Är vi Babblarna 2.0?

Reklam för våra egna varumärken Lekis TV och Babyloonz.

Skärmavbild 2019-03-03 kl. 17.47.25

Så otroligt kul att vakna upp till ovan artikel på Breakit i helgen (läs hela artikeln här). 🎉

5bdae7ad9b588-5bdae7ad9b5d2vanja-wikstrocc88m-babyloonz-bra-app-focc88r-barn-6.jpg

De har gjort en kartläggning av Sveriges största YouTube-kanaler för barn, och Lekis TV är (såklart 👍🏻) med. Är så himla stolt över vad vi faktiskt åstadkommit hittills. Att YouTube-kanalen har 57 000 prenumeranter, att våra klipp ses 52 000 gånger om dagen (och lika mycket till i vår app, så sammanlagt över 100 000 visningar/dag!) och att vårt innehåll sedan vi startade kanalen i november 2014 har setts hela 38 miljoner gånger. 🌈✨

5bdae7d260ebb-5bdae7d260f06vanja-wikstrocc88m-babyloonz-bra-app-focc88r-barn-5.jpg

Vi har ju jobbat varumärkesbyggande sedan start. Satsat på egna karaktärer, exempelvis i form av vårt Babyloonz-gäng 👆🏻☺️. Att bygga varumärken tar tid. Det är en snårigare, svårare och mycket långsammare väg än att exempelvis satsa på mer generiskt innehåll som man dock är säker på kommer bli viralt (ex lekland osv). Men vår vision har sedan start varit att bygga på lång sikt, göra något riktigt bra och som förhoppningsvis kommer leva mycket längre än vi själva.

5bdae7e23b6a4-5bdae7e23b6ebvanja-wikstrocc88m-babyloonz-bra-app-focc88r-barn-7.jpg

Känns så himla fint att vi faktiskt kommit en bit på väg nu, såhär fyra år in i äventyret. SÅ ofta jag får meddelanden på Insta från förvånade föräldrar som följer mig (vars barn älskar Lekis TV´s YouTube-kanal och Babyloonz) – men som inte hade någon aning om att det var jag och Niklas som stod bakom innehållet. Barnprogrammen har fått egna liv, det känns overkligt fint. ❣️(Här hittar ni våra appar för barn 0-4 år om ni vill kunna ha materialet även offline.)

Och på tal om Babyloonzen och våra program, så har det nu kommit ett alldeles färskt avsnitt där vårt goda lilla bebisgäng bygger en snögubbe tillsammans. Spana in det ovan. ⛄️ Vill ni se mer program med Babyloonzen hittar ni dem här! 💘

 1. Hej!
  Jag vill också tacka för fantastiskt lärorika program som min dotter älskar. Precis som Lovisa påpekar så är det inte okej med 10 små indianer. Det är en rasistisk sång som bygger på destruktiva stereotyper, och den amerikanska ursprungsbefolkningen vill bli kallad vid sitt rätta namn, nämligen amerikansk ursprungsbefolkning och inte ”indianer”. Jag hoppar över den låten varje gång den kommer då min dotter redan blir rasifierad som 1,5-åring och jag vill inte mata henne med ännu mer rasism. När en är icke-vit och ständigt matas med rasism från alla håll och kanter så dränerar det en ännu mer att aktivt rensa bort rasistisk BARNmusik.
  Jag hoppas att ni kan se allvaret i detta och ta bort den rasistiska sången. För oss som rasifieras är det en fråga om överlevnad att negativa stereotyper inte späs på.

  1. Niklas skriver:

   Hej Fatimah och Lovisa,

   Vi förstår era tankar och håller med er. Den låten gjordes precis i början för ett par år sedan och på den tiden så tänkte vi helt enkelt inte på att låtan är problematisk. Vi har sedan länge tagit bort den enskilda låten från youtube och helt från våran app. Den ligger dock kvar i ett äldre samlingsklipp på youtube som vi kommer fasa ut nu i vår. Vi har inte tagit bort det samlingklippet än för just det klippet är väldigt viktigt ur sökordssynpunkt och vi är fortfarande så pass små så vi behöver trafiken det klippet genererar.

