I annonssamarbete med PåGEN

Den smarrigaste macka ni någonsin ätit

DSC05146

God morgon hörrni! I samarbete med Pågen tänkte jag bjuda er på min optimala helgmacka, och även ge några tips på hur man kan använda brödet #TillSistaSmulan, så att inget går till spillo. Bra va? ✨🍞

vanja hi res 2

Ni vet ju att vi alltid går ut å käkar frulle på helgerna. Men för er som föredrar att äta hemma eller kanske inte har ett toppencafé i krokarna tänkte jag återskapa den macka som jag alltidalltidalltid beställer… 😋

DSC05314

…nämligen en avocadomacka med brynt smör, fetaost, gräslök och pocherat ägg. Bästa bästa, funkar både som frukost och som brunch (och lunch och middag, MVH Mackor4Life 👹)! 🥑

DSC05120

Vi gör mackan på Pågens (ursmarriga! 🙌🏻) nyhet Hönö Råg. Ett mjukt och fluffigt bröd som innehåller både råg (23%) och fullkorn (18%). Gott och nyttigt – bästa kombon! Pågens bröd levereras alltid färskt till butikerna och har aldrig varit fryst. 👍🏻

Du behöver (till 1 macka):
1/2 avocado
1 ägg
Pågens Hönö Råg
En bit fetaost
Smör
Några strån gräslök

DSC05155

Gör såhär:

 • Bryn smöret i förväg, var försiktig så det inte bränns, och låt det svalna i kylen så det blir stelt.
 • Bre brödet (snåla inte, brynt smör är SÅ smarrigt!).
 • Skiva över avocadon.
 • Pochera ägget och lägg det på toppen av mackan.

DSC05181

Strö sen på fetaost…

DSC05246

…och klipp över gräslök.

DSC05273

Ja men ni ser ju – succé! 🎉

DSC05303

Sekunden då man sätter kniven i ägget och gulan rinner ut…NOM NOM NOOOOOOM! 💛

DSC05202

Tintan tycker Hönöbrödet är toppensmarrigt. Vi ger henne det smulvis, så får hon plocka själv. Känns bra att det är råg och fullkorn i det, liksom lagom mycket för hennes lilla mage. 🌾 Viktigt med fullkorn för att ha en bra bakterieflora i tarmen, och Hönö är perfekt att ge kids som kanske vägrar lite grövre bröd.

DSC05322

När jag var på möte med Pågen inför det här samarbetet upptäckte jag att de har ett grymt kretsloppstänk. Visste ni till exempel att de hämtar tillbaka allt osålt Pågenbröd från butikerna – och använder det mesta av det för att göra jäst och därmed nytt bröd? Så fruktansvärt BRA. 🙌🏻

DSC05291

Deras kampanj #TillSistaSmulan handlar om att uppmana folk att ta tillvara på allt bröd, och inte slänga något. Eftersom Pågenbröd alltid levereras färskt är det perfekt att frysa in när det blivit några dagar gammalt. Det är alltid skivat, vilket också gör att man bara behöver ta fram det som behövs för stunden – inget spill.

Att göra fattiga riddare till söndagsfrullen är ett annat tips om man vill ta vara på bröd som börjar bli torrt. Eller kirra krutonger, det gör vi ofta hemma. Grymt att ha i skafferiet. 👍🏻

vanja hi res 1

Hoppas ni blev inspirerade att kirra smarriga mackor därhemma nu (att montera ihop en drömmig smörgås funkar ju till och med för en sån matlagningsvägrare som jag 😜), och att ni tänker en extra runda innan ni slänger de lite torrare brödskivorna. Det går ju faktiskt att hitta på en massa gott med dem. Vilket blir bra för både planeten och plånkan. 🌎💘

 1. Maria skriver:

  Det ser verkligen riktigt gott ut. Vet du ifall det är mycket kolhydrater i det brödet? Både jag och min son har diabetes. Jag har mist båda mina ben på grund av en obotlig kärlsjukdom och diabetes så jag är ganska försiktig med vad jag stoppar i mig.
  Tack för en härlig blogg ❤️

  1. Hej Maria! Detta ska jag be Pågen svara på, förstår verkligen att du är noga med vad som slinker ner. <3 Kram! 😀

  1. Pågen skriver:

   Innehåll av kolhydrater anges alltid i näringsdeklarationen som är obligatorisk på bröd och andra livsmedel. I just Hönö Råg från Pågen finns det 50g kolhydrat/100g bröd.
   Hälsningar Anna från Pågen

 2. Låter så gott! 😊😊 sparat receptet!

  1. KUL! Det ÄR gott! 😋😋😋😋🙌🏻🙌🏻🙌🏻

 3. Lina skriver:

  Såg inlägget om ditt kontorsfluff, och det resulterade i att jag på väg till jobbet idag köpte med mig två ursöta små växter till min trista kontorplats. Jag plockade också med mig några fina pennor, lite smarrig lakritschoklad och en fin kopp. Sen satt jag där och myste och var SÅ barnsligt nöjd! Värna vardagsglädjen! ✨🌸💫🌈

  1. Alltsååååå ÄLSKARRR detta! 😭😚🙌🏻💖✨😎⚡️🌸🎉 Vardagsglädje is the shit alltså, heja dig som styrde upp – och blev glad! Blir lite rörd, kram!😚😚😚

 4. OT men vad har du på dig och vart är det köpt? 😘

  1. Ha ha, OT är alltid tillåtet hos mig! 😜 Det är en urmysig kofta från Avenue Tropicale som jag har som morgonrock. SUPERMJUK!

 5. Annika skriver:

  Beröm för trovärdigt samarbete – det är en konst! 🙂 Jag syftar t.ex. på att du skriver ut att du brukar äta ute, istället för att låtsas något annat. Jag stör mig annars fruktansvärt på sånt i andras samarbeten/reklam men du är alltid trovärdig. Puss och kram på dig goding!

  1. Ååå men TACK! ✨🙌🏻 I do my best, kul att det uppskattas. Puss tillbaks!😚😚😚

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..