och måndagar förknippar många med något jobbigt och tråkigt. Det skulle vi ändra på! 🌈 När jag och Jossan var i Portugallien senare samma sommar kläckte hon idén om att ordet ”Club” var bra. Det ger en känsla av gemenskap, och dessutom är det snyggt när man skriver det (viktigt!).

Vi hittar namnet Monyay Club

Ytterligare lite senare satte vi ihop båda orden, ändrade Monday till MonYAY (ännu bättre, dessutom unikt! 🙌🏻) och tadaa – varumärket Monyay Club var fött! 🎉✨🦄 Ganska omgående hittade vi ett typsnitt som vi gillade för loggan, nåt vi kunde utgå ifrån som inspiration.

Logo2

Via våra poddislyssnare hittade vi sen en grym grafisk designer som vi jobbade med för att ta fram loggan och våra produkter. Det här var ett förslag på hur loggan kunde se ut. Men outlinen gillade vi inte, kändes för hård.

Monyay_logo4

Här var ett annat förslag. För gult!

Monyay_club_logo

Ytterligare en variant. Som inte kändes rätt.

Monyay_logo3

Gulligt med stjärnor i YAY:et, men blev lite för rörigt.

Print

Till slut landade vi i detta som kändes 100% rätt.

skisser på monyay club stickers

Här ser ni vår ytterst kackiga skiss som designer-Elin fick som inspo för loggan och klistermärkena. Good Enough som ni ser. 😂 Viktigt dock, att inte låta bäst bli bra´s fiende. Ska allt man rör vid bli perfekt blir det ofta ingenting alls. Då kommer man aldrig till skott, eftersom perfektion inte existerar. Elin fick också en moodboard med färger och former och annan inspo för att kunna hitta rätt, nåt hon gjorde i princip omgående. Hon hajade formspråket vi var ute efter direkt. 🙌🏻 Såhär blev ju resultatet:

monyay club

Världens finaste stickers, som glittrar till vilken dator, mobil, kalender, spegel, datorsladd etc etc som helst! 💝

IMG_2749-2

Tre supersnajdiga anteckningsblock med lika supersnajdiga budskap tog vi också fram: Dream Big, Fuck It och Make It Work. 💪🏻✨

IMG_2792-2

Så glad för fina Lilla Monyay Club! 🎉✨🌈🦄 Hoppas ni tyckte det var skoj att få kika in bakom kulisserna och se en del av processen att ta fram varumärket. 😚 I vår kommer ett nytt projekt som jag och Jossan filar på att lanseras, det ska ni såklart också få vara med på! Kommer bli SÅ bra, för både planeten och de som köper produkten. 😍

 1. Hm… första tanken som kom upp va en fin och bra termosmugg- one cup a million coffes 🤔 Tänker att ni båda ledat efter en snygg som är bra för planeten! Spännande att se vad ni kokat ihop! 😘 Vad det än är så är jag säker på att det kommer vara grymt!

 2. Sanna skriver:

  Hm… Fast F*ck it kanske ni hade kunnat hoppas över..?

 3. Om Monyay club och Livsstilssbibeln fick barn skulle det vara den idé som nu landade i din inkorg på Instagram 😉💖 Happy Monyay söta

 4. Malin skriver:

  Tack Vanja för att du visa hur Monayay Club kom till ❤💖❤ Förlåt att jag skrev fel Monday club.
  Serie tips Systrar 1968 på svtplay , den handlar om kärlek vänskap politik , den är jättebra 📷🎬🎥❤❤❤

  Ha en underbara härlig vecka 😊💖❤

  Kram 💖💖

  1. Tack för tipset Malin, ska spana in! <3 Ha en toppenvecka du med!

 5. Intressant inlägg. Vem/vilka sköter webshopen? Alltså produkthantering, packar och skickar beställningar till kunder etc? Jag antar att du och Jossan gör andra saker på dagarna som influencers. Har ni ett lager där ni förvarar produkterna ni säljer? Tack för en inspirerande blogg!

  1. Ja, det här var bara en liten kik på ytan såklart. 🙂 Vi har en tjej som heter Sofie som sköter allt sånt. Hon praktiserade hos oss förra våren, var ASGRYM så efter att hennes praktik var slut har hon fortsatt jobba hos oss. Vi hoppas ha råd att anställa henne i vår när hon går ut. Produkterna förvarar vi på Drömmis, men de kommer flytta med till Jossans nya kontor (större än Lilla Loftet, bättre att de är där).

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..