 2. Lovisa skriver:

  Hej! Först och främst vill jag tacka för ett fantastiskt innehåll, min dotter älskar lekis TV! Men jag tycker det är lika jobbigt varje gång ”10 små indianer” kommer på TV:n. Konceptet känns lite förlegat och jämförbart med exempelvis gamla skolplanscher där bokstaven N visade mörkhyade människor i bastkjolar framför hyddor. Kanske kan det vara något för er att fundera över? Kram

  1. Niklas skriver:

   Hej Fatimah och Lovisa,

   Vi förstår era tankar och håller med er. Den låten gjordes precis i början för ett par år sedan och på den tiden så tänkte vi helt enkelt inte på att låtan är problematisk. Vi har sedan länge tagit bort den enskilda låten från youtube och helt från våran app. Den ligger dock kvar i ett äldre samlingsklipp på youtube som vi kommer fasa ut nu i vår. Vi har inte tagit bort det samlingklippet än för just det klippet är väldigt viktigt ur sökordssynpunkt och vi är fortfarande så pass små så vi behöver trafiken det klippet genererar.

 3. Anneli skriver:

  Grattis! Bra jobbat 👊🏻⭐️🥳

 4. J skriver:

  Hur tänker ni kring att visa olika hudfärger eller funktionsvariationer? Hårtyper, fräknar m.m etc.
  Barn som exponeras för olikheter har väl i studier också visat sig bli mer öppna för alla olika typer av människor och mindre rädd för det okända och olika en själv, tänker att även tv-program/filmer som visar mångfald även bidrar till detta, hoppas det iaf för det hade ju varit toppen för de barn som inte valt att bo på en plats med bara en typ av människa!

  1. Niklas skriver:

   Det är helt klart något vi också tycker är viktigt! Det är en av anledningarna till att Momo har mörk hud och att Babyloonzens kompis är en drake. Det här temat kommer vi också fördjupa oss i när vi ska göra den första långfilmen med Babyloonz 🙂

 5. Niklas skriver:

  Hej Alexandra,

  Det är helt klart en sund fundering du har och den frågeställningen är såklart viktig även för oss! Vi håller oss därför alltid uppdaterade kring de senaste forskningsresultaten kring just skrämtid och barn.

  Att ”forskningen visar att det är skadligt för barn under 2 år att titta på skärmar” är något man kan läsa om ibland. Men enligt många av Sveriges (och världens) experter på området så finns det faktiskt idag inte tillförlitliga forskningsstudier som upprepade gånger visar detta. Flera av Sveriges främsta experter på området menar i stället att lagom mycket skärmtid för barn i alla åldrar inte verka påverka utvecklingen nämnbart. Det som dock är viktigt är såklart vad som visas på skärmarna och att skärmtid inte får ta för mycket tid från mänsklig kontakt. Om det skulle komma tillräckligt mycket studier som visar på motsatsen och att det då skulle råda konsensus bland forskare och psykologer i frågan så skulle vi såklart också titta över vår ståndpunkt.

  En annan aspekt som vi tycker det talas för lite om är föräldrarnas välmående. Att ge en stressad föräldrar med sömnbrist lite andrum i vardagen kan göra underverk. En glad förälder är en bra förälder är ledord vi jobbar efter 🙂

  Alla våra program följer också tydliga riktlinjer och håller ett väldigt lugnt tempo som små barn kan ta till sig.

  Om du vill läsa mer om ämnet så rekommenderar jag dessa länkar:

  Psykologiprofessorn Mikael Heimann
  https://www.netdoktor.se/barn/artiklar/psykologiprofessorn-lagom-mycket-skarmtid-for-smabarn-helt-okej/

  Pedagogikforskaren Elza Dunkel
  https://forskolan.se/elza-dunkels-om-oron-over-barns-skarmtid/

  https://www.regionvasterbotten.se/VLL/Filer/Sk%C3%A4rmtid%20f%C3%B6r%20sm%C3%A5%20barn%20OPSIS_nr%204-2016_s18-21L.pdf

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..