Såhär ska vi inreda vindslyan – en första kik!

vanja wikström esteriör anlita inredare 6

I går hade vi ju möte med Henke och Zandra på Esteriör. HUR GICK DET?! …undrar ni såklart. Vad HÄÄÄNDEEE? Ska ni få veta såklart. 😘

vanja wikström esteriör anlita inredare 9

I fredags skickade de över en redigt stor å tjock PDF med det första förslaget på hur vindslyan ska inredas. Möbler, färger, golv, ombyggnationer – tutti! Det fick marinera över helgen, och i går sågs vi alltså för att diskutera deras förslag och bolla alla eventuella frågor.

vanja wikström esteriör anlita inredare 15

Varje rum i lyan har en egen kategori med ett flertal sidor. Ovan ser ni en del av inredningen till vardagsrummet. Nya möbler varvas med gamla, och för att verkligen få fram personligheten har Zandra och Henke jagat tag i ett gäng vansinnescoola vintagepieces. Som palmlampan i rotting på bilden ovan. KAN VA DEN FINASTE LAMPA JAG NÅGONSIN SETT! 😭🌴

vanja wikström esteriör anlita inredare 11

På mötet gick vi igenom rum för rum så att de fick förklara precis hur de tänkt de olika ytorna. Ni ska få se exempel från PDF:en:

Skärmavbild 2019-03-12 kl. 16.53.03

I hallen (planlösningen är liknande den på inspirationsbilden ovan) har de valt en grå väggfärg, och mot ena kortsidan ställs en bänk med spegel, och eventuellt ytterligare väggkrokar. Platsbyggd förvaring kirras i det lilla kapprummet, och ett spegelskåp får svälja de ytterkläder som inte får plats i kapprummet (som är liiitet och med snedtak). Vintagevägglampor monteras i korridoren.

Skärmavbild 2019-03-12 kl. 16.53.15

Här ser ni planlösningen för vindslyans första del. Kapprum, hall, lilla toaletten, barnens rum och Niklas rum. De gröngrå fälten visar på förvaring samt våningssängen som ska platsbyggas.

vanja wikström esteriör anlita inredare 3

I barnens rum har de på förslag att vi skapar en våningssäng av en existerande säng som vi köper färdig, och sen bygger vi ett loft ovanpå den (snedtaken gör att det behövs mycket platsbyggt). En trappa med inbyggd förvaring leder upp till loftet. ÄLSKAR detta! 😍 Iggy också.

vanja wikström esteriör anlita inredare 14

Tintan var med på mötet. Hon roade sig med att slinka omkring på golvet. Vi hade också med en arsenal av leksaker. Favoriten just nu är en låda med Memorybrickor som hon kan hälla ut och lägga tillbaka. Tusen gånger efter varandra. 😂

vanja wikström esteriör anlita inredare 13

”Vad göööör ni däruppe? Det är ju här nere all action är!”

vanja wikström esteriör anlita inredare 10

Okej, nu fortsätter vi! 🎉

Skärmavbild 2019-03-12 kl. 16.56.41

I det lilla badrummet hade Henke och Zandra på förslag ett grönt kakel. ÄLSKART! 💚 En spegel som går hela vägen upp till taket förstorar rummet (som är väldigt litet). Golvet hade de också på förslag att det skulle bli grönt, men där kände både Niklas och jag att vi hellre ville ha vitt. Som på inspobilden ovan, den var klockren. 👆🏻 Eventuellt använder vi vårt matbord för att såga till en bänkskiva som löper längs kortsidan (och placerar handfatet i det).Under bänkskivan i trä placerar vi tvättmaskin och tvättkorg. Ett svagt rosa handfat i betong har de också tänkt sig. Otroligt fint.

vanja wikström esteriör anlita inredare 8

Vi älskade det mesta som Henke och Zandra valt ut, och tyckte att deras planering av det som ska platsbyggas och ändras var i princip perfekt. De har liksom hajat oss till 100%, så otroligt skönt. 🙌🏻 Det enda vi hade synpunkter på egentligen var planeringen i köket. Det är ju Niklas domäner, så placeringen av spis osv är viktigt att det blir precis som han vill ha det. Nu ska vi ju liksom kirra världens bästa kök till honom. 💘

Eventuellt får också snyggheten stryka en smula på foten till fördel för funktionen. Vi önskade ju en del öppna hyllor i köket, men eventuellt funkar det inte då vi har så mycket grejer som vi vill ha bakom stängda skåp. Vi ska räkna på den skåpyta vi har i dag, och se vad vi behöver i vindslyan för att kolla om det går att ha några öppna hyllor alls. Henke och Zandra var dock sjukt enkla vad gällde våra synpunkter, de tänkte om blixtsnabbt och hade flera alternativa lösningar på lager. 🙌🏻

vanja wikström esteriör anlita inredare 12

Och jag måste bara säga detta: att jobba med inredare har tagit bort SÅ mycket stress från mina och Niklas axlar. Det är tamejtusan MAGISKT! 😭🙌🏻 Att Henke och Zandra liksom har hand om hela inredningsprylen med alltifrån färgsättning till möbeljakt till ombyggnationer och kakelval är VANSINNESBEFRIANDE. Det är ju en lyx, och det ÄR verkligen en lyx. I ordets bästa bemärkelse. Att det enda vi behöver göra är att ta ställning till deras (otroligt fina och pricksäkra! 🙌🏻) förslag är lyxernas lyx. Det underlättar vårt liv nåt otroligt, och gör att flytten enbart blir förknippad med glädje och kreativitet. NOLL stress eller press.

