ANNONS

Tintans sovrutiner & två bra tips för att få små barn att somna

/

Innehåller reklam för mitt eget varumärke Lekis TV/Babyloonz

DSC03387

”Kan du inte berätta mer om Tintins sömn? Hur länge hon sover och hur ni får henne att somna?”
Visst kan jag det! Får en del frågor om Tintans sovrutiner, så tänker att jag skriver om dem + kommer med ett sovtips som inte bara funkar för oss utan även för en rackarns massa andra.

SÖMN / DAGTID ☀️
På dagen sover Tintan två gånger. En gång runt 10.30/11, och en gång på eftermiddagen (tiden varierar). Båda gångerna sover hon omkring en timma. Ibland längre, ibland kortare. Är vi ute och går och hon ligger i vagnen kommer sömnen ofta av sig själv, är vi hemma brukar vi köra denna rutin:

  • Lägga henne på sängen inne i Niklas sovrum (bygger upp med kuddar runtomkring så hon inte kan trilla ner). På kvällen släcker vi så att det är dämpad belysning, på dagen funkar det bra trots att det är ljust.
  • Hon får sin snuttefilt och en flaska ersättning, viktigt att hon är mätt.
  • Vi sätter på Babyloonz Godnatt – ett entimmasklipp med sövande och avslappnande musik att somna till.
  • Jag brukar lägga mig runt henne som en ostbåge (☺️ se nedan 👇🏻), och sen håller jag om henne tills hon somnar. Tar mellan 5 och 20 minuter vanligtvis.

svsv

SÖMN / NATT 🌙

Vi lägger Tintan runt 20.30. Samma procedur som när vi lägger henne dagtid, men på kvällen får hon välling i en flaska istället för ersättning. När jag går och lägger mig runt 22.30/23 bär jag in henne i vårt rum (jag sover ju i Iggys rum). Då brukar hon vakna till litegrann, och får en flaska ersättning. Sen somnar hon om. Efter det vaknar hon oftast vid 02.30 och runt 05. Då trattar jag i ersättning och napp. Vid 07.30 brukar hon vilja vakna för dagen.

Nästa steg är att ta bort käket på natten så att vi förhoppningsvis inte ska behöva vakna så många gånger. Tänker att jag ger henne en flaska ersättning som vanligt vid 23, men sen blir det ingen mera mat förrän efter 05, bara napp. Ska börja med denna matavvänjning typ i kväll. 😬🙈 Brukar ju ta mellan 3-7 dagar som mest att få in en ny vana hos bebisar, så det är max en vecka som det blir extra kämpigt. Har ni några tips på den här fronten (sluta med mat på natten)? Mottages TACKSAMT i så fall. 🙏🏻

Babyloonz godnatt få bebis att somna 7

Och på tal om tips, så vill jag gärna puffa för Babyloonz Godnatt ☝🏻🌛. Vårt entimmasklipp med sövande och avslappnande musik för bebisar och små barn. Det är MAGISKT bra. Vi kör det varje gång Tintan ska sova, så att musiken blir ihopkopplad med sömn och liksom betingad. Så att hon automatiskt blir avslappnad och taggad på att sova när hon hör den musiken.

Vi använder den hemma, i vagnen om det behövs – ja, var vi än är när det är dags för sömn. Så smidigt att man alltid kan plocka fram spellistan, antingen via YouTube eller vår app Lekis TV i mobilen. 🙌🏻

Det är Niklas som satt ihop den, den består enbart av instrumental musik som är väldigt, väldigt fin. De frekvenser och ljud som är med i samtliga låtar är sövande och inte störande för barn. 🌙✨

Babyloonz godnatt få bebis att somna 4 (kopia)

Får så himla mycket fin feedback på Babyloonz Godnatt, måste dela med mig av några meddelanden jag fått. Blir så himla GLAD när våra program och sånger hittar hem hos er och era barn. 😭❤️🙌🏻

Babyloonz godnatt få bebis att somna 6

Babyloonz godnatt få bebis att somna

Babyloonz godnatt få bebis att somna 2

Babyloonz godnatt få bebis att somna 3 (kopia)

I vår bebis- och barnapp Lekis TV finns det en hel avdelning med sövande musikklipp. Bland annat Babyloonz Godnatt, men också flera timmar med vitt brus, ljud av regn eller rinnande vatten. Sånt som gör det lättare för många barn att komma till ro. Appen kan ni ladda ner här för iPhone eller här för Android. Mycket av materialet hittar ni annars gratis på YouTube förstås. 💝

Ett annat tips som alltid funkar på Tintan vad gäller sömn är, att om jag märker att hon har svårt att komma till ro (som nu t ex då hon är förkyld – svårt att nappa med snor i nosen 😟) så masserar jag hennes fötter. Jag grabbar tag i en fossing, och klämmer mjukt och rytmiskt på den. Dels med hela handen runt foten, dels trycker jag på undersidan. Då brukar hon slappna av och stillna till i princip omedelbart. Testa vettja! 😚🌙

23
56

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00