Mitt äckligaste blogginlägg någonsin

Snapseed

Okej hörrni. Nu kommer mitt kanske äckligaste blogginlägg ever. Eftersom det säkert är ett gäng av er som inte vill se sår och gojs, så lägger jag en god bild på Tintan högst upp. Så får ni scrolla förbi resten snabbt. 👹

Snapseed 2

Tar en till god bild. Alltid gott med goda Tintabilder.😜 Hursom – jag har ju nämnt i några inlägg att jag skadat mina fingrar på ena handen. Får så mycket frågor om det, så tänker att detta fingerkaos förtjänar ett eget (äckligt 🙈) inlägg. 😂 Okej, nu kör vi – nu får ni scrolla ni som inte gillar äckelpäckel.

IMG_8609

För en dryg vecka sen fick jag lite ont vid nageln på högra ringfingret. Jag är dessvärre en nagelbitare (gör mina naglar på salong så kan inte bita så mycket på naglarna, men det runtomkring nafsas det tyvärr friskt på), och då och då blir det lite svullet där jag bitit – men det brukar alltid gå över efter någon dag. Tänkte såklart att detta också skulle gå över efter någon dag.

Men – dag två hade även långfingret svullnat upp, och det började göra rejält ont. Det hade bildats fickor med var under huden, och det blev värre och värre varje timme. Jag är en sån som aldrig går till läkaren, så jag fortsatte att tänka att ”Äääähhh, i morgon blir det bra!”.

Efter lunch hade fingertopparna börjat anta en mer och mer bollig form, det dunkade av smärta och jag kunde inte knappra på datorn. Fingrarna blev större och större för varje timma som gick, och det började kännas rätt rejält obehagligt. Tog en snabb bild och messade till Mackanrackarn som är läkare:

IMG_8937

Han svarade som ovan. 👆🏻😂

IMG_9568

Han och Oliven skulle komma över på middag samma kväll, så han lovade att hjälpa mig då. Jag fick en lista med grejer att köpa på apoteket, och en antibiotikakur att knapra i mig. Hemma vid köksbordet frågade han om jag ”Hade en synål”? Jag gav honom en synål. ”Har du en trubbigare?” blev svaret. Han fick en trubbigare. 🙊

Sen blev det hemmaoperation vid köksbordet. Allt var å äckelpäckel rensades bort, och sen tvättades såren noga. Det gjorde inte så farligt ont medan han köttade omkring i fingertopparna, men efteråt var det gött att ploppa i sin en ipren och två alvedon kan jag säga. 😅

IMG_8624

Sen följde två dygn med alsolomslag…

IMG_9572

…och sårtvätt på morgonen.

IMG_8660

Jag messade bilder till Mackanrackarn varje morgon och frågade hur jag skulle ta hand om fingrarna, och han gav instruktioner. Mycket smidigt. 👍🏻

IMG_8729

Efter några dagar hade såren torkat ut rätt bra…

IMG_8821

…och ny hud bildats. Det som hade hänt var att det smugit sig in bakterier i de små sår jag orsakat genom att bita på huden runt naglarna, och då hade såren blivit infekterade. Om det är någon annan än jag som snaskar på nagelband osv så är ett hett tips från coachen att alltid sprita småsår kring naglarna direkt. Då slipper man sånt här. 👆🏻

IMG_8936

Och i dag ser fingrarna ut såhär. Nästan som nya. ✨😂 Nagellacket har krupit aaaalldeles för långt ner, men det har inte riktigt varit läge att gå å fixa dem. Först får fingrarna hämta sig helt tänker jag.

IMG_7769

SÅ SKÖNT att detta är över. Fick sporta bandage i nästan en vecka (se ovan 😂) och var rätt så handikappad faktiskt. Trixigt att bada, trixigt att byta blöjor, trixigt att tvätta håret (det avskyr jag ju iofs så det var bara ännu ett bra skäl att strunta i det 👹), trixigt att diska, trixigt att tvätta ansiktet, trixigt att knappra på datorn etc etc. Även om det inte direkt var några stora skador, så påverkade de vardagen rätt bra ändå.

Nåväl – nu är fingertopparna på banan igen, och jag är väldans tacksam att vi har en Mackanrackarn vid såna här tillfällen. Så slapp jag slösa tid på att sitta på närakuten på Iggys födelsedag. 🙌🏻

Har blivit märkbart mindre sugen på att tugga loss på mina stackars fingrar efter detta, och förhoppningsvis kan detta inlägg inspirera andra fingertuggare att sluta snaska – och att börja sprita så fort det uppstår småsår. Klart slut, nu blir det inget mer äckelpäckel! 😘

 

 1. Åh älskar sår. Jag vet, jag är en sån knäppis. Är sjuksköterska och sår är det bästa jag vet. Speciellt långdragna sår som man måste lägga om flera gånger i veckan. Tillfredsställelsen när de läker är enorm. Älskar att du dokumenterade läkningsprocessen 😂

