Mitt äckligaste blogginlägg någonsin

Snapseed

Okej hörrni. Nu kommer mitt kanske äckligaste blogginlägg ever. Eftersom det säkert är ett gäng av er som inte vill se sår och gojs, så lägger jag en god bild på Tintan högst upp. Så får ni scrolla förbi resten snabbt. 👹

Snapseed 2

Tar en till god bild. Alltid gott med goda Tintabilder.😜 Hursom – jag har ju nämnt i några inlägg att jag skadat mina fingrar på ena handen. Får så mycket frågor om det, så tänker att detta fingerkaos förtjänar ett eget (äckligt 🙈) inlägg. 😂 Okej, nu kör vi – nu får ni scrolla ni som inte gillar äckelpäckel.

IMG_8609

För en dryg vecka sen fick jag lite ont vid nageln på högra ringfingret. Jag är dessvärre en nagelbitare (gör mina naglar på salong så kan inte bita så mycket på naglarna, men det runtomkring nafsas det tyvärr friskt på), och då och då blir det lite svullet där jag bitit – men det brukar alltid gå över efter någon dag. Tänkte såklart att detta också skulle gå över efter någon dag.

Men – dag två hade även långfingret svullnat upp, och det började göra rejält ont. Det hade bildats fickor med var under huden, och det blev värre och värre varje timme. Jag är en sån som aldrig går till läkaren, så jag fortsatte att tänka att ”Äääähhh, i morgon blir det bra!”.

Efter lunch hade fingertopparna börjat anta en mer och mer bollig form, det dunkade av smärta och jag kunde inte knappra på datorn. Fingrarna blev större och större för varje timma som gick, och det började kännas rätt rejält obehagligt. Tog en snabb bild och messade till Mackanrackarn som är läkare:

IMG_8937

Han svarade som ovan. 👆🏻😂

IMG_9568

Han och Oliven skulle komma över på middag samma kväll, så han lovade att hjälpa mig då. Jag fick en lista med grejer att köpa på apoteket, och en antibiotikakur att knapra i mig. Hemma vid köksbordet frågade han om jag ”Hade en synål”? Jag gav honom en synål. ”Har du en trubbigare?” blev svaret. Han fick en trubbigare. 🙊

Sen blev det hemmaoperation vid köksbordet. Allt var å äckelpäckel rensades bort, och sen tvättades såren noga. Det gjorde inte så farligt ont medan han köttade omkring i fingertopparna, men efteråt var det gött att ploppa i sin en ipren och två alvedon kan jag säga. 😅

IMG_8624

Sen följde två dygn med alsolomslag…

IMG_9572

…och sårtvätt på morgonen.

IMG_8660

Jag messade bilder till Mackanrackarn varje morgon och frågade hur jag skulle ta hand om fingrarna, och han gav instruktioner. Mycket smidigt. 👍🏻

IMG_8729

Efter några dagar hade såren torkat ut rätt bra…

IMG_8821

…och ny hud bildats. Det som hade hänt var att det smugit sig in bakterier i de små sår jag orsakat genom att bita på huden runt naglarna, och då hade såren blivit infekterade. Om det är någon annan än jag som snaskar på nagelband osv så är ett hett tips från coachen att alltid sprita småsår kring naglarna direkt. Då slipper man sånt här. 👆🏻

IMG_8936

Och i dag ser fingrarna ut såhär. Nästan som nya. ✨😂 Nagellacket har krupit aaaalldeles för långt ner, men det har inte riktigt varit läge att gå å fixa dem. Först får fingrarna hämta sig helt tänker jag.

IMG_7769

SÅ SKÖNT att detta är över. Fick sporta bandage i nästan en vecka (se ovan 😂) och var rätt så handikappad faktiskt. Trixigt att bada, trixigt att byta blöjor, trixigt att tvätta håret (det avskyr jag ju iofs så det var bara ännu ett bra skäl att strunta i det 👹), trixigt att diska, trixigt att tvätta ansiktet, trixigt att knappra på datorn etc etc. Även om det inte direkt var några stora skador, så påverkade de vardagen rätt bra ändå.

Nåväl – nu är fingertopparna på banan igen, och jag är väldans tacksam att vi har en Mackanrackarn vid såna här tillfällen. Så slapp jag slösa tid på att sitta på närakuten på Iggys födelsedag. 🙌🏻

Har blivit märkbart mindre sugen på att tugga loss på mina stackars fingrar efter detta, och förhoppningsvis kan detta inlägg inspirera andra fingertuggare att sluta snaska – och att börja sprita så fort det uppstår småsår. Klart slut, nu blir det inget mer äckelpäckel! 😘

 

 1. Linn skriver:

  Älskar inlägget men älskar nästan kommentarerna mer 😂 Sjukt vad tillfredställande det kan vara att se sår och läkningsprocessen 🙈😅 När jag var i tonåren var jag ihop med en kille som då och då fick nageltrång, DRÖMMEN att gå loss på 😆 Sen att jag själv bet så på naglarna som barn att min pappa (läkare) fick operera bort halva nageln för att råda bot på infektionen, som dagen efter blev början på blodförgiftning och ytterligare en operation (lätt det mest smärtsamma jag varit med om bortsett förlossningar) var inte lika drömmigt. Så ja, nagelbitning kan vara riktigt farligt. Men desto mer göttigt att kolla bilder på 😅
  Med vänlig hälsning,
  Ytterligare en yrkesskadas sjuksköterska

 2. Anna skriver:

  Hahahahha förlåt men det här är för kul… Stackars dig, men wow. Jag är nagelbitare men lyckas oftast hålla mig om jag håller efter med nagellack och filar bort små hack omedelbums. Men nagelbanden och själva fingrarna låter jag vara, det är inte alls lika lockande. Men jag biter iofs mer av någon slags perfektionshysteri, minsta lilla flisa eller ojämnhet måste booooort – vilket oftast resulterar i nya hack men lite kortare nagel och till slut typ ingen nagel hehehe.
  Skönt att det blev bra så fort och att du kunde få hjälp på hemmaplan. Själv är jag inte sjukvårdsutbildad men utför ändå diverse minioperationer på mig själv pga fascinerad och otålig 😀

 3. Agnes skriver:

  Det här är såååå satisfying 🤪 (sjuksköterskestudent 💉)

 4. Sofia skriver:

  Men fy, stackare. Skönt att ha en ”privat” läkare sådär! 🙂

  Det sägs ju att det är mindre bakterier att slicka på en toalettstolsring än att bita på naglarna, vilket jag tycker är en tillräckligt bra anledning för att låta bli att bita. Har dessutom läst om en som bett på naglarna, vilket ledde till en tarminfektion. Inte så trevligt!

  Hoppas du kan sluta nu 💪🏼

 5. Love skriver:

  Satt och tugga fingrar medans jag läste inlägget.
  Helt sjukt hur det DÄR inte ens får mej att sluta, då lär inget få mej att göra det heller 😂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..