Känner att mina och Niklas hjärnor nog tyvärr hade skurit ihop båda två, om vi hade behövt sätta tänderna i det här projektet på egen hand. Bara det att behöva mäta alltalltallt för att planera den platsbyggda förvaringen, möbler, kök osv. 🤯 😖 Är så enormt, enormt glad att vi gör det här på det här sättet. LYX, i ordets allra bästa bemärkelse verkligen. ❣️

Skärmavbild 2019-03-12 kl. 16.57.05

Nåväl, tillbaka till PDF:en! Kan ju inte visa er hela rasket – då blir detta blogginlägg ohanterligt omfattande 🙈 – men vi måååste ju kika en snabbis på matdelen i det stora rummet. Här har de tänkt ett maffigt matbord i trä som vi ska hitta vintage. En matta med färgklick under det, gröna sammetsstolar till – och så växter. Genomgående för hela lyan är en maaaaaassa växter. LOVE IT. 💚 Barstolarna är till bardelen i köket, och ska stå på ”Stora Rummet”-sidan av bardelen.

Eftersom det är ganska lågt i tak kommer det vara genomgående inbyggda spottar som belysning. På grund av den begränsade takhöjden är det svårt att jobba med svincoola taklampor. Men något i stil med den rätt grunda lampa som är med på bilden ovan kan funka. Den ska hänga över matbordet. FINT! ✨

vanja wikström esteriör anlita inredare 16

Här ser ni förslaget på möblering i övriga lyan. Köket är längst till höger, sen kommer det stora rummet och till sist mitt rum och badrummet. Alla våra önskemål om de behov vi har i alla rum har Henke och Zandra NAILAT. På snygga och smarta sätt, och med kreativa lösningar. Det är som om en fiffigare version av mig och Niklas skapat inredningsförslaget, för det är VERKLIGEN vår stil. Tror att vissa kan vara skeptiska till inredare av den anledningen, att man liksom tror att man blir påtvingad någon annans smak och stil. Men uppdraget är ju att hjälpa kunden att ta fram DERAS vision, utifrån DERAS stil. Och precis just det har hänt. De har fångat vår inredningsstil nästan obehagligt bra faktiskt. 🤩

Skärmavbild 2019-03-12 kl. 18.09.50

Badrummet får vi avvakta en smula med, hur vi inreder det är ju avhängigt om vi får göra om det eller inte. Det kommer även påverka mitt rum som ligger vägg i vägg. Oavsett kommer det bli toppenfint. Visar såklart idéerna så fort vi får koll på läget där. Men ovan ser ni en del inspo i alla fall, för mitt rum. Älskade allt, förutom sängbordet. Insåg att även om det var fint behöver jag något med lådor för att gömma blöjor, våtservetter och och annat som inte är så snajdigt.

Henke och Zandra hade även tänkt sig en heltäckningsmatta i mitt rum. Supermysigt, men kanske inte så praktiskt med kids? Vad säger ni – någon som har erfarenhet?

vanja wikström esteriör anlita inredare 2

Det här är ju bara ett första utkast, så en massa grejer och detaljer kommer ju såklart tillkomma. Samt planering och design av kök och badrummet/mitt rum. Men visst får man en bra bild av hur NÄSTINTILL ORIMLIGT FIN vindslyan kommer att bli?! 😭😍 Denna lägenhet kommer bli en sån rackarns fröjd att leva i, vi känner verkligen att vi LEVLAR! 🎉 TACK underbara, begåvade, inkännande, kreativa och skitsmarta Henke och Zandra för att ni är är så sabla BRA! 🙌🏻 Fortsättning följer…

Läs mer inlägg om vindslyan här!

 1. Malin skriver:

  Kommer ju blir sååå hemtrevligt och mysigt!!!

  Vi har heltäckningsmatta i sovrummet, så hotelligt och mysigt! Det har gått bra med barnen hittills, men det leker inte direkt i vårt rum. Om det går mycket magsjuka eller om nån har det brukar jag dock lägga handdukar från från dörren fram till sängen, tänker att det ska komma nån springande och ropa jag mår illa och inte hinna fram till sängen, haha!

 2. Helena skriver:

  Älskar hur ingående du beskriver den här flytten ocvh att vi får hänga med såhär! Tack, det är liksom inredningsporr när det är som bäst! 😉 Jag undrar var inredarna hittat mattan till barnrummet? Så fina färger, hade passat perfekt äve n hemma hos oss!

 3. Hanna skriver:

  Varifrån är sängen i ditt rum Vanja? Finaste jag sett!

  1. Karin skriver:

   Ja, varifrån är sängen? Så fin!

 4. Wow!!😍😍Så otrolig fint det kommer att bli!

 5. Sååå fint! Letar efter precis en sån bänk/pall som är på bilden till hallen. Var hittar man den? 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..