  1. Hahahaaaaa!!! Alltsååååå! 😂😂😂🙈🙈🙈🙈 du passar perfekt som sjuksköterska uppenbarligen!😚🙌🏻😚🙌🏻💖💖💖

  2. Du jade du nog älskat mitt infekterade snitt i sommras! Har vanligrvis inte några problem med sår och sådär. Men när dom öppnade upp mitt snitt och tömde det och att även gå varje dag och lägfa om det. Man kännde sig inte jätte fräsch o nice med 2 hål i magen som folk var tvugna att pilla i varje dag!😂😂😂

  1. Meeeehhh!!!! 😂😂😂😂😂 Gud vad roliga ni är! Nästa gång jag skadar mig ska jag skicka en video på stories!😜😜😜😚😚😚

  2. I hear ya!! Är också ssk o hade gärna sett mer🤣 Sår e …. nice, så länge det inte är på en själv eller nära o kära haha (förstå mig rätt🤪) bra jobbat o fin läkning !!
   Själv är jag på gran canaria o min lillebror fick ett sår på hälen som vägrade sluta blöda.. man tager vad man haver så här blev det omläggning med amningskupa! 😁

 2. För mig är ni hjältar ni sjuksköterskor, som genuint gillar det och allt annat i yrket. Skulle aldrig klara det tuffa jobbet och beundrar så många av er. TACK för att sådana som ni finns när vi andra som i n t e gillar sår behöver er. Detta var riktigt äckl… fy farao..har haft liknande sår runt naglarna, förstår dig! Biter inte och har aldrig gjort). Men det berodde på att jag försökte salongsfixa naglarna hemma själv och klippte för mycket och fel… vidrigt var det och det tog många långa dagar (veckor) innan det blev läkt. Bakterier kom dit till slut. Förstår dig, allt blev hemskt att göra. Unnade mig hårtvätt på salong två gånger den tiden. Det ENDA positiva då. Bra inlägg att uppmärksamma om än inte så treeevligt;)

  1. Håller verkligen med om det där med att sjuksköterskor/läkare är hjältar. ÄLSKAR att de (som Therese å Stina här t ex) riktigt gottar sig åt att fixa sånt här som vi andra dumma stackare orsakat. 😂🙌🏻 Mackanrackarn tyckte också det var lite gött att tömma å göra rent. 👹

 3. Alltså det här är heeelt surrealistiskt i min värld, att man biter på sina fingrar så man får infekterade sår!? 😛 Jag är typen som (om barnen får en sticka i foten) först alsoltvättar området och sen steriliserar pincetten i kokande vatten innan jag tar ut den. Skrubbsår sköljes noooga och jag rör aldrig ett handtag på en offentlig toalett. Mina arbetskollegor retar mig för min bacillskräck, jobbar som läkare 😁

  1. Hahahaaaa sorryborry! 🙈😂 Känner mig som en sån läskigt liten gris, men nu är jag i alla fall MINDRE benägen att gnaga så pass på mina egna fingrar att det uppstår infektioner… 🙈

 4. Alltså, jag som annars brukar vara rätt så äcklad av sånt här blev helt fascinerad haha🙈🙊😂😂 Och också skrämd på något vis- är också en riktig nagel och nagelbandsbitare o känner ju direkt att jag måste sluta med det för att slippa liknande sår o grejer 😅😅 Men det är sååå svårt!

 5. Skönt att det finns fler bitare här i världen. Känns som man är själv om detta och alla har långa strålande naglar.
  Men efter detta inlägg blir man rädd för att bita så tack för detta ”äckliga” 😊 men nu blir man inspirerad att sluta 😘❤️

  1. HAHAHAAA! ÄLSKARRRR att det finns så mycket vårdhjältar härinne som uppskattar detta inlägg på ett sätt jag aldrig kunde ana! 😂

 6. Holy shit vilken infektion 😮 tur att de läkte snabbt ändå.

  Och ja 😅 måste nog sälla mig till bunten här ovanför och hålla med om att det är fascinerande. Har en gång pillat i en infekterad navel och det var en sån skräckblandad förtjusning 😁😅 #yrkesskadad

  1. Var det din egen navel? Eller någon annans? 🙈 AVSKYR pill i naveln, har typ fobi för det. Sticker jag in ett finger där går det ilningar av obehag genom hela min kropp!

   1. Hahah, jag trodde att jag var ensam om detta 😄! Jag AVSKYR pill i naveln och ingen får komma i närheten av min. Har två kids hemma och det har ju hänt att de varit där och petat, åh det är så obehagligt!!!!

    1. Haha 😂 är likadan då det kommer till min egen navel. Min man har strikt förbud på upp till 2 cm från den.

     Men att i jobbet få peta på diverse hål och sår 😍😅

   1. Åh! Tycker sånt här är sååå fascinerande! Funderade också på den torra huden, sån tillfredställelse att få pilla bort!😂

 7. Har varit med om något likande, läkaren trodde jag fått bakterie i såret från något av de otaliga bytena av bajsblöjor 😬.

 8. Detta kan vara ett av mina favvoinlägg här på din blogg 🙈😂. Kanske låter sjukt men kan tillägga att jag är sjuksköterska och jobbar dagligen med sår. Skönt att det är bättre nu!

 9. Är jag knäpp som typ njuter av sånt här ?!?😂
  Biter själv på huden runt naglarna och drar bort flisor. Gör grymt ont men kan verkligen inte låta bli !!

 10. Ahhh sån igenkänning på bitandet. Slutade bita på naglarna för en herrans massa år sedan, men huden runt naglarna får dock ta en massa stryk. Kan. Inte. Sluta. Duktig på att tvätta händer och sprita (främst pga liten kiddo på 6 månader och RS-tider dock), och vet att det är äckligt men en riktigt dålig ovana och något jag gör utan att tänka. Detta kanske, kanske kan få mitt bitande att minska! *håller tummarna*

 11. OM du skulle hitta nått ”botemedel” för denna hemska vana att bita på fingrarna så hojta! I DO IT too! Och jag blir galen på mig själv, jäklarns ofräscht är det också men lyckas inte sluta 😣😪

 12. Alltså aaaj – skönt att du fick hjälp och att det gick över! Nu när jag skulle kommentera så både förfasas och skrattar jag åt kommentarerna och alla som fascineras av detta däremot 😂

  Jag tänkte fråga om du gör gelenaglar eller shellac/gellack? Jag har shellac men efter 5 dagar börjar det lossna för mig, och ungefär höll ungefär en vecka innan graviditeten. Även om mina naglar är starka och fina själva nu så vill jag gärna ha lite glad färg 🙂

  1. Jaa, älskar k´ommentarerna på detta inlägg, SÅ KUL – och oväntat! 😀 Jag gör shellack. Det höll aldrig särskilt bra på mig heller innan jag började gå dit jag går i dag. Ett hål i väggen på Östgötagatan som heter Kim´s Nails. Litet och inte fancy alls men hon är SKITBRA, och mina naglar sitter som BERGET ända tills jag kommer på återbesök (brukar gå varannan vecka). Det hon gör som ingen annan jag gått hos gör, är att hon dels har ett underlack (klart), men sen lägger hon ett eller två lager med ytterligare ett lack (typ hudfärgat) som är ngn slags bas. Tror det är dessa lager som gör att lacket sen sitter så bra. Hon är grym!

 13. MMMMMMMM!! är föräldraledig undersköterska som brukar lägga om sår dagligen, skönt att få se lite sårgojs även under ledigheten 😂 min man är en nagelkrafsare, hoppas typ att han ska få en infektion så att jag kan få hemmaoperera 😂😂😂

 14. Måste hålla med om mycket bra inlägg. Jag ställer mig med gruppen som gillar sår. Dels är det himla fascinerande att se processen, och dels liksom satisfying att rengöra och läka infekterade sår.
  Jag hade lätt köksopererat dig 😉
  MVH läkarstudent

 15. Satt och tugga fingrar medans jag läste inlägget.
  Helt sjukt hur det DÄR inte ens får mej att sluta, då lär inget få mej att göra det heller 😂

 16. Men fy, stackare. Skönt att ha en ”privat” läkare sådär! 🙂

  Det sägs ju att det är mindre bakterier att slicka på en toalettstolsring än att bita på naglarna, vilket jag tycker är en tillräckligt bra anledning för att låta bli att bita. Har dessutom läst om en som bett på naglarna, vilket ledde till en tarminfektion. Inte så trevligt!

  Hoppas du kan sluta nu 💪🏼

 17. Hahahahha förlåt men det här är för kul… Stackars dig, men wow. Jag är nagelbitare men lyckas oftast hålla mig om jag håller efter med nagellack och filar bort små hack omedelbums. Men nagelbanden och själva fingrarna låter jag vara, det är inte alls lika lockande. Men jag biter iofs mer av någon slags perfektionshysteri, minsta lilla flisa eller ojämnhet måste booooort – vilket oftast resulterar i nya hack men lite kortare nagel och till slut typ ingen nagel hehehe.
  Skönt att det blev bra så fort och att du kunde få hjälp på hemmaplan. Själv är jag inte sjukvårdsutbildad men utför ändå diverse minioperationer på mig själv pga fascinerad och otålig 😀

 18. Älskar inlägget men älskar nästan kommentarerna mer 😂 Sjukt vad tillfredställande det kan vara att se sår och läkningsprocessen 🙈😅 När jag var i tonåren var jag ihop med en kille som då och då fick nageltrång, DRÖMMEN att gå loss på 😆 Sen att jag själv bet så på naglarna som barn att min pappa (läkare) fick operera bort halva nageln för att råda bot på infektionen, som dagen efter blev början på blodförgiftning och ytterligare en operation (lätt det mest smärtsamma jag varit med om bortsett förlossningar) var inte lika drömmigt. Så ja, nagelbitning kan vara riktigt farligt. Men desto mer göttigt att kolla bilder på 😅
  Med vänlig hälsning,
  Ytterligare en yrkesskadas sjuksköterska